Reacties voor: Nederlander maakt iPad-kloon nPad

Nederlander Hugo Leijtens heeft een iPad-kloon gemaakt: de nPad. Het tablet draait op Windows 7 en komt op 28 juni op de markt.
Lees het complete artikel → Nederlander maakt iPad-kloon nPad
Elger van der Wel -

Reacties: 68 reacties

  1. Jammer van dat Windows 7 had dan iig android gebruikt

  2. denken al die klonenmakers nu echt dat je even een concurrerende tablet ineensteekt op 2 maanden tijd, terwijl Apple er jaren research en development met miljoenen dollars voor nodig heeft gehad ?

    Bovendien is de iPad net als de iPhone deel van een veel groter geheel dat perfect op elkaar is afgestemd… (iTunes, App Store, Bookstore,…)

    Bovendien zal het niet lang duren of er komen apps speciaal gericht op de zakelijke markt !

  3. Jammer dat de foto zo klein is 🙁

  4. ziet er ook al issie klein beetje el cheapo uit..

  5. Eens met Bartje.
    Maar natuurlijk staat het iedereen vrij het te proberen. Ik denk echter wel dat kopers een miskoop doen als ze dezelfde gebruikerservaring en hetzelfde gemak verwachten.

    Hier is vast ook een markt voor.

  6. “De nPad draait op Windows 7 en richt zich op de zakelijke markt.” Wa een grapjassen, Windows 7 heeft allang bewezen het niet erg lekker te doen in een touch-omgeving. En omdat het slecht is dan maar voor de zakelijke markt.

    Volgens mij is dit de moeite van het reageren bijna niet waard…

  7. ik vraag mij werkelijk af wat een ‘xPad’ nou zo uniek zou maken voor de zakelijke markt… voor een ziekenhuis, een mega-groot warehouse, een landelijk accountants kantoor ?

    is dat de office-suit met Word, Excell en Powerpoint?
    — sterk punt, alleen tijd dat we dat eens achter ons laten en op zoek gaan naar een universele cross platform omgeving (en liever geen google-docs, want ik begin die partij een beetje te ver gaan met zijn ‘alleen heerschappij’)

    is dat het feit dat het Windows is?
    — het OS opzich maakt een apparaat niet zakelijk, creatief of consument – het zijn de applicaties en de toegang tot andere diensten – en maak dan eens mooie applicaties voor op basis van iPhoneOS met al die mooie features die niet in een ander OS te vinden zijn

    of dat je er Citrix op kunt draaien?
    — zodat je gebruik kunt maken van een VMS, waar de heel veel van de ‘grote jongens’ op draaien – maar ach dat bestaat ook voor iPad en ziet er erg goed uit

    of is het Exchange?
    — dat is toch gewoon geintegreed in iPhoneOS4?

    verder nog iets ?

  8. Origineel geplaatst door Dwevil
    Windows 7 heeft allang bewezen het niet erg lekker te doen in een touch-omgeving. En omdat het slecht is dan maar voor de zakelijke markt.

    Dat is ook de reden dat het fotootje zo klein is, ze hebben de muis er af geknipt 😀

  9. Sukkel.

  10. Oh… ik weet het wat het verschil maakt tussen een iPad en een zakelijke nixPad

    op zo’n apparaat heb je géén gelikte foto-applicatie, géén iBooks voor spannende romans, géén super toffe games, géén super elegante tools voor je sociale netwer te onderhouden

    doet me denken aan de PC vs Mac tv-adds van een paar jaar terug

  11. LAME!

  12. @phoenix: Tja, een ziekenhuismedewerker heeft dan ook niets aan een gelikte foto-applicatie, ibooks of toffe games. Als zo’n ding uitsluitend voor het werk gebruikt moet worden, dan kan het ontbreken van al die van je werk houdende zaken eerder een voor- dan nadeel zijn…

  13. Het gebruikte OS is niet belangrijk, wie het product maakt ook niet. Wat voor een zakelijke markt belangrijk is, is dat er software/apps voor het apparaat zijn waar het bedrijf wat aan heeft. En dan bedoel ik niet een ‘Word’ of ‘Excel’ of een pfd viewertje, maar branche specifieke programma’s. Bijvoorbeeld iets om bestellingen in te kunnen beheren, een boekhouding in te kunnen raadplegen, diagnostische programma’s die op machines in een fabriekshal aangesloten kunnen worden of om een klantenbestand mee bij te kunnen houden. In ieder geval moet er software voor het apparaat zijn dat te integreren is met reeds in gebruik zijnde software en dat echt een toevoeging bied aan de manier van werken.. Als ze daar niet wat aan doen kunnen ze net zo goed meteen ophouden.

