Speedtest.net: verbindingstest nu ook voor iPad

Speedtest.net heeft nu volledige ondersteuning voor de iPad en een dynamische snelheidsmeter.

Speedtest.net voor iPadWie snel wil checken wat de snelheid van zijn mobiele verbinding of Wi-Fi-verbinding is, kon op zijn iPhone al gebruikmaken van de gratis officiële Speedtest.net-applicatie. Op de iPad werkt de app ook, maar werd het als een iPhone-app getoond. In de laatste update is nu ook volledige ondersteuning voor de iPad toegevoegd. De app biedt op de iPad dezelfde mogelijkheden als de iPhone-app. Je kunt een snelheidstest uitvoeren, resultaten van je huidige en vorige verbindingstests bekijken en die met anderen delen via onder meer Twitter en Facebook.


Ook nieuw is een dynamische snelheidsmeter. Standaard wordt in de snelheidsmeter een maximale snelheid van 50 Mbps getoond, maar tegenwoordig zijn hogere snelheden meer regel dan uitzondering. Bij snelle verbindingen verandert de maximale snelheid nu dan ook automatisch mee. Deze wijziging is niet alleen doorgevoerd in de iPad-app. Ook voor iPhone-gebruikers is de functie beschikbaar.

Verbindingstest in Speedtest.net Server kiezen in Speedtest.net

In de interface om een server te kiezen vinden we een derde verbetering. Die is nu eenvoudiger van opzet, zodat je gemakkelijker een andere server kunt selecteren. De servers worden nu in een rijtje onder elkaar gezet, gesorteerd op de afstand van je huidige locatie.

Downloaden: Speedtest.net (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 13:31
Categorie Diensten
Onderwerpen apple, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.