Reacties voor: Nintendo-CEO over bedreiging Nintendo DSi: ‘iPhone? Welke iPhone?’

De CEO van Nintendo kondigde de Nintendo DSi aan met een eigen DSi Store, een camera, internetfuncties en meer. Maar het heeft niets te maken met de bedreiging van de iPhone.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. heeft nix te maken met de iphone

  2. Hm, ben ik de enigste die de DS niet leuk lijkt?
    Als je kijkt wat er tegenwoordig te verkrijgen is (bijv. wii, psp, eventueel iphone) is een DS toch redelijk achterhaald?

    Of kan iemand me overhalen?

  3. ik kan je niet overhalen omdat ik het helemaal met je eens ben! ik heb in het begin van 2005 een psp geinporteerd uit japan.. heb hem veel gebruikt later icm 8gb kaartje vol met games *sorry jongens* maar nu heb ik een iphone en ik gebruik me psp niet meer! games zijn net zo leuk zoniet nog veel leuker en muziek gaat een stuk makkelijker en de browser is 10x bter *op de flash ondersteuning na*.. een ds.. ik weet niet tegenwoordig koopt iedereen zo’n ding al is het alleen maar om braintraning.. nintendo doet het raar de laatste jaren!

  4. Ik moet ook geen DS hebben, van me leven niet.. Ik heb een PSP en een iPhone, meer heeft een mens niet nodig XD

  5. NINTENDO is net Apple

    ze gaan net zo tegen de stroom in.

  6. Nintendo komt er wel mee weg want daar is men erachter gekomen de gemiddelde consument behoorlijk achterlijk is. (ps: heb zelf wel een Wii :’) )

    Verder is alles te verkopen aan kinderen <14 met genoeg reclame. Lijkt me verantwoordelijk voor de meeste verkopen van DS.

  7. Tadaaam, hier spreekt een Nintendo-fanboy. De DS is deze generatie de handheld markt aan het overwinnen, dus het is niet gek dat Nintendo nog een handheld uitbrengt…Hoewel het nieuwe functies heeft die de oude niet had is de online shop erg vet, de DSi heeft een SD-slot, dus kan nog interessant worden voor homebrew. ^^
    Bovendien is Nintendo, niet net Apple, hun design is net als die van Apple. 😉

  8. Nou, als Apple de DS had uitgebracht zat ie echt niet zo krakkemikkig in mekaar, met die ouderwetse rotbuttons en een stylus hehe

    Maar vergelijken met de iPhone als console lijkt me nog wel heeeeeeeel voorbarig…

  9. Met de DSi Shop kun je in ongeveer 10 minuten een nieuwe game downloaden via een breedband-verbinding, zo valt te lezen in een Nintendo-persbericht.

    En dan zeggen dat de iPhone traag is met installeren en updaten van applicaties? Haha, nee, de iPhone houd op dit punt een enorme voorsprong 🙂

  10. Ze hebben misschien een waardige concurrent met de iPhone. Maar ik denk niet dat ze het succes van de DS kunnen overdoen.

    DS heeft gewoon alles te danken dankzij de games van nintendo. Kijk maar pokémon en Zelda en laten we dan ook natuurlijk supermario niet vergeten. Stuk voor stuk leuke games die je nooit op een ander platform zal terug vinden. En dus is het logisch dat de DS de koning der handhelds is en zal blijven.
    Desalniettemin vind ik ook dat de hardware van de DS(i) achterhaald is. En bij deze nieuwe versie hebben ze enkel functies toegevoegd, het platform verandert nagenoeg niet. Vind ik een spijtige zaak, want een DS met upgraded graphics zou leuk geweest zijn.
    maar gameplay blijft natuurlijk het belangrijkste.

    Al moet ik zeggen (ik heb een iPhone, laat ons dat duidelijk zijn) dat de iPhone ook de potentie heeft om een volwaardig game-device te worden. Als je kijkt hoe leuk het is om te spelen met de tilt functie en het touch screen. Het is eigenlijk fantastisch hoe alles werkt op een mobiele telefoon. En dat gecombineerd met een iPod en andere mediafuncties. En dat is nu eens de kracht van de iPhone die denk ik geen enkele GSM in de nabije toekomst kan verbeteren.

  11. beetje off topic, kzag t op giz maar ik zie de link niet egt als nintendo zich er tog niks van aantrekt

  12. Ik heb alle systemen van ‘nu’ (PSP, iPhone en DS) en had alle eerdere handhelds ook.

    DS rules gewoon qua games. Niet uit te leggen, maar aan te nemen. Niet voor niets dat de DS de PSP qua verkopen alle hoeken van de kamer laat zien. Grafisch is het de minste van de 3, maar o o o wat een keuze in games en wat een top titels. Niet gaan zitten zeuren PSP bezitters (ik heb er ook één) PSP is een weekje leuk, daarna doe je er niets meer mee. DS is gewoon de shit.
    iPhone gamen blijft (zonder crosshair) helpen. ‘aanklik-games’ zijn zoals Texas hold’em etc zijn natuurlijk OK op de iPhone: maar hey racegames??.. MarioKart rulez!!

    De PSP is een onhandig rotding.
    iPhone leuke allrounder.
    DS = the king of handheld gaming.