  14. Ik ken radiologen die speciaal vanwege het programma Osirix een iPhone gekocht hebben. En die zitten nu met smart te wachten op een iPad versie.

    Geen schijn van kans dat een nPad dat gaat vervangen.

  15. Wat ik niet begrijp is dat al die clone makers proberen om van een tablet weer een pc te maken. Alle kritiek die ze hebben op de tekortkomingen van de ipad zijn functies die Apple er bewust niet in heeft gestopt. Een Ipad is GEEN vervanger van een laptop het is een aanvulling en wat mij betreft een welkome aanvulling!

  16. Jammer Hugo, maar verwacht geen groot succes. Ik vind dit een gevalletje meeliften en vraag me af of het bedrijfsleven hierop zitten te wachten.

  17. Wat knap dat je dat kunt, voor mij is ie net een ipad maar er een zonder homebutton :-)@oc-recom:

  18. Origineel geplaatst door Roeland
    Jammer dat de foto zo klein is

    Ooit gehoord van Google? sjongejongejonge….

  19. Ach, ik gebruik LogMeIn Ignition op mijn iPad. Daarmee neem ik al mijn Windows PC’s over en lijkt het net alsof het een Windows iPad/nPad is 🙂

  20. @bartje:
    Lijkt toch beter aan te sluiten dan een iPad. Natuurlijk sluit het beter aan op diverse Apple produkten en de nPad zal dat ook zeer zeker doen op Windows en heeft een webcam dus kunnen we lekker Skypen. Let op Apple komt nu met zijn opvolger met webcam en dan kan de eerste generatie de prullenbak weer in. Jammer dat Apple daar niet gelijk aan had gedacht.
    Sterkte Paddy

  21. Heel erg creative! Super geweldig idee dit! (zucht…)

    Wat word ik moe hiervan…

    Mensen toch, word nou eens creative! en dit is een zakenman? Hahaha, sorry moest even lachen

  22. Ja over merken valt niet te twisten en over smaak ook niet.
    Neem nu eens de Betamax video, dit systeem was (nee is) vele malen beter dan het VHS systeem.
    De IBM computer (Bill Gates) komt met DOS en vervolgens met Windows, terwijl Apple toch vele malen beter is.
    Dan hebben we nog een systeem wat nog vele malen beter is dan een Apple, het R.O. Risc Operating System beter bekend als de Acorn computer.
    Maar wie wint er, wie pakt de markt en ik denk toch dat dat helaas de nPad gaat worden, mijn voorkeur was uitgegaan naar een Acorn ?Pad, want laten we eerlijk blijven wie wilt er geen systeem wat niet kan crashen.

  23. @Paddy: volgens mij heeft Apple juist heel doelbewust er geen webcam ingebouwd, evenals USB aansluitingen, of een SD-cardlezer. Want Apple kennende laten ze bij de lancering van een produkt eerst de ‘early adaptors’ de eerste generatie van een produkt kopen die ongeacht de specs toch wel een ipad kopen. Die mensen zijn namelijk ook gek genoeg om later een ‘betere’, volgende versie te kopen (dus met webcam en USB) en dienen als basis voor de grotere groep, die pas genoegen neemt met een iPad waarmee je wel kan skypen of misschien wel gewoon OSX aan boord heeft. Je moet immers een ‘killing feature’ achter de hand blijven houden voor de volgende versie.

  24. Hier nog een interview met de jongen.
    http://bijonsindebv.kro.nl/uitzendingen/uitzending.aspx?afl=10755513
    Hij had prima bij Microsoft kunnen blijven werken.

  25. Jammer dat er weer zo negatief over gedaan wordt. Elk groot merk gaat met een tablet komen. En Apple was ook niet origineel want tablets bestonden al lang voor de iPad gelanceerd werd. Apple heeft de tablet weer op de kaart gezet en dat is mooi.

    Windows 7 is zeer stabiel. Ik heb echt nog geen enkel probleem met Windows 7 gehad. Ik durf hier rustig te stellen dat mijn Windows 7 laptop net zo stabiel is als mijn iMac, misschien zelfs wel beter.

    En wat ik gezien heb van deze tablet is het een heel aardig ding. Specs zijn beter als die van de iPad maar de grote troef van de iPad is de grote gebruiksvriendelijkheid en de AppStore (die gaat echt wel een groot verschil maken).

