yosemite_itunes_logo-iTunes-12

Nieuwe iTunes 12 beta voorkomt vastlopen iOS 8 GM-update

iTunes 12 heeft een nieuwe beta gekregen, waarin kleine problemen zijn opgelost. Installatie van de iOS 8 Golden Master moet nu niet meer misgaan.

Apple heeft een nieuwe beta voor iTunes 12 uitgebracht, bedoeld voor mensen die al OS X 10.10 Yosemite hebben geïnstalleerd. De nieuwe betaversie van iTunes 12 was dringend nodig, want mensen die de Golden Master van iOS 8 wilden installeren, liepen tegen problemen aan. Gisteren verscheen al een nieuwe iTunes-versie 11.4 voor mensen die nog Mavericks gebruiken en die al wel was aangepast voor de iOS 8-gebruikers.

iTunes 12

Ontwikkelaars en betatesters die al meedoen aan de publieke beta van OS X 10.10 Yosemite kunnen de nieuwe iTunes-versie installeren. De software-releasenotes noemen geen opzienbarende nieuwe functies en herhalen wat we al bij eerdere betaversies hebben gelezen. Maar er zijn wel bugs en tweaks opgelost, waaronder het probleem bij het installeren van iOS 8 GM, waarbij iPhones vastliepen in DFU-mode.

Sinds juli 2014 zijn mensen iTunes 12 al aan het testen. De software heeft een nieuw ontwerp en een knalrood logo gekregen, waarbij Apple voor het eerst afwijkt van het bekende blauwe logo. iOS 8 wordt op 17 september verwacht, maar wanneer OS X Yosemite voor iedereen te downloaden is, blijft nog even onzeker. Apple maakte tijdens het evenement op 9 september geen definitieve datum bekend. Wellicht dat we tot het iPad-evenement in oktober moeten wachten om meer te weten over de beschikbaarheid.

Via de software-update op de Mac en via de Mac App Store kun je de nieuwe iTunes 12-beta installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 12:14
Categorie Diensten
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.