Reacties voor: Nederlandse iPhone-dock raakt oververhit

Een Nederlandse eigenaar van een iPhone ontdekte dat zijn iPhone-dock niet meer werkt. Deze bleek aan de achterkant te zijn gaan smeulen, waardoor de aansluiting van de usb-kabel smolt.
Lees het complete artikel → Nederlandse iPhone-dock raakt oververhit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Wordt er meer ‘prik’ gevraagd van een 3G dan een ‘eerste gen’? Ben benieuwd wat Apple daarop gaat zeggen..

  2. V L O E I S T O F S C H A D E 🙂

    kortsluiting en hoppa fikkie..

  3. Nou vergoed gaat ie niks krijgen want deze usb kabel was gemaakte voor 1e gen, maar goed dat is dus een reden om alle stekkers uit te trekken als je huis verlaat.

  4. @Zephyer: Geen idee. Je leest vaak dat kortsluiting de oorzaak is van brand, dus ik hou het voorlopig daar maar op. Domme pech.

    @Seeker: Daar heb je mooie stekkerblokken met schakelaar voor. In één keer alles uit, inclusief je pc. Maar dat wil je waarschijnlijk niet.

  5. Zo zie je maar, je moet niet zelf McGyver gaan uithangen.

  6. Ik heb dezelfde, geen problemen mijn 3GS staat er de gehele dag in! Werkt als een trein.

  7. ja hallo, de boel aanpassen, en dan gaan klagen dat t er niet tegen blijkt te kunnen. Ook stekkers overal in laten en aan laten staan als je van huis gaat. Nu is het z’n ipod dock, de volgende keer z’n lcd tv.

    Wat een sukkel.

  8. Kan ook nog dat de USB kabel er niet goed in zat, zo’n half contact wil ook nog wel eens voor ellende zorgen.

    Ik geen hem erg weinig kans bij Apple, de kans dat de schuld hier bij de gebruiker lag is gewoon te groot…

  9. als ik twee dagen van huis ben dan zet ik mijn iMac uit !

    .

  10. Ik trek zelfs elke nacht voor slapen alle stekkers uit, niet alleen omdat er op die manier geen onnodig stroom wordt gebruikt maar ook voor de veiligheid.

  11. Williewortel,

    Lijkt mij een duidelijk geval van, eigen schuld! Je moet niet denken dat je alles beter weet. Een lampje aansluiten kunnen we allemaal wel maar even je dock aanpassen? Ben je dan het wiel aan het uitvinden of zo….? Jammer van je centjes duur les geld maar denk wel, ik heb ff mazzel gehad………mijn hut staat er nog.

    C-You later

  12. Dit kan ook in het uurtje gebeuren dat je thuis bent of net overdag dat de stroom overal wel op staat.

    De aanpassing van het dock heeft het denk ik niet gedaan, omdat ik uit het verhaal begrijp dat hij z’n iPhone bij zich had en bij terugkeer wilde opladen en het toen niet werkte..? En USB-stroom is overal hetzelfde: voor iPod en iPhone kun je dezelfde dock gebruiken, dus dat is het ook niet.

    Ik denk dat hij pech heeft dat het toevallig bij hem gebeurde, zoals andere kortsluitingen bij anderen en ze daardoor hun hele huis kwijt zijn?

  13. En dan ben ik zeker Pipo de Clown?

  14. en fok.nl is zeker waar alle slimme mensen rond hangen

  15. Twee dagen niet thuis geweest. Lijkt me dat zijn iphone toen dus niet twee dagen in de dock gestaan heeft. Knutselen aan de dock zal wel ergens sluiting gemaakt hebben

  16. Origineel geplaatst door Pim
    ja hallo, de boel aanpassen, en dan gaan klagen dat t er niet tegen blijkt te kunnen. Ook stekkers overal in laten en aan laten staan als je van huis gaat. Nu is het z’n ipod dock, de volgende keer z’n lcd tv.Wat een sukkel.

    ach kom op zeg… waarom verdedigen we Apple zo? elke andere fabrikant hadden jullie veroordeeld.

    Als apple nu eens een USB aansluiting zou gebruiken in plaats van die achterlijke eigen stekker…

    Tuurlijk ben ik het eens dat je beter stekkers uit kunt trekken als je van huis gaat, maar wie doet dit in de praktijk?? (televisies kun je tegenwoordig niet eens meer uitzetten… dat gaat toch ook nergens over).

    Wat zou jouw reactie zijn geweest als jou dit was overkomen? Vanuit die gedachte moet je eens kijken…

  17. @jazz: Mijn reactie is in ieder geval niet de held uithangen op fok.nl. Gewoon naar de winkel gaan en nieuwe kopen.

  18. Stand tot nu toe bij de iphone/dock eigenaar.

    Schade bij hem tot nu toe:
    -6 iPhone haarscheurtjes
    -1 USB-kabel en Dockstation afgebrand
    -1 headset uit elkaar gevallen
    -1 rubber case gescheurd

  19. Mijn universele dock doet het perfect op mn 3GS. Nergens last van..

    ‘s nachts hier ook alles uit behalve modem en Airport Extreme….

