Scenic voor de iPhone met een route.

Scenic is een navigatie-app voor motorrijders

Scenic is een navigatie-app die speciaal gemaakt is met motorrijders in het achterhoofd. Scenic biedt mooie routes van andere gebruikers en heeft ook gesproken navigatie. De app laat je ook kaarten offline opslaan, zodat je dataverbruik minder wordt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Scenic voor de iPhone met een route.
Als motorrijder wil je natuurlijk lang niet altijd zo snel mogelijk van A naar B, maar wil je ook van het rijden zelf kunnen genieten. Scenic (link) is een nieuwe navigatie-app speciaal voor motorrijders die je brengt langs de mooiste routes met weinig verkeer en veel strakke bochten. De app laat je offline kaarten downloaden en heeft ook gesproken instructies om zonder problemen je route te kunnen rijden.

Scenic is navigatie voor plezierrijders

Scenic is speciaal ontwikkeld met de motorrijder in het achterhoofd. De app wil een alternatief zijn voor de Garmin- en TomTom-navigatiesystemen en maakt het zoeken naar een mooie route een stuk eenvoudiger. Je kunt met Scenic automatisch mooie routes in de buurt kiezen. Deze zijn allemaal standaard voorgeprogrammeerd, maar je kunt met een GPX-bestand ook zelf routes importeren. Scenic is zowel te gebruiken met als zonder profiel. Een profiel maak je aan met je mailadres en wachtwoord, waardoor je geen Facebook-account nodig hebt. Het aanmaken van een profiel is bijvoorbeeld handig als je zelf routes wil aanmaken en die wil opslaan, zodat andere Scenic-gebruikers deze routes ook kunnen rijden.

Scenic routes kiezen. Scenic route door Noord Holland.

Tijdens het rijden zie je de route op de kaart en hoor je de Nederlandse gesproken instructies, die je brengen je waar je wezen moet. De gesproken instructies vereisen wel een Premium-abonnement of een credit. Zodra je de app geïnstalleerd hebt, ontvang je standaard vijf credits waar je dit soort functies mee kunt ontgrendelen. De app biedt tegen betaling van een credit ook de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan, maar dit gaat alleen per land. Je kunt dus helaas niet alleen de kaarten van je huidige route offline opslaan. Tijdens het rijden van een route kun je bovendien het één en ander vastleggen dankzij de camera-functie. Hierdoor ontstaat er aan het einde een reisverslag van jouw eigen gereden traject.

Scenic navigatie. Lijst van routes in Scenic.

Tot slot biedt de app tijdens het navigeren en toeren nog snelheidswaarschuwingen, zodat je niet verrast wordt met een boete. Je stelt een drempel in hoeveel kilometer per uur je boven de maximale snelheid kan gaan voordat de app je waarschuwt. Dat kan met een visuele waarschuwing, maar ook met een gesproken waarschuwing. De app geeft zelfs nog een onderscheid tussen een waarschuwing in de stad en buiten de stad.

De in-app aankopen van Scenic varieren van €0,99 tot €17,99. Hier koop je respectievelijk 1 en 100 credits voor, waar je meer dan genoeg content mee kunt ontgrendelen. Verder zit er geen abonnementsmodel achter, waardoor je de app gratis kunt gebruiken.

Meer apps voor motorrijders vind je in onze uitgebreide lijst!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2018, 15:31
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, navigeren
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.