Reacties voor: Nieuw concept voor iPhone 5 met één hand te bedienen

Kris Groen bedacht een concept voor de iPhone 5 die met één hand te bedienen is. De mockup is te bekijken in een YouTube-video.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Gelukkig een mock up, ik vind het echt spuuglelijk.

  2. ziet er dus echt *** uit en ik kan niet me telefoon zou vast houden dat in de 2 zijkanten te gelijk kan ‘knijpen’

    en als hij op je bureau ligt, ook niet echt makkelijker dan 1 knopje met je wijsvinger indrukken.

    verder vind ik het toestel ook niet echt mooi met zo’n scherm.

  3. Hoe kan je met een home button aan de zijkant werken als de antenne band al in het stalen frame rond de iPhone al zit?

  4. Twee knopppen indrukken om naar home te gaan spreekt me niet aan. Het idee van twee knoppen alleen al niet en als je de telefoon vasthoudt op de manier als je intensief typt houd je hem heel anders vast, zodat je niet comfortabel die twee knoppen kan indrukken.

    Het idee voor app switchen daar in tegen wel heel vet!
    Er MOET echt een betere manier komen om te switchen tussen apps.

  5. Ziet er niet heel praktisch uit. Wel leuk bedacht.

  6. Hmm, ik vind hem er niet echt mooi uitzien.

  7. Hoe kan je nou weer op de linkse of rechtste knop drukken? Je kan ze op die manier alleen maar allebei tegelijk indrukken.

  8. Ik vind het een erg interessant mock-up. Vooral de knoppen aan de zijkant vind ik goed bedacht.

  9. “Deze video bevat inhoud van SME” krijg ik op m’n iPad, wat dat ook zijn moge. Je zou in Youtube kunnen bekijken maar kies ik daarvoor dan wil hij itunes openen. Blijf het altijd wat armoedig vinden als films op IPC niet op iPhone/iPad te bekijken zijn. Geeft een gevoel dat dat niet in de haak is..

  10. Sorry maar dat ziet er dus echt niet uit!

  11. Als dit de nieuwe iPhone 5 wordt ga ik snel de iPhone 4S kopen.. Hahaha

  12. Een 4 inch scherm zie ik wel zitten, ja. Wel een bijhorende hogere resolutie aub!

  13. Met 1 hand te bedienen, de huidige iPhone ja, dat ‘ding’ heeft groter scherm (meer je vignet strekken) en een gare homebutton waarbij je 2 handen moet gebruiken… Waar kwam dat met 1 hand te bedienen eigenlijk vandaan?

  14. De mensen maken zich gek hoe de nieuwe iphone uit komt te zien. Een hoop geruchten bij elkaar…… En dan komt de 5 uit , en dan valt hij weer vies tegen. ( omdat ze het zelf mooier hebben gemaakt dan het is). Maar een groter iphone mag van mij ook….. Ik sleep hem wel mee……

  15. Laat ze bij Apple alsjeblieft niet een groter scherm gaan toepassen. Heb geen zin aan een tablet aan mijn oor.

  16. *kotszakje pakken doet*
    Dit is gewoon nog triester dan dat SJ-concept-ding.

  17. Dan moet ik zeggen dat mijn idee om te switchen tussen de apps tot nog toe nog steeds de beste is.

  18. Ehm…. moet het niet “iPhone 6” zijn…?

  19. Lijkt wel een knijpkat
    Laadt hij soms ook op als je er in knijpt?
    Jak gewoon lelijk en te druk

  20. Ik wist niet, dat de huidige iPhone niet met 1 hand te bedienen was…

  21. Sorry maar dit “nieuws” is toch het vermelden niet waard? De 4gs is nog maar net enkele maanden te koop en gaan we nu weer elke week dit soort onzinnige artikelen krijgen? Telkens blijkt toch dat het allemaal niet klopt. Alsjeblieft stop hiermee.