  20. Kijk jongens ik wil nou geen heisa maken, maar ik ben allesbehalve tevreden over de algehele bouwkwaliteit van zowel de Iphone, Ipod Touch en vele randapparatuur. Van andere Macproducten ben ik erg tevreden, maar op mobiel vlak stelt Apple enorm teleur.

    Voor 500 euro zit ik met een vaste homeknop, muteknop die loszit alsook de volumeknoppen, stille speaker (voor telefoongesprekken) werkt niet meer, onderkant scherm is stuk en ik heb geen edge internet meer.

    Ik stap over naar HTC, that’s for sure! De HTC Desire ziet er the bomb uit! Snapdragon ftw!

  21. Ik heb het zelf ook eens gehad met de datatravel usb kabel voor de iPhone. De kop was ook helemaal weggesmolten. Ik haal nu ook de stekkers eruit als ik niet aan het opladen ben.

  22. Als Apple nu eens stekkers maken die niet kapot gaan bij de aansluiting. Ben al aan de derde nieuwe toe.

  23. Nova,
    hahaha opmerking van de dag!

    Kiezel,
    dan weet ik niet wat jij met je phone doet, maar ik heb al een iphone vanaf de 1e generatie( heb nu 3gs) en NOOIT wat gehad! Nooit hoesje gebruikt, alleen die folie.
    Oftewel je moet beter omgaan met je phone en niet gaan zeuren over kwaliteit.

    Voor de rest gewoon stom dat je je oplader peobeert om te bouwen. Koop gwn een goede!

  24. Om nu te zeggen dat de dock is afgebrand (zoals tipgever Jelle zegt) is wat te sterk uitgedrukt.

    Alleen op iPhoneclub, bedank je tipgevers door ze met naam in het artikel te noemen en te stellen dat het aanstellers en overdrijvers zijn. Totaal niet relevant voor de gewone lezer, omdat niemand de daadwerkelijke tip gelezen heeft, dus een compleet overbodige toevoeging. Jullie moeten het wel heel leuk vinden om mensen op de site terecht te wijzen. :/

  25. Dat het knutselen aan het dock de schade teweeg heeft gebracht is natuurlijk onzin. De stroomtoevoer zit aan de achterkant, en USB is altijd 5V. 5V=5V, maakt niet uit welke iPhone je er op aansluit.

  26. Op zondag 7 maart 2010 22:55 schreef Skv het volgende:
    Het was overigens een 2G-dock, welke ik met een mes wat heb lopen bewerken aan de voorkant zodat m’n 3G er in paste. Achterkant heb ik niks aan veranderd.

    Dat er op fok.nl nog mensen reageren dat het niets uitmaakt…
    Met een mes bijwerken… hahaha, en dan nog klagen ook!

  27. Het is dus mijn Dock geweest. Ik heb alleen met een vijltje aan de voorkant wat van het plastic aan de zijkant afgeschraapt, maar er is hierbij niks van de elektronica aangeraakt. Het doorbranden is gebeurd op een moment dat ik zelf niet thuis was en de iPhone ook niet in het dock stond. Ik blijf me afvragen hoe dit nou heeft kunnen gebeuren. Beide accessoires waren origineel.

    De reactie in het bovenstaande artikel dat het net zo goed een ander appraat had kunnen zijn slaat imho nergens op. Deze site is toch gericht op iPhone-gerelateerde zaken? Dan is het toch niet vreemd dat als er een dock doorbrandt, er melding van wordt gedaan? Als je koelkast zoiets heeft ga je je toch ook afvragen waar het door komt, zodat zoiets een volgende keer niet weer gebeurt?

  28. Het had trouwens net zo goed een kabeltje van de koelkast of stereo kunnen zijn, want bij alle apparaten brandt wel eens iets door.

    Genoeg reden om het niet als nieuws te bestempellen, whaaaaat?

  29. irritant dit, die gozer is al irritant op fok, nemen ze het hier nog eens serieus ook. zogenaamd 6 nieuwe iphones gekregen van tmobile vanwege haarscheurtjes. Daarna leuk vertellen dat hij hem elke paar meter laat vallen. Nu heeft ie zijn dock in de oven gezet.

  30. Een 3g past niet in het dock van de eerste generatie iphone.

    Edit: Oh, je had hem aangepast.. Blijkbaar heeft Apple er een reden voor dat een 3g niet in het dock van de eerste generatie kan.

  31. @Gonny
    Het is een 2G dock dus dan komt hij niet uit Nederland en is het dus ook geen Nederlandse iPhone dock 😉

  32. Origineel geplaatst door Jelle
    Het is dus mijn Dock geweest. Ik heb alleen met een vijltje aan de voorkant wat van het plastic aan de zijkant afgeschraapt, maar er is hierbij niks van de elektronica aangeraakt.

    Ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat door jouw “oplossing” de connector / printplaat / whatever verkeerd belast wordt als je er je iPhone in zet, met vervorming /scheurtjes / loslaten van sporen tot gevolg. Heb mijn dock nooit open gehad, maar dat kan uiteindedelijk best een kortsluiting veroorzaken.

