Reacties voor: Nederlandse tabletverkoop haalt netbooks in

Er gingen in het laatste kwartaal van 2010 meer tablets dan netbooks over de toonbank. Driekwart van de tablets was een iPad.
Lees het complete artikel → Nederlandse tabletverkoop haalt netbooks in
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik heb nooit wat met netbooks gehad, dus door mij is die markt niet ingestort en dat de markt een laptop minder heeft verkocht is dat ik mijn laptop verkocht heb.
    Let the dinasaurs die. Lang live the tablets.

    Is echt geweldig. Ik neem de ipad overal mee naar toe en regel van alles en overal ook via internet. Hoppaaaa.

  2. Ben ook blij met mijn iPad .
    Maar ik had weer geen netbook gekocht als de iPad niet had bestaan.
    De iPad is wel voor sommige mensen een tussen oplossing voor iPhone en MacBook heb ik gelezen.

  3. Notbooks zijn er niet voor niets. Omdat er vraag vaar is. Die vraag word minder door de komst van tablets. Boehoehoe.

    Dat is markt werking voor je.

    Ik ben benieuwd naar de toekomst

  4. (Red.) Verwijderd.

  5. ik had er misschien “NOT-book” of: “NETNIET-book” van moeten maken om de grap wat te verduidelijken.

    Waarom dan?
    Net books zijn vaak net niet krachtig genoeg om er zwaarder werk me te verzetten. en voor het lullige surf werk en media consumptie werk is een iPad gewoon veel handiger wat een net book dus overbodig maakt. en dat is in de verkoopcijfers te zien. Dus Notbook netnietbook of netbook slaan allemaal op het zelfde uitstervend ras uit de coputer industrie.

  6. Mogen we aannemen dat ook in Nederland de meerderheid van alle verkochte tablets iPad’s zijn?

  7. Dat mogen we zeggon. Galaxy Tab is volgens mij nog de enige voorname concurrent toch? En ik heb het idee dat die aantallen voorlopig nog flink achterlopen. Iemand met cijfers?

  8. De motorola Xoom is denk ik de eerste echte iPad concurrent. Zelfde formaat. Android 3.0 USB camera’s en alles wat Apple weigert.

    Voorlopig alleen nog in de VS te kopp vanaf Maart. Vanaf $800 als enig pijnpuntje. Neem je er een data abbo bij dan unlock je gratis de wifi functie.
    Eigenlijk zijn het net zulke dieven als Apple. 😉

  9. Ik denk dat het straks Moeilijk gaat worden voor apple met de Xoom en de TouchPad.

    Dus de netbooks kunnen het in 2011 helemaal shaken want er is meer en meer leuks op de markt dan de iPad alleen.

  10. Origineel geplaatst door kasuja
    Ik denk dat het straks Moeilijk gaat worden voor apple met de Xoom en de TouchPad. Dus de netbooks kunnen het in 2011 helemaal shaken want er is meer en meer leuks op de markt dan de iPad alleen.

    Hahaha, ik denk dat Apple gewoon blijft lachen om al die bedrijven die proberen te imiteren maar daar jammerlijk in falen.

  11. @Dijkie: Netbooks zijn dood. HP en Apple doen de netbook de das om.

    ik denk dat apple het lachen snel vergaat na het zien van wat de HP Touchpad kan en hoe het werkt.

    Voor wie 3seconden kijkt is het slechts een kloon. Voor wie verder kijkt naar het apparaat ontdekt dat het apple beconcurreert op features die appl weigert te implementeren. Het beconcurreert apple op verfijning en intergratie. Mobile Me is kinderspel in vergelijk met synergy van HP web OS.

    En de opbouw is het zelfde als Apple. Eigen os op eigen hardware dus ze kunnen snel inhaken op wat de markt doet en de boek aanpassen zonder afhankelijk te zijn van derden. Wat je wel bent als je android en Windows zou hebben als os.

    Er is een presentatie van dat ding op engadget van een 1 uur 40. Vana 30 minuten is het intressant en dan zie je dat ze met webOS veel verder zijn dan met iOS

    Veeeeeeeel verder. Minder eye candy meer to the point. Geen bekrompen beperkingen. Flash draadloos synchroniseren en opladen. Nu hopen dat HP het goed in de markt krijgt. Apple heeft er nu een serieuze cocurrent bij.

  12. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Dijkie: Netbooks zijn dood. HP en Apple doen de netbook de das om. ik denk dat apple het lachen snel vergaat na het zien van wat de HP Touchpad kan en hoe het werkt.Voor wie 3seconden kijkt is het slechts een kloon. Voor wie verder kijkt naar het apparaat ontdekt dat het apple beconcurreert op features die appl weigert te implementeren. Het beconcurreert apple op verfijning en intergratie. Mobile Me is kinderspel in vergelijk met synergy van HP web OS.En de opbouw is het zelfde als Apple. Eigen os op eigen hardware dus ze kunnen snel inhaken op wat de markt doet en de boek aanpassen zonder afhankelijk te zijn van derden. Wat je wel bent als je android en Windows zou hebben als os. Er is een presentatie van dat ding op engadget van een 1 uur 40. Vana 30 minuten is het intressant en dan zie je dat ze met webOS veel verder zijn dan met iOS Veeeeeeeel verder. Minder eye candy meer to the point. Geen bekrompen beperkingen. Flash draadloos synchroniseren en opladen. Nu hopen dat HP het goed in de markt krijgt. Apple heeft er nu een serieuze cocurrent bij.

    Dat ding is nog niet eens uit. Er is ook nog geen prijs bekend. Juich dus maar niet te vroeg; van concurrentie is pas sprake als HP een flink deel van Apple’s marktaandeel weet in te pikken en voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren.

  13. @Dijkie: mocht het serieus aanslaan wat de concurrenten betreft heeft Apple wel een probleem. Gezien 80% van de omzet komt van de verkoop van iOS apparaten en aanverwante diensten.

    We zullen zien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.