Reacties voor: Deze Nespresso-machine bedien je met een iPhone

De Nespresso Prodigio is een koffieautomaat met cups, die je vanuit een iPhone-app kunt bedienen. Handig of totale onzin?
Lees het complete artikel β†’ Deze Nespresso-machine bedien je met een iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Zou handig zijn als je er meerdere cups in kan stoppen en HomeKit en Siri integratie wordt toegevoegd, maar zo te zien is dat niet het geval.

    Voor elk kopje koffie moet je vrees ik nog een cupje in het apparaat plaatsen. Dat kun je net zo goed doen op het moment dat je de koffie wilt drinken.

  2. Je kunt ook doorslaan. Ik maak mijn bed op via mijn iPhone!

  3. Steeds meer mensen om mij heen, incluis mijzelf, gaan over op een bonenmachine. Die is uiteindelijk veel goedkoper en je kan er van alles aan instellen. Dat met een app zou denk ik meer aanslaan. Nespresso is stervende.

  4. Het lijkt mij ook volstrekt overbodig. Grappig hoor om een keer te laten zien hoe je met je iPhone de sterkte van je koffie bepaald, maar het koffiecupje moet je er nog altijd met de hand in doen. Ik spaar liever nog even door en koop dan een automatische cappuccinomachine die zelf z’n bonen maalt en verse koffie maakt – niet van die voorgeproduceerde cupjes. Eenmaal aangeschaft is dat in gebruik voordeliger, lekkerder Γ©n veel beter voor het milieu! En als je zo’n ding met je iPhone zou bedienen heeft het meer zin. Hoewel…je moet nog steeds het kopje eronder zetten!

  5. Thuis al een hele tijd een Jura Impressa Z6 staan. Werkt met Bluetooth, zowel om koffie te zetten als om instellingen (druk, temperatuur van melk, sterkte, hoeveelheid, et cetera) aan te passen. Niets nieuws dus en ook niet echt het vermelden waard dat Nespresso dit nu ook eindelijk heeft…

  6. Origineel geplaatst door Paz
    Steeds meer mensen om mij heen, incluis mijzelf, gaan over op een bonenmachine. Die is uiteindelijk veel goedkoper en je kan er van alles aan instellen. Dat met een app zou denk ik meer aanslaan. Nespresso is stervende.

    Dat goedkoop valt nog wel tegen; de meeste bonenmachines vergen zeer kostbaar jaarlijks onderhoud, en de smaak vergeleken bij de sterkere cupsoorten van Nespresso is alleen haalbaar met hele dure machines en hele goede (lees dure) bonen

    Maar Nespresso bedienen via een iPhone?
    Totale onzin, net als hun app voegt het niks toe.

    Vanwege energiebesparing gaan veel machines vanzelf uit, er ontbreekt een ouderwetse uitknop.

    Voor Nespresso is het wΓ©l interessant: ze weten precies je hoeveelheid koffie, een x een ander merk er tussendoor gebruiken kunnen ze meteen signaleren.

  7. En wie zet de kopjes eronder? Ik geloof niet in deze machine. Uiteindelijk moet je toch bij je koffieapparaat staan om fysieke handelingen te verrichten. Dan werken knoppen net zo makkelijk.

  8. Ik zit nog steeds te wachten op een huwelijkskandidaat die ik met de iPhone kan bedienen.

  9. Waar gaat dit heen haha.. Overbodig lijkt me, maargoed dat zeggen sommige ook over een wasmachine met app, maar die gebruik ik dan wel veel, op afstand aanzetten, kijken hoelang hij nog moet enz..

  10. Je kunt die kopjes er natuurlijk voor het slapen gaan onder zetten om er mee wakker te worden, of voor het avondeten voor een bakje erna.

    Verder ben ik het eens met eerdere posts: HomeKit (en dus Siri) ondersteuning is een must zodat je ook tegen je Apple Watch kan zeggen dat je koffie nodig hebt. Siri I need coffee! πŸ™‚

    Daarnaast is een machine met bonen-maler natuurlijk nog lekkerder, hoewel ik een cappuccino niet volautomatisch zou drinken, er gaat niets boven een stoompijpje.