  33. Origineel geplaatst door Kadeya
    irritant dit, die gozer is al irritant op fok, nemen ze het hier nog eens serieus ook. zogenaamd 6 nieuwe iphones gekregen van tmobile vanwege haarscheurtjes. Daarna leuk vertellen dat hij hem elke paar meter laat vallen. Nu heeft ie zijn dock in de oven gezet.

    Tuurlijk, vriend.

  34. Origineel geplaatst door Kadeya
    irritant dit, die gozer is al irritant op fok, nemen ze het hier nog eens serieus ook. zogenaamd 6 nieuwe iphones gekregen van tmobile vanwege haarscheurtjes. Daarna leuk vertellen dat hij hem elke paar meter laat vallen. Nu heeft ie zijn dock in de oven gezet.

    Origineel geplaatst door Jelle
    Tuurlijk, vriend.

    Hij heeft wel gelijk! Ik mis het ‘oude’ iPhoneclub’ van zo’n twee jaar geleden. De populariteit van het toestel brengt helaas ook een hele resem nozems met zich mee die zich enkel proberen te profileren. Waar is de tijd dat we hier nog zaten te wachten op unlocks omdat onze toestellen plots niet meer bruikbaar waren na een update.

    Jelle gast, je knalt met een vijl in je dock en je gaat nu wat liggen lullen! Misschien dat ze je op kwaliteitssites als fok.nl serieus nemen, maar hier…

    Enfin, my two cents, maar ik denk dat een pak lezers hier enkel akkoord mee kunnen gaan.

  35. De brand/ smeul plekken op de connector komen niet overeen met de brandschade op het dock???? Het plastic van de usbkabel/ connector is over de gehele breedte gesmolten, maar op het dock is er slechts smeul/ brandschade te zien in het midden-boven…… De rest is nog redelijk intact en vrij van brandschade.

    Ook is aan de binnenzijde van het dock alleen maar de rechterzijde van de aansluiting aangetast?!

    Bovendien is de kwaliteit van het kunststof van zowel de kabelconnector als die van het dock dusdanig hard, dat er wel een hele hoge temperatuur moet zijn geweest! En indien dit het geval is geweest, dan hadden ook de grijs gekleurde zijkanten veel meer smeltschade moeten vertonen. De kortsluiting en de daarmee gepaarde warmte ontwikkeling komt volgens mij van binnenuit!

    En waarom is het branden ineens gestopt….. Lees niks in zijn verhaal over een gesprongen zekering of het uitslaan van de aardlekschakelaar omdat er kortsluiting is ontstaan. Stel dat er kortsluiting zou zijn ontstaan, dan had de zekering er weer uit moeten knallen op het moment dat hij zijn computer aanzet. Dit is blijkbaar niet gebeurd, want desbetreffend persoon plaatste al om 15.55 zijn eerste bericht op het forum. Vervolgens nog om 16.02 en 16.03. Pas om 22.55 maakte hij melding van de brandschade.

    Ook wel apart dat zijn avatar op het forum van fok.nl een brandende aansteker toon…… volgens mij heeft ie die gewoon bij de kabel en het dock gehouden 😉

    Heb trouwens net zelf uitgeprobeerd om een oud dock element te verbranden met een aansteker. Duurde wel geteld 16 seconden om het materiaal te laten smelten met een aansteker. En ik had overigens veel minder schade……….

    Kortom…. ik geloof er niks van! Wat mij betreft een typisch gevalletje van aandacht! En dat heeft hij gekregen, want dit nieuwtje ging rond als een vuurtje

    Groeten, Sherlock Holmes 😉

  36. Om mee te beginnen moet je er nie mee gaan knoeien en ten tweede haal die stekker uit de stopcontact!!!!!! Dat was zeker de eerste dat hij hem er uit haalde na zijn handige doe-het-zelf actie…….

  37. Lieve mensen, zet dit artikel gewoon op slot.

    Welles-nietus, aandacht geen aandacht. Laten we de nieuwswaarde beschouwen als een bijzondere omstandigheid die toepassing heeft op waar deze site over gaat. En verder niet meer in discussie met elkaar gaan hoe en wat en waarom?

    We hebben toch wel betere dingen te doen?

  38. De reactie dat het ook bij een koelkast of wekkerradio kan gebeuren.
    Slaat nergens op je mag er to h vanuit gaan dat een product goed is of moet ik voortaan elke avond alle stekkers eruit halen.

  39. Ik vind die nieuwe USB kabels (geleverd bij m’n 3GS) van erbarmelijke kwaliteit, de naam Apple onwaardig. Bij de connector (aan de trekontlasting) schuift het isolatie gedeelte naar beneden en wordt de naakte kabel zichtbaar en dus ook aanraakbaar.
    Ben zeker niet de enige die dit voorheeft, enkele vrienden hebben zo hun kabel ook al gerepareerd met tape.
    Ikzelf gebruik nu m’n USB kabel van mijn iPod (2de gen). Ok, wel oud en vuil, maar tenminste degelijk gebouwd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.