Slingbox-maker praat over iPhone-ondersteuning

De CEO van Sling Media heeft aangekondigd dat hij de Slingbox geschikt gaat maken voor de iPhone. Je kunt dan overal ter wereld via een internetverbinding naar tv-programma's kijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

5308_4.jpgIn Nederland is de Slingbox nog niet zo bekend. Kort gezegd is het een kastje waarmee je overal ter wereld kunt kijken naar de tv-programma’s zoals ze thuis via de kabel binnenkomen. Je sluit het kastje aan op de tv-kabel en de Slingbox kan het televisiesignaal vervolgens doorsluizen naar internet. Met als voordeel dat je overal in huis, maar ook buitenshuis, naar de Nederlandse tv kunt kijken. Ideaal, ook op vakantie! Want om verbinding met internet te krijgen heb je aan een gratis Wi-Fi-netwerk genoeg. De CEO van Sling Media heeft nu beloofd dat hij de Slingbox ook geschikt gaat maken voor de iPhone.


Blake Krikorian, baas van Sling Media, zei dit na afloop van een paneldiscussie op de mediabeurs NAB 2007, vorige week. Krikorian heeft met Apple gesproken over de mogelijkheid om tv-programma’s naar de iPhone te streamen, met als resultaat: “we would love to support the device”. Goed nieuws dus, want mobiele tv wordt steeds populairder en de iPhone mag daarbij niet achterblijven.
Het grote probleem bij Apple is nu, dat ze moeten besluiten in hoeverre de iPhone een gesloten systeem moet blijven. Apple houdt het liefst alles in eigen hand, maar voor deze nieuwe ontwikkelingen zijn ze toch afhankelijk van derde partijen. Vorige week maakte Sling Media ook al bekend dat ze de Slingbox geschikt gaan maken voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:34
Categorie Accessoires
Onderwerp slingbox
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.