  11. Ik bedien mijn vrouw ook met de iPhone. Stuur een iMessage met KOFFIE

    werkt altijd. Nog geen storing gehad.

  12. Ik heb zelf ook een losse maler plus koffiemachine, maar ik begrijp de meeste reacties die hier gepost worden niet. Bij introductie van de Senseo kwam al naar boven dat deze apparaten voor de doelgroep zijn die ‘lekker snel en makkelijk’ koffie wil zetten. Voor die doelgroep is dit apparaat dan dus ook geschikt. NIET voor mensen die veel meer geld uitgeven aan een goed apparaat/maler, die het niet erg vinden om een dergelijke machine schoon te maken, losse bonen te kopen, etc.

    Is het laatste beter/lekkerder? Ja. Is deze Nespresso voor die doelgroep? Nee.

  13. Heb thuis beiden staan. Een volautomaat en een Nespresso. Gebruik vers gebrande bonen voor de volautomaat. Toch prefereer ik de koffie van Nespresso. Daarnaast vind ik het onderhoud ook gewoon vervelend aan de volautomaat. De Nespresso cupjes zijn inderdaad wat duurder, dat is dan maar zo.

  14. Grappig de vraag handig of niet…. De 1 zal het helemaal te gek vinden, van een ander hoeft het niet. Ik persoonlijk zou het niets vinden….

    Maar het roept bij mij iets heel anders op… Wat zouden we in de toekomst dan nog wel met onze iPhone willen kunnen bedienen. Want misschien is die nespresso bedienen voor de 1 zinloos…. Stel dat je op je werk een bestelling kunt opgeven via je iPhone voor jouw en je collega’s dat je over 5 minuten 5 koffie zwart, 1 cappuccino en 1 thee met extra suiker op komt halen. En dat je dan niet bij de koffie moet staan wachten, maar die tijd anders kunt gebruiken.

  15. Al die dingen via de telefoon bedienen vind ik zo onzin, je komt niet meer van de bank af en staart alleen maar na dat schermpje.
    Koffie zetten via de telefoon kom op hallo er moet toch echt een kupje in, een kopje er onder dus je staat er voor druk hem dan ook gelijk aan.

    Wasmachine van de bank bedienen ook z’n grote onzin, je moet hem toch vullen met was ??.
    Je staat er dus dan voor zet hem dan ook gelijk aan je staat er toch al voor, loop niet terug na de tablet en telefoon en start hem dan pas.
    Of kijken hoe lang die nog draait loopt er dan even na toe, is goed voor je klein beetje beweging.

    Nieuwe koelkasten kan je met je smartphone kijken wat er in je koelkast zit als je in de winkel loopt, je maakt toch een boodschappen lijstje wat je nodig heb ?.
    Ik zal wel oud zijn voor mijn leeftijd en het nut niet snappen, leuk voor de gene die handig vinden niet voor mij besteed.

  16. Ben de hele ochtend al cups aan het proberen te dunken, keuken vloer ligt vol maar nee vanaf de bank gaat het niet lukken 😜

    Aan dat water er op afstand inspuiten begin ik maar niet πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

  17. Gratis oplossing: vraag aan je vrouw of man of zij /hij trek in koffie heeft (kan ook per sms) is het ja dan is het antwoord, mooi kan je voor mij ook een bakkie zetten, is het nee dan is het antwoord ik wel, dus graag een bakkie voor mij alleen dan. πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜‚

  18. Ha, nu weet ik de reden dat Nespresso in de Passage in Den Haag schuin tegenover de Apple Store een winkel gaat openen. Past wel in de chique Passage.