    Aan de andere kant past een iPhone OS totaal niet in veel bedrijfssystemen en dus sluit het Windows 7 OS veel beter aan op de IT infrastructuur van veel bedrijven. Bovenien kan je zo’n beetje elk desktop programma wat je onderweg nodig hebt wel draaien (met uitzondering van de zware games). Dus het échte Word, échte Excel en het échte Outlook. De nieuwe Office 2010 loopt als een zonnetje zelfs op low-end systemen. Ik zeg dat deze man een prima zet gedaan heeft. Bovendien is de iPad nog steeds niet leverbaar in Nederland en het zal me niet verbazen als de lancering in Nederland nog verder wordt uitgesteld. Prima kansen dus voor de concurrentie.

  26. Ben best geïnteresseerd naar de werkelijke mogelijkheden.

  27. Leuk dat de NOS zendtijd besteed aan deze Kloon. Ik heb het dan niet over een Ipad kloon maar een 1 op 1 van de TouchPad van Hanvon.
    Denk dat het eerder iets is van ander labeltje dan eigen ontwerp!
    Nexocial
    Hanvon
    Vergelijk en zoek de verschillen 😉

  28. Het is al eerder gemeld, maar de Ipad in de huidige vorm is iets voor mensen die lekker meewandelen in iedere hype, of iets voor de early adaptors en de fan-boys. Dit schrijvende moet ik een beetje (glim)lachen aangezien ik er bijna zelf een had gekocht toen ik in New York was. De demonstratie van het product behoede me voor aanschaf,.. zeker toen ik zelf even mocht spelen. Een behoorlijk gebrek aan interfaces voor randapparatuur, het drie (DRIE) maal wegvallen van de draadloze verbinding in nog geen tien minuten (de draadloze router stond nog geen tien meter verder),… opgevolgd door een vastlopend systeem bij het snel draaien van de plank. Wat mij wel aansprak was de serieus lange levensduur van de batterij,.. volgens mijn kan de nPad daar niet aan tippen. Aan de andere kant heb ik daar weer niets aan als ik de iPad niet kan vertrouwen, niet kan gebruiken met mijn huidige selectie aan (bedrijfs-)software,en bovendien niet kan gebruiken voor video conferencing. Een webcam had er op zijn minst toch wel in gemogen,.. zeker voor die prijs! USB is ook een flink gemis,.. je kunt wel wireless printen,.. maar als dat wireless deel niet al te lekker loopt dan prefereer ik toch een USB printer.

    Apple had de perfecte kans om me weer aan boord te kunnen krijgen met dit product. Ik ben in het verleden verzot geweest op mijn Apple-tjes, zeker wanneer het grafisch werk betrof. Helaas hebben zaken als een gebrekkig werkend OS en over-priced hardware.

    Het is jammer dat ik niet langer kon spelen met de iPad,.. het was zeker een leuk stuk speelgoed, maar ik denk dat deze plank inderdaad bedoeld is als speeltje, en qua stabiliteit en inzetbaarheid in het bedrijfsleven nogal te wensen over laat. Ik neem aan dat Apple wel bezig is met het verhelpen van de probleempjes,.. ik hoop alleen niet dat die probleempjes verholpen zijn in een upgrade,.. waarvoor je moet betalen. Dat was een van die dingen die ze in mijn Apple periode nogal erg op leunden. Net zoiets als een auto kopen waar de motor het niet van doet. I.p.v. dat ze de motor repareren of vervangen zodat de auto werkt, zeggen ze dan na 6 maanden “Hey, we hebben een nieuwe motor,.. kun je kopen van ons en dan doet je auto het wel! Goed he?”. Koop je de motor, blijkt dat je niet achteruit kunt rijden,.. waarop 6 maanden later,… juist, een motor “te koop” voor je auto, die ook achteruit kan rijden.

    Als Apple dingen nou eens doordacht en slim aanpakte, zoals men vroeger deed, dan zat ik zo weer in de Apple trein. Nu gooien ze goede ideeen op de markt, die matig tot slecht zijn uitgewerkt. Vervolgens gaan concurrenten aan de haal met het goede idee, en komen met een wel goed doordacht product op de markt. Die trend heeft zich al ingezet sinds de iPod, waar ik er 3 van versleten heb en uiteindelijk maar een Creative MP3 speler heb gekocht, die tegen verwachting in nog beter klinkt ook. Ik kan niemand de iPad aanraden, ik zou wachten op de volgende versie die waarschijnlijk stabieler is, hopelijk een webcam heeft en ingebouwde USB poorten. Deze versie is gewoon matig te noemen. Leuk idee (overigens niet origineel), prutserigge afwerking.

    Er werd mij trouwens verteld dat de nPad HDMI heeft,.. das voor mij wel weer interesant om hem bij presentaties voor groter publiek op de beamer aan te kunnen sluiten. Kan iemand dat bevestigen?

