Gmail laat je nu bijlagen tot 50MB ontvangen

Met Gmail kun je nu bestanden tot 50MB grootte ontvangen. Voor verzenden geldt echter nog steeds een limiet van 25MB per e-mailbericht.

Wil je een groot bestand naar iemand sturen, dan zijn er diensten zoals WeTransfer en DropSend die je daarmee kunnen helpen. Toch gebeurt het nog vaak dat mensen bijlagen via e-mail versturen en bij Gmail is daarvoor de limiet nu opgerekt van 25MB naar 50MB. Helaas geldt voor bestanden die je verstuurt nog wel een limiet van 25MB. Maar gelukkig is er een oplossing.


Gmail bijlagen

Gmail-bijlagen tot 50MB

Wil je grote bestanden uitwisselen met anderen, dan kun je daarvoor eigenlijk beter Google Drive gebruiken. Daarmee zijn bestanden met een maximale grootte van 5GB mogelijk – dezelfde limiet die Apple hanteert voor de functie Mail Drop. Voor het geval je die functie alweer was vergeten: met Mail Drop kun je op de iPhone, iPad en Mac bestanden met een grootte tot en met 5GB versturen. Het bestand blijft korte tijd op iCloud beschikbaar en wordt daarna weer opgeruimd.

Bekijk ook

Grote bestanden versturen via e-mail: zo doe je dat met Mail Drop

Dankzij Mail Drop kun je bestanden van maximaal 5GB naar iemand anders sturen, ook al past dat niet in zijn mailbox. In dit tipartikel leggen we je uit hoe het werkt op de iPhone, iPad en Mac.

Dat Google nu de limiet ophoogt naar 50MB is dus vooral bedoeld voor mensen die nog weinig gebruik maken van online opslagdiensten en bijvoorbeeld gigantische PowerPoint-presentaties of Photoshop-bestanden krijgen toegestuurd. De limiet geldt voor de totale grootte van alle bijlagen. Je kunt dus geen e-mail met meerdere bestanden van 50MB ontvangen. Ook kun je je bijlagen het best beperken, omdat je anders snel door je opslagruimte heen bent. De ondersteuning voor grotere bijlagen wordt de komende dagen uitgerold naar alle gebruikers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 maart 2017 om 12:15
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.