Nieuw Microsoft-patent wijst op Zune-telefoon

Op internet is een patent van Microsoft verschenen, voor een 'gebruikersinterface voor mobiele apparaten'. Het zou kunnen gaan om de interface voor de Zune Phone, maar Windows Mobile 7 wordt ook genoemd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

zune-phone-interface2.jpgEr zijn al heel wat geruchten geweest over Zune 2.0, een opvolger voor de moeizaam lopende mp3-speler van Microsoft. Microsoft wekte de indruk dat de Zune Phone niet snel realiteit zal worden. Maar een recent verschenen patentaanvraag van Microsoft wekt toch echt de indruk dat het gaat om een smartphone-interface met tegelpatroon: er zijn iconen voor muziek, weerbericht, shopping, tv en dergelijke. Maar er zijn ook iconen die vragen oproepen: een UFO (ruimtereizen?), weegschaal (juridisch advies?) en een biervaatje (voor het beheren van je drankvoorraad?).

De geruchten over een Zune-phone verschenen een paar maanden geleden. Microsoft heeft nog andere patenten ingediend, voor toepassingen die met 4G/WiMAX te maken hebben. WiMAX is een mobiele breedbandverbinding, die in Nederland in de loop van dit jaar door Worldmax zal worden uitgerond. De eerste telefoons worden in de loop van 2008 verwacht, dus Microsoft heeft nog even de tijd. Het patent werd op 16 juni 2006 ingediend en op 12 april 2007 gepubliceerd onder de titel ‘Tile Space User Interface for Mobile Devices‘. Het beschrijft hoe een klein scherm en een groot aantal functies moeilijk met elkaar te combineren zijn. Om dit op te lossen wordt gebruik gemaakt van dynamische tegels, waarop iconen de functies aangeven.
Een andere mogelijkheid is, dat deze nieuwe interface bedoeld is voor Windows Mobile 7, de nieuwe versie van Microsoft’s smartphone-besturingssysteem. Ook zijn er mensen die denken dat het een sluwe truc is van Steve Ballmer, die denken dat daarmee de aandacht wordt afgeleid van de Apple iPhone. Dat is bij deze gelukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:07
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, patenten, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.