  19. Kan ik hem dan ook op afstand bedienen? Kan ik ze vervolgens thuis op rantsoen zetten. En een mooi profiel aanmaken 😈

  20. Ik woon momenteel in Amerika en daar heb ik een Wemo (Wi-Fi) koffiezetter. ‘s Avonds vul je die met water en koffie. Via de Wemo (Belkin) app kun je de volgende ochtend vanuit je bed op je iPhone het “coffee brewing” commando geven. 7 minuten later (je hebt dan rustig nog even het laatste nieuws van iCulture of de NOS kunnen lezen…) komt er beneden uit de keuken een heerlijke verse koffiegeur. En de thermoskan bevat 6 kopjes. Laatst kwamen we terug van het boodschappen doen, we hadden de koffiezetter van te voren klaar gemaakt en op de snelweg bij 110 km p/u (harder mag je hier niet) startte mijn vrouw toen we nog een minuut of 8 van huis waren op haar iPhone de Wemo app op en ja hoor, het aroma komt je tegemoet als je de voordeur open doet (om een oude bekende reklame slogan te parafraseren…) Voor mij dus geen Nespresso voorlopig

  21. Origineel geplaatst door Dennis
    Al die dingen via de telefoon bedienen vind ik zo onzin, je komt niet meer van de bank af en staart alleen maar na dat schermpje.
    Koffie zetten via de telefoon kom op hallo er moet toch echt een kupje in, een kopje er onder dus je staat er voor druk hem dan ook gelijk aan.
    Wasmachine van de bank bedienen ook z’n grote onzin, je moet hem toch vullen met was ??.
    Je staat er dus dan voor zet hem dan ook gelijk aan je staat er toch al voor, loop niet terug na de tablet en telefoon en start hem dan pas.
    Of kijken hoe lang die nog draait loopt er dan even na toe, is goed voor je klein beetje beweging.
    Nieuwe koelkasten kan je met je smartphone kijken wat er in je koelkast zit als je in de winkel loopt, je maakt toch een boodschappen lijstje wat je nodig heb ?.
    Ik zal wel oud zijn voor mijn leeftijd en het nut niet snappen, leuk voor de gene die handig vinden niet voor mij besteed.

    Ja, ik weet niet hoe oud je bent (ben zelf 47) maar je loopt achter de feiten aan. Waarom zou je mailen als je een brief kunt sturen? Of als je kunt bellen? Waarom gebruiken mensen Whatsapp als meer persoonlijk contact kunnen hebben. Waarom telebankieren als je een acceptgiro kunt sturen? Waarom nieuws op het Internet volgen als je een papieren krant kunt kopen? Waarom de thermostaat op afstand kunnen bedienen als je in de auto zit op weg naar huis, zodat het warm is als je aankomt terwijl je hem zelf ook gewoon kunt aanzetten? Waarom een smartwatch als je ook gewoon je telefoon uit je broekzak kunt halen? Waarom een telefoon die je meeneemt als je ook gewoon over de analoge lijn kunt bellen als je lekker thuis bent.

    Als je niet kunt snappen waarom mensen niet hun koffiezetapparaat aan willen zetten met een app als ze wakker worden, of als ze bijna thuis zijn na een uur in de file hebben gestaan, dan is dit niets voor jou. Sorry.

  22. Origineel geplaatst door VonKlausenburg
    Thuis al een hele tijd een Jura Impressa Z6 staan. Werkt met Bluetooth, zowel om koffie te zetten als om instellingen (druk, temperatuur van melk, sterkte, hoeveelheid, et cetera) aan te passen. Niets nieuws dus en ook niet echt het vermelden waard dat Nespresso dit nu ook eindelijk heeft…

    Onzinapparaat, zo’n Jura. Gewoon een traditionele pistonmachine kopen. Voor een vijfde van de prijs veel lekkerdere koffie en bijna € 2000,- goedkoper dan zo’n volautomatische (nep)espressomachine. Zonder bluetooth, dat dan weer wel. Koop bijvoorbeeld een Quick Mill 820. Echt veel betere koffie!

  23. Dan geef je geld uit voor een goede iPhone en dan ga je Nespressobocht drinken en het milieu extra vervuilen met de Nespressocupjes. Ik houd het maar bij zelf gemalen koffiebonen verwerkt tot vloeibare koffie in een Quickmill pistonmachine. Dat smaakt beter, kost minder en vervuilt minder. Bovendien heb ik daarbij voor de bediening geen iOS-node nodig waardoor die weer meer energie overhoudt voor de rest van de dag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.