  22. blablabal, beginnen ze nu al met al die concepten…
    er komt toch geen iphone 5 maar een 6

  23. Toch handig. Iets bedenken… patentje aanvragen… animatievideotje maken … en hopen dat Apple het gaat gebruiken.

  24. Origineel geplaatst door Grasland
    Ehm…. moet het niet “iPhone 6″ zijn…?

    Dan zou het iPhone 7 moeten zijn. Je had ook de 3gs he.

  25. Origineel geplaatst door Frankie
    Sorry maar dit “nieuws” is toch het vermelden niet waard? De 4gs is nog maar net enkele maanden te koop en gaan we nu weer elke week dit soort onzinnige artikelen krijgen? Telkens blijkt toch dat het allemaal niet klopt. Alsjeblieft stop hiermee.

    4 en 4S, 3G en 3GS hoe moeilijk is ‘t nou…

  26. Omdat je hand al in deze positie is zie ik het al gebeuren dat je vaak onbedoeld op de knoppen klikt. daarnaast kan ik met mijn iphone nu ook met 1 hand mijn homeknop indrukken en swipen.

  27. Origineel geplaatst door Albert
    Dan zou het iPhone 7 moeten zijn. Je had ook de 3gs he.

    … en de hoeveelste iPhone was dat?

  28. 🙁 another 8 months of these daily iphone 5 rumours , maybe there should be a applerummoursclub.nl

  29. Aardig idee, mockup is niet mooi. Dus ik moet nee zeggen.

  30. Leuk bedacht, naar het maakt ongeveer dezelfde ontwerpfout als die je ziet op veel Android telefoons.

    Wie nu zijn telefoon in de handpalm vastpakt kan hem volledig, incl. home button met één hand bedienen. Je moet wel hele kleine handen hebben om niet bij een iPhone met je duim alle hoeken te kunnen raken.

    Maarrr… Als je met je duim de linker, en een andere vinger de rechter zijkant moet in ‘knijpen’, dan heb je je andere hand nodig om het scherm te bedienen. Of je moet de iPhone telkens anders vastpakken om een app te verlaten.

    Kortom: slecht nagedacht. Doel was vermoedelijk alleen om ook zo’n hip concept filmpje te maken. Misschien dat Samsung hier iets in ziet?

  31. Origineel geplaatst door Grasland
    Origineel geplaatst door AlbertDan zou het iPhone 7 moeten zijn. Je had ook de 3gs he.… en de hoeveelste iPhone was dat?

    De iPhone 3GS was de 4e iPhone, Maar daar gaat het nu niet om 😉

    Het gaat nu om dit slechte iPhone 5 conceptje..

  32. Heel slecht bedacht omdat er een gigantische ontwerpfout in zit en hij haalt het zelf al diverse malen aan: je vingers zitten standaard al op die positie. Precies, ze zitten standaard al op de home button positie en wat doen ze daar? Juist, een ferme grip op je iPhone zodat ie niet uit je handen glijdt. Althans, dat is een vrij natuurlijke reactie als je iets op die manier in je handen hebt. Dat principe wordt o.a. gebruikt bij het abseilen (knijpen is remmen). Kortom, je drukt continu die homebuttons in waardoor dit systeem tot een en al ergernis gaat lijden. Iets wat we al hebben gezien met de Mighty Mouse die ook die knijpknopjes had.

    De home button zoals het nu is, is niet voor niets zo gekozen. Het zit niet in de weg voor zowel links- als rechtshandigen en is relatief eenvoudig te bereiken met bijv. je duim (en dus ook met 1 hand te gebruiken). Ze zouden hoogstens de homebutton kunnen vervangen door een gesture, dat je bijv. met je vinger omhoog swipet.

  33. Ook totaal niet handig voor mensen die niet goed hun handen kunnen gebruiken, denk aan gehandicapten met een dwarsleaysie. Die zouden nooit 2 knoppen tegelijk in kunnen drukken.
    Dom idee.

