Reacties voor: ‘Nieuwe Apple TV eind oktober online te bestellen, begin november in de winkels’

De vierde generatie Apple TV is vanaf eind oktober via de online Apple Store te bestellen en wordt vanaf begin november geleverd aan de eerste klanten, zeggen bronnen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Pfffff wat duurt dat nog lang!!!!

    En maar wachten.. Beter dat ze het niet al presenteren.. Dan weet je ook niet waar je zo lang op moet blijven wachten

  2. Mooi mooi mooi! Ik stel al meer dan 2 jaar de aankoop van Apple TV uit in afwachting van versie 4. Geduld is een schone zaak. M’n BoxeeBox kan dan na jaren trouwe dienst de deur uit 🙂

  3. Wat gaat de apple tv kosten in nederland?

  4. Ook in Nederland? Of moeten wij wachten?

  5. Mooi, dan kan de 3 naar de slaapkamer. Die slome “smart” functie van mijn Philips tv komt me de **** uit.
    Al heb ik wel een extra HDMI kabel door de muur om zo alle apparaten uit de woonkamer in de slaapkamer te kunnen gebruiken maar dat is ook zo’n “gedoe”.

  6. Hier ga ik werk van maken om eens als eerste ergens bij te zijn. Hebbuh!!

  7. Moet dat altijd zolang duren zeg.
    Die apple tv 4 zou vandaag al te koop moeten zijn ;).
    Zit er vol ongedult op te wachten.

  8. Ik twijfel nog tussen de nvidia shield of deze. Maar als ik alles zo lees wat voor beperkingen dit apparaat weer heeft dan neig ik eerder naar de shield. Prijs is wel hoger maar als media apparaat veel meer mogelijkheden. Jammer, ik had er meer van verwacht.

  9. Origineel geplaatst door Erwin
    Ik twijfel nog tussen de nvidia shield of deze. Maar als ik alles zo lees wat voor beperkingen dit apparaat weer heeft dan neig ik eerder naar de shield. Prijs is wel hoger maar als media apparaat veel meer mogelijkheden. Jammer, ik had er meer van verwacht.

    Welke beperkingen heb je het over? Wat zijn de redenen om ‘m niet te kopen.

  10. Origineel geplaatst door JP
    Welke beperkingen heb je het over? Wat zijn de redenen om ‘m niet te kopen.

    Geen 4K, onhandige bediening zonder keyboard, gesloten systeem => moeilijk streamen vanaf NAS of netwerk servers, geen Netflix, geen Nederlandse programmering, geen optical out, beperkte lokale opslag, beperkte app ondersteuning, geen Nederlandse Siri

  11. @Joris Kieboom: Dat klopt niet echt.

    Netflix zit er dus wel op.
    En streamen vanaf je NAS is ook mogelijk, omdat third party apps zoals Plex en Firecore heeft ook al een aTV app aangekondigd.

  12. Origineel geplaatst door Joris Kieboom:

    Geen 4K, onhandige bediening zonder keyboard, gesloten systeem => moeilijk streamen vanaf NAS of netwerk servers, geen Netflix, geen Nederlandse programmering, geen optical out, beperkte lokale opslag, beperkte app ondersteuning, geen Nederlandse Siri

    4k mis ik niet. Heb een hdtv van een jaar en ik hoop dat ie nog lang mee gaat.
    Gesloten is het systeem ook niet meer. Netflix zit er zowat ingebakken. Nederlandse programmering niet boeiend tenzij KPN ineens zijn settopbox in de Appletv in gaat bouwen. Wat voor app ondersteuning verwacht je buiten de remote app en airplay? Nederlandse Siri komt nog wel.

