Je kunt Night Shift op deze manier gebruiken met de energiebesparingsmodus.

Apple: ‘Night Shift blijft voorlopig zoals het is’

Is Apple van plan om Night Shift nog verder uit te breiden? Volgens Apple-topman Craig Federighi haalt Night Shift momenteel al het maximale uit de huidige schermtechniek, zonder lelijke rode vlekken te creëren.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

In iOS 9.3 heeft Apple Night Shift geïntroduceerd, een schermmodus voor de avonduren waardoor het scherm minder blauw licht uitstraalt. Dit zou in de avond prettiger zijn voor de ogen. De functie heeft veel weg van de eerdere app f.lux die ook nog beschikbaar is voor de Mac, maar Apple’s variant heeft veel minder instellingsmogelijkheden. Komt daar nog verandering in met nieuwe functies? Als het aan Apple ligt voorlopig niet.

Je kunt Night Shift op deze manier gebruiken met de energiebesparingsmodus.

Een lezer van de Duitse website iFun vroeg zich af of Apple Night Shift nog verder gaat uitbreiden. In f.lux kun je bijvoorbeeld het doorlaten van blauwe kleuren nog verder verminderen.

Night Shift bij huidige schermtechnologie al maximaal

Het antwoord op de vraag kwam van Craig Federighi, Apple’s softwarebaas. Hij geeft aan dat Night Shift momenteel het maximale uit de huidige beeldschermtechnologie haalt. Als ze Night Shift nog verder zouden doortrekken met bijvoorbeeld minder blauwe kleuren en meer rood, zou dat resulteren in red ghosting artifacts. Dit betekent dat je tijdens het scrollen nog rode afdrukken ziet, omdat de animaties wat achterlopen. Dit komt omdat de rode onderdelen in een LCD-scherm hun kleur langer vasthouden. Als je dit te rood maakt, zorgt dit voor een soort spookeffect tijdens het scrollen.

Oftewel in het kort: Night Shift is bij de huidige schermtechniek al maximaal ingezet, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Wellicht dat dit bij OLED-schermen in de toekomst nog anders wordt. Volgens geruchten zou Apple in 2017 over willen schakelen naar een OLED-scherm in de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 10:02
Categorie iDevices
Onderwerp night shift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.