  13. wat probeert nintendo nnou te zeggen? Dat een ds beter is als een iPhone? Haha dan kunnen ze wel weer een nieuwe maken want dit ding is ook niet aantrekkelijk. Kinderen van 7 hoeven geen camera en kinderen boven de 12 zijn denk ik te oud voor zulke spelletjes. Koop tog gwn een iPhone 😉 :p

  14. De games voor de iPhone zijn best leuk als je in een bushokje staat te wachten, maar daar ga je geen avondenlang mee aan de slag. Met DS-games doe je dat wel.

    Nintendo heeft gewoon één heel groot concurrentievoordeel met die DS: ze weten precies hoe ze topgames moeten maken. Er is nog geen enkele game voor de iPhone uit die ook maar in de buurt komt van toppers als Zelda, New Super Mario Bross, Animal Crossing, Pokemon Diamond/Pearl, Tingle, Drawn to Life, Nintendogs, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

    De iPhone is een prachtig apparaat dat ik geen dag meer wil missen, maar voor games pak ik toch echt m’n DS. Een korte game op de iPhone in het bushokje is prima, maar zodra ik in de bus zit pak ik toch echt m’n DS uit m’n tas voor het betere werk 🙂

  15. @Sjaak

    De DS is achterhaald, kijk maar naar guitar hero op een ds…..
    ronduit zielig van nintendo (heb zelf een wii) dus geen fanboy talk.

  16. Voorlopig komt de iPhone nog niet in de buurt van wat mijn NDS aan spellen laat zien. het is niet alleen het aantal spellen, maar vooral de diepgang van de spellen die het verschil maakt. Een spelletje MonkeyBall of Othello op een iPhone is leuk voor 5 minuten, in een Zelda spel kan ik uren opgaan. Apple mag nog eens aankloppen als ze die spelervaring kunnen evenaren.

  17. vind de DS een beetje lijken op de allereerste ninthendo handhelds. Met donkey kong enzo. Zou overigens cool zijn als er een DS emulator zou komen voor iPhone. Het scherm over de lange kant door tweeën delen en klaar… Iemand zin en tijd? 😛

  18. Ik heb exact dezelfde “ervaring” als Mavel. Een aantal maanden geleden een PSP gekocht, me een slag in de rondte gelezen om het ding te hacken (Pandora? wtf?) en me daarna suf gedownload en gespeeld. Sinds ik de iPhone heb niet meer naar de PSP omgekeken, sterker nog; weet momenteel niet eens waar ik ‘m gelaten heb!

    Had ik een paar maanden geleden al een iPhone gehad had ik zeker nooit een PSP aangeschaft en denk dat ik de mijne ook ga verkopen.

    Wat dat betreft denk ik dat de iPhone toch wel degelijk invloed heeft op de verkoop van handheld game consoles.

  19. Origineel geplaatst door Mavelik kan je niet overhalen omdat ik het helemaal met je eens ben! ik heb in het begin van 2005 een psp geinporteerd uit japan.. heb hem veel gebruikt later icm 8gb kaartje vol met games *sorry jongens* maar nu heb ik een iphone en ik gebruik me psp niet meer! games zijn net zo leuk zoniet nog veel leuker en muziek gaat een stuk makkelijker en de browser is 10x bter *op de flash ondersteuning na*.. een ds.. ik weet niet tegenwoordig koopt iedereen zo’n ding al is het alleen maar om braintraning.. nintendo doet het raar de laatste jaren!

    Ik heb juist een andere ervaring heb een PSP geimporteerd uit Japan maar heb hem na 4 maanden verkocht om een DS te kopen. De PSP is wel suprieur met graphics, snelheid, design etc. alleen de games op de DS zijn vele malen leuker en vervelen niet en dat is toch de reden waarom ik zo’n ding heb gekocht. Overigens vind ik de interactie ook veel beter dan de PSP. Nadat ik mij iPhone heb gekocht ligt mijn DS stof te happen het is gewoon een overbodig apparaat geworden kan alle leuke games nu ook op mijn telefoon spelen en heb hem ook nog eens altijd bij de hand. De DSi zal voor mij dus ook niet interessant zijn.

  20. nintendo heeft denk ik ook een hele andere doelgroep en heeft dus weinig met de iPhone te maken vind ik dan 😛

  21. @4Saus

    Apple gaat dus helemaal niet tegen de stroom in. Ze lopen gewoon voor op andere bedrijven.

  22. @Mavel -…psp is van sony en Iphone is zwaar niet te vergelijken met de DS. Want op de DS komen echte games uit. Er is geen spel op de iPhone die ik een echte game zou noemen. Zelfs super monkey ball en chrash nog wat race spel zou ik geen echte games noemen. Neem het maar aan van een echte gamer.

  23. iPhone, spelcomputer? LoL wi gamed er nu op zen gsm??

  24. MM, boel ongefundeerde DS kritiek hoor, jammer, hij verkoopt niet voor niks zovele meer dan de psp: hele nieuwe soorten games, echgte handheldgames, en ook fijne emulatie.. de psp is ook natuurlijk een leuk ding, met vooral ps2-ports (dus thuis games in het begin), maar daarna ook aaridg dingen, en ps1 games, als je weet wat je moet doen..

    de iphone heeft vooral een probleem met de besturing,
    psp v ds: mooi stuk hier
    waarom de iphone niet werkt als gameplatform, hier

  25. Korg ds10 pwnz em all

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.