  13. Zijn die prijzen nu ook al bekend?

  14. Origineel geplaatst door Joris Kieboom
    Geen 4K, onhandige bediening zonder keyboard, gesloten systeem => moeilijk streamen vanaf NAS of netwerk servers, geen Netflix, geen Nederlandse programmering, geen optical out, beperkte lokale opslag, beperkte app ondersteuning, geen Nederlandse Siri

    1 ding wat zeker is is dat Nederlandse Siri zoiezo niet op die Invidia komt…die kun je dus wegstrepen.
    Geen optical out is iets wat tegenwoordig gewoon beter verstuurd wordt via hdmi, beperkte opslag…tja…vindt ik ook nog wel meevallen als alle apps maar 200mb mogen zijn.

  15. Hmm balen, ik hoopte dat de ATV4 ergens in de herfstvakantie in duitsland leverbaar zou zijn, had ik weer een dagje Keulen kunnen doen daarvoor.

  16. Een Apple product waar ik erg naar uit zie.
    Met Plex en FireCore kan dit wel eens heel erg groot worden. Krachtig genoeg om alle media soepel te laten draaien.

  17. Dikke want! Vooral de apps ben ik enorm benieuwd naar. Siri zou chill zijn, maar dat moet dan maar even in het Engels. Apple TV 3 gaat mooi naar paps en mam. Zijn die ook bij de tijd.

  18. Dat wordt weer een reisje naar Keulen. Ben tot 3 november in de VS, dus net te vroeg weg vrees ik. En ik wil natuurlijk wel de goede remote he 😉

  19. Remote is overal t zelfde..

  20. @Joris Kieboom: 4K ondersteuning? Wellicht had je bij het kopen van je 4K tv moeten afvragen of dit nu wel nodig was. Nauwelijks aanbod van programma’s en randapparatuur. De filmindustrie moet eerst investeren en die doen dat ook nog niet. Dan kun je Apple niet verwijten dat zij niet meedoen. Dit gebeurt wel vaker bij Apple. Ooit was iedereen verbaast dat Apple jaar na jaar geen blueray inbouwde in de iMac.

  21. Origineel geplaatst door Kotter
    Die slome “smart” functie van mijn Philips tv komt me de **** uit.

    Inderdaad onbegrijpelijk dat Philips zoiets op de markt durft te brengen.

  22. Weet iemand of je full HD MKV Soepeltjes kunt streamen vanaf m’n synology met 500 mb geheugen met bijv Plex, VLC of infuse naar deze Apple tv?
    Zo ja dan koop ik hem!

  23. @Mook: Dat ligt er een beetje aan in welk format de video geëncodeerd is een MKV bestand is namelijk een container en kan meerdere formats bevatten. Wat je eigenlijk wilt weten is of de Synology realtime omzetting naar H.264 aan kan. Hiervoor is het van belang dat de Synology niet alleen voldoende geheugen heeft maar dat ook de reken kracht toereikend is.

    hier kan je zien of je Synology realtime encoding aankan.

    Mocht je nog niet overtuigd zijn kan je het volgende proberen:
    Plex server installeren en in de browser een film afspelen mèt ondertiteling aan. De ondertiteling zal Plex dan in de video stream branden waardoor de video dus opnieuw gecodeerd moet worden. Mocht je Synology dit niet aankunnen. krijg je een melding in je scherm

  24. @Loulaman
    Thanks voor je reactie
    Volgens jou link zit mijn NAS in de traagste klasse
    Maar met m’n iphone icm met bijv een App zoals infuse werkt het wel.

    Ook gebruik ik mijn mediaspeler (AC Ryan) om full HD MKV files af te spelen van m’n NAS dat werkt ook perfect.
    Het encoderen gebeurt volgensmij op de AC Ryan terwijl m’n NAS enkel hoeft te streamen dus geen zwaar rekenwerk hoeft te verrichten.
    Dat zou toch met de nieuwe Apple tv ook moeten kunnen?
    De oude Apple tv kon het niet volgensmij.

  25. Iemand enig idee waarom ik straks de 64gb of 32gb zou moeten nemen? Tuurlijk begrijp ik meer opslag, maar zal je dat ook echt nodig hebben?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.