  34. Origineel geplaatst door AppleDudeOrigineel geplaatst door GraslandOrigineel geplaatst door AlbertDan zou het iPhone 7 moeten zijn. Je had ook de 3gs he.… en de hoeveelste iPhone was dat?De iPhone 3GS was de 4e iPhone, Maar daar gaat het nu niet om Het gaat nu om dit slechte iPhone 5 conceptje..

    Iphone 3gs was de 3e iphone 😉

  35. Leuk bedacht, maar zoals gezegd; hoe hou je dan je tel vast? Tel glijd toch uit je handen als je aan de zijkant iets in moet drukken (zie volume knoppen). Lijkt geweldig, maar in praktijk is het anti

  36. Origineel geplaatst door K vin
    Twee knopppen indrukken om naar home te gaan spreekt me niet aan. Het idee van twee knoppen alleen al niet en als je de telefoon vasthoudt op de manier als je intensief typt houd je hem heel anders vast, zodat je niet comfortabel die twee knoppen kan indrukken.Het idee voor app switchen daar in tegen wel heel vet!
    Er MOET echt een betere manier komen om te switchen tussen apps.

    recentelijk is er een jailbreak app uitgebracht, zodat je met een swipe an de linker of rehterkant kan appswitchen, het werkt best goed. Het heet Zephyr.

  37. zucht, weer een concept iPhone….n its ugly.

  38. vind m wel mooi maar die 2 ‘knoppen’ vind ik niks

  39. Even tellen:
    1. iPhone
    2. iPhone 3G
    3. iPhone 3GS
    4. iPhone 4
    5. iPhone 4S
    en dus nu iPhone nr. 6, met als betiteling wellicht iPhone 4GS, 5 of iets anders.

  40. Groot scherm is echt lelijk.
    En 2 knoppen drukken om naar home tegaan is echt onhandig. Laat Apple het maar verzinnen die kunnen het beter.

  41. jezelf AppleDude noemen en dan zeggen dat de 3GS de 4de iPhone was………tja, wel grappig

  42. Vind eigenlijk de discussie over hoe de nieuwe iPhone zou moeten heten nog triester.
    Maakt het nou uit of het de 5, 6 of 7 heet man.

  43. Heel jammer dat dit soort hobbyisten een platform krijgen hier. Niet alleen voegt het totaal niets toe aan het echte nieuws, het heeft gewoon helemaal niets met de iPhone te maken. Slechte ideëen, slechte mock-ups/filmpjes… waarom doen mensen dat? Ik vind het afschuwelijk en zit er niet op te wachten.

    Laat het asjeblieft over aan de pro’s en vervuil de boel niet met dit soort berichten! Een beetje niveau please…

  44. Leuk concept…

  45. Haters gonna hate. Deze jongen maakt gewoon een vette conceptuele render en tof filmpje, snap de reden tot afbranden niet echt. Beste stuurlui staan blijkbaar weer aan wal.

  46. @AppleDude: Hoe was de iphone 3gs de 4de iphone
    iphone 2g (eerste iph)
    iphone 3g (tweede iph)
    iphone 3gs (derde iph)
    het kan enkel als iphone 7 gezien worden als de CMDA versie van de iphone 4 of de witte versie als een apparte iphone zien
    maar ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat die vlieger niet opgaat

  47. Best een grappig ontwerp, maar ik vindt de breedte van het scherm wel veel weg hebben van de BlackBerry. Het onlangs uitgebrachte ontwerp van die Italiaan, ben z’n naam kwijt, vindt ik beter.

  48. @jer: Nou nou, nu overdrijf je. Dagelijks niet. Maar je ziet aan de reacties dat mensen er wel over willen praten. Voor het echte geruchtennieuws kun je beter terecht op StupidAppleRumors.com. De sceptische toon die ze daar aanslaan, is bij ons niet mogelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.