iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Nederlandse tabletverkoop haalt netbooks in

Er gingen in het laatste kwartaal van 2010 meer tablets dan netbooks over de toonbank. Driekwart van de tablets was een iPad.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

tabletverkoop groeit, netbookverkoop daaltDe tablet is in Nederland sinds eind vorig jaar populairder dan de netbook. In het vierde kwartaal van 2010 werden er 125.000 tablets verkocht, tegenover 93.000 netbooks. In totaal gingen er vorig jaar 206.000 tablets over de toonbank, waarvan driekwart een iPad was. Dat schrijft de NOS vanochtend op basis van cijfers van IDC.

Al in mei doken Amerikaanse onderzoeken op, waaruit bleek dat de verkoop van netbooks in de VS was ingestort door de komst van de iPad. Dat in Nederland de netbookverkoop nu pas inzakt (de verkoop daalde met 17,5 procent in het vierde kwartaal van 2010) is niet heel vreemd, omdat de iPad hier pas afgelopen zomer op de markt kwam.

Naast de netbookverkoop, daalde ook de laptopverkoop eind vorig jaar in Nederland. Wereldwijd werden er vorig jaar trouwens 17 miljoen tablets verkocht. IDC verwacht dat dit aantal in 2012 verviervoudigd zal zijn.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.