telegram-groot

Telegram-update laat je berichten in kanalen bewerken en doorsturen

De kanalen-optie in Telegram is nu nog makkelijker geworden. Zo kun je eenvoudig berichten bewerken, naar anderen buiten het kanaal doorsturen of meldingen stilhouden. Bovendien kun je nu een voorvertoning van een sticker laten zien.

telegram-groot
Telegram heeft er zin in de laatste tijd. Nog geen twee weken geleden werd er een update uitgebracht met een verbeteringen aan geheime chats en privacy-opties, maar vandaag is het de beurt aan de kanalen-optie. Versie 3.6 maakt het mogelijk om berichten die je in kanalen verstuurt te bewerken, terwijl je specifieke berichten dankzij een snel delen-menu makkelijk door kan sturen naar andere. Maar Telegram heeft meer wijzigingen aangebracht in de kanalen-optie.

Telegram-kanalen: berichten bewerken, doorsturen, ondertekenen en stilhouden

Telegram-kanalen zijn een soort supergroepen waarin over een bepaald onderwerp gepraat wordt. Deze kanalen kun je zowel openbaar als privé maken, zodat je zelf kan bepalen met wie je de informatie deelt. Een voorbeeld van zo’n kanaal is het Telegram News-kanaal. Als je in versie 3.6 een bericht in zo’n kanaal verstuurt, kun je deze makkelijk bewerken. Deze bewerkfunctie voorkomt dat je bij fouten dubbele berichten moet versturen om jezelf te corrigeren.

telegram-kanaal-bericht-bewerken Een bericht uit een kanaal snel doorsturen in Telegram.

Daarnaast kun je berichten in kanalen ook makkelijk doorsturen buiten het kanaal om dankzij het snel delen-menu dat naast elk bericht verschijnt. Tik op het pijltje en je verstuurt het bericht door naar je Telegram-contacten. Je kunt meerdere contacten tegelijk selecteren en de ontvanger ziet ook waar het bericht precies vandaan komt. Ook berichten van bots stuur je op deze manier door.

Bovendien kun je berichten in kanalen ondertekenen, wat handig is als er meerdere beheerders zijn. En heb je een nachtelijke ingeving die je meteen in een kanaal wil delen, dan kun je deze versturen zonder dat je andere tot last bent met een notificatie. Tot slot is het gebruik van stickers eenvoudiger gemaakt, want je kunt nu een grote voorvertoning laten zien door de sticker ingedrukt te houden. Wel zo handig als je niet goed kan zien wat de sticker precies inhoudt.

Deze Telegram-update komt een dag na het goede nieuws dat Telegram 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft. Op het moment van schrijven is de update van Telegram alleen beschikbaar voor de iOS-versie, maar verwacht wordt dat de update voor de Mac-versie met dezelfde nieuwe functies snel zal volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 8:47
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.