Nieuw van Google: Google takenlijst op de iPhone

Google heeft de pas geleden gelanceerde dienst Google Tasks geschikt gemaakt voor de iPhone. Google Tasks is via de browser te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone google tasksAfgelopen donderdag introduceerde Google een nieuw takenlijstje in Gmail. Met Google Tasks kun je een lijstje maken van todo-items voorzien van een deadline (due date). De takenlijst is nu ook mobiel te gebruiken: Google heeft de dienst aangepast voor de iPhone- en Android-browsers, die beide zijn gebaseerd op WebKit. Telkens wanneer je een taak toevoegt, zal deze automatisch worden gesynchroniseerd met je takenlijst in Gmail.
Standaard is de takenlijst niet zichtbaar in Gmail; je zult deze functie eerst moeten inschakelen.

gmail_tasksDit doe je door de taalinstellingen van Gmail eerst op Engels (VS) in te stellen, zodat het tabblad Labs in de instellingen zichtbaar wordt. Op dit tabblad kun je Tasks activeren. Er bevinden zich op dit tabblad nog meer experimentele Google-diensten die je misschien nog niet eerder had ontdekt.

Nu zijn er natuurlijk al tientallen native taakapplicaties voor de iPhone, maar Google heeft een extra troef in het spel: je kunt ontvangen e-mailberichten omzetten naar taken. Ook kun je taken laten inspringen, zodat je hiërarchische (boom-)structuren kunt maken. Je kunt aan elke taak een deadline en een notitie koppelen, maar geen prioriteit. De enige manier om prioriteit aan te geven, is door belangrijke taken naar omhoog in de lijst te verplaatsen. Taken uitwisselen met anderen en offline werken is nog niet mogelijk.

Meer info: Google Tasks
Meteen proberen: gmail.com/tasks
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:41
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen e-mail, google, takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.