Nieuwe iTunes-voorwaarden noemen iTunes Pass en iBookstore

Bij het installeren van nieuwe apps moet je vandaag nieuwe iTunes-voorwaarden accepteren. Ze hebben betrekking op iTunes Pass (een multimedia-bundel) en boeken die in de iBookstore zijn gekocht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

itunes-algemene-voorwaardenWie vandaag een nieuwe app wilde installeren werd begroet met de melding hiernaast. Er zijn nieuwe algemene voorwaarden voor iTunes, die gek genoeg niet te maken hebben met huur- en koopfilms in de Nederlandse iTunes Store, maar met iTunes Pass en iBookstore. Spannend? Niet echt. De voorwaarden bevatten nieuwe bepalingen om de iTunes Pass-functionaliteit uit te leggen en er is een melding toegevoegd dat boeken die via de iBookstore zijn aangeschaft en niet op een computer kunnen worden weergegeven, een iOS-apparaat met geschikte software vereisen. Helaas heb je daar in Nederland nog niet zoveel aan, omdat de iBookstore in ons land nog geen interessante content bevat.


Overigens is er goed nieuws voor iBookstore-watchers: de Zwitserse variant van de iBookstore is vandaag begonnen met het verkopen van actuele boeken in de eigen talen. Tot nu toe was er, net als in Nederland, alleen materiaal uit het publieke domein beschikbaar. Nieuw zijn boeken van Stephen King, Dan Brown en andere bestseller-auteurs. Ook de biografie van Steve Jobs door Walter Isaacson is in pre-order te bestellen. De boeken kosten tussen de 4 en 24 Zwitserse Francs.

Update: Zie ons nieuwe artikel over de wijzigingen in de iBookstore en de beschikbaarheid van Nederlandse boeken: Nederlandse betaalde boeken voor het eerst in iBookstore.

iTunes Pass is een multimedia-bundel in de iTunes Store, die al sinds februari 2009 bestaat. De eerste iTunes Pass werd aangeboden met content van de band Depeche Mode. Je krijgt toegang tot meerdere content-items rond een bepaalde artiest, met bijvoorbeeld vroege toegang tot nieuwe tracks, bonustracks, muziekvideo’s en remises. De iTunes Pass is maar een beperkte termijn geldig. De voorwaarden leggen dat nu duidelijker uit. Er vanuit gaande dat Apple alle wijzigingen netjes heeft opgesomd, kun je gerust de nieuwe voorwaarden accepteren, want je gaat er niet op achteruit.

Hieronder het scherm dat je bij het accepteren van de voorwaarden te zien krijgt:

itunes-voorwaarden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 0:05
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, voorwaarden

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.