Ubuntu 10.04 krijgt ondersteuning voor iPhone en iPod touch

Ubuntu 10.04 krijgt ondersteuning voor de iPhone en iPod touch. In de versie die voor april staat gepland kun je via Rhythmbox betaalde muziek kopen in mp3-formaat en via bestandsmanager Nautilus bladeren door bestanden op je iPhone.

ubuntu iphoneEigenlijk is het een nieuwtje van afgelopen week waar we nog niet eerder aandacht aan hebben besteed: Ubuntu krijgt ondersteuning voor iPhone. Lucid Lynx, de komende Ubuntu-versie 10.04 gaat de iPhone en iPod touch ondersteunen, zonder dat er extra pakketinstallaties nodig zijn. De bestandsmanager Nautilus krijgt toegang tot het bestandssysteem van beide apparaten. In de alfa-versie van Ubuntu 10.04 is het al mogelijk om hiervan gebruik te maken. Canonical heeft gtkpod aan de distributie toegevoegd, waardoor je vanaf de desktop via usb toegang krijgt tot de bestanden.

Het werkt op dezelfde manier als applicaties zoals PhoneDisk (voor Mac). Op de dekstop kun je ook muziek afspelen, die op de iPhone staat. Maar er komt nog meer aan: Canonical wil een muziekwinkel openen waarin je DRM-vrije muziek kunt kopen. Het gaat daarbij om muziek in mp3-formaat, die via de Rhythmbox-muziekapplicatie te downloaden is. Rhythmbox is de standaardspeler voor muziek in Ubuntu. De betaalde muziekdienst Ubuntu One Music Store is een partnerovereenkomst aangegaan met 7Digital en zal de muziek met een minimale bitrate van 256 kbps leveren.

Ubuntu 10.04 wordt in april verwacht. Wie geen geduld heeft kan alvast aan de slag gaan met het synchroniseren van de iPhone-muziekbibliotheek met Rhythmbox in Ubuntu Karmic. In Lucid Lynx wordt het een stuk makkelijker.

Meer info: Ubuntuforums.org
Tipgevers: Ronny, Wesley

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2010, 14:15
Categorie iOS
Onderwerp ubuntu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.