  29. @David: vergelijk maar met de hanvon zie eerdere post: Npad – nexocial

  30. Voor hoeveel??

    Beter want de iPad heeft veel weg van een iPod Touch

  31. Probeeren te formateeren en dan ubuntu er op zetten 😉

  32. @TheOneAndOnlySomebody:

    ? Vastlopen? Wifi problemen, ook al is er een mogelijkheid dat dit bij jou is gebeurd, heb ik het nog nooit meegemaakt! De iPad draait echt super! Snelle video weergave en programma’s laden is geen enkel probleem. En aansluiten op tv of beamer is ook geen probleem. Denk je nu echt serieus dat dit ding hier boven geweldig werkt? Het ontbreekt hem echt aan goed ontwikkelde techniek, en geloof mij, Windows gaat hier echt niet op draaien! Een merk als hp en andere top bedrijven die de kennis hebben van hardware techniek hebben een mogelijkheid tot het maken van een goede tablet. Maar…! Ik heb hier een vrij nieuwe tablet netbook, van het merk gigabyte met atom processor en 1gb aan geheugen en je kunt er helaas maar weinig mee! Weggegooid geld, vanaf een paar dagen kreeg ik al spijt. Het is niet snel genoeg, en zeker grafisch niet! De iPad overtreft veel, Apple heeft natuurlijk bewust gekozen voor het iPhone os, vergeet niet de jaren lange ontwikkeling fase wat Apple heeft moeten doorlopen, alles wat Apple doet, of juist niet doet heeft vaak wel zijn redenen. Dit ding hierboven is een bijelkaar geraapt zoodje techniek in een jasje van Apple, verder niks! Hoop niet dat ziekenhuizen hier intrappen. En nee ik kruip Apple niet in de kont, alleen een bedrijf als hp, asus, en andere laptop bouwers hebben de techniek tot het maken van een goede …pad.

  33. Hmmm,

    Batterij gaat maar liefst 3 uur mee!! Wauw!

    Tja dat krijg je ook met een normale hardeschijf erin, waarom geen SSD?

    Half werk dus…..

  34. euhmm om de kosten te drukken misschien?

  35. Normale hardeschijf? Tuurlijk, laten we hem niet duurzaam maken en er een bewegend apparaat in stoppen. Word lachen als je er mee gaat schudden :).

    Maar ja, misschien word het wel een hit als ie voor 59,- bij media markt ligt 😉

  36. Zakelijke markt is daar waar degene die ‘m betaalt ‘m niet hoeft te gebruiken, en degene die ‘m gebruikt er voor betaalt krijgt (iedereen blij!). Misschien heeft ie een kansje daar.

  37. @Gerbrand:

    Ik heb even gegoogled, en blijkbaar zijn de problemen die ik heb ervaren met de iPad niet echt uniek te noemen. Even zoeken en je vindt een scala aan mensen met problemen, vooral m.b.t. het wifi gedeelte. Ik wacht liever op de volgende generatie, of wellicht de concurrent.

    Ik ben erg huiverig geworden t.o.v. Apple producten, zeker wanneer het first generation toys betreft. En als er een probleem is dan is Apple (op HP na) toch wel het slechtste wat ik ooit heb ervaren op het gebied van support. Reparatie van mijn tweede iPod bijvoorbeeld duurde 4 maanden, en ze probeerde ook nog eens geld van me af te troggelen terwijl ik RUIM binnen de garantie zat. Na drie iPods, een Macbook en 6 Macs heb ik het een beetje gehad. In het verleden betaalde je gewoon meer voor kwaliteit, en dat was logisch. Nu heb ik het idee dat ik meer betaal voor een logo op een stuk plastic.

    Men zal echt met iets beters moeten komen voordat ik in de buidel tast. Misschien dat de nPad het ook niet waar maakt maar, in tegenstelling tot het merendeel van de fanboys hier, wacht ik liever af met commentaar leveren totdat ik het ding heb kunnen testen en wat reviews heb gelezen. Blijkbaar is het hier in de mode om alles wat niet-Apple is, gelijk af te zagen. Of is er misschien al iemand hier die de nPad ook daadwerkelijk heeft kunnen testen?

  38. @TheOneAndOnlySomebody:

    Ik baal van de woorden (fanboys) ik vind het heel erg vervelend voor je dat je problemen hebt gehad met je Apple producten, maar toch moet ik je negatieviteit ontkennen, daarnaast is het zo dat ook niet alles perfect kan zijn. Ik ben zelf in het bezit van een iPad, waar ik overigens dit mee type en ik heb nog geen problemen ondervonden met mijn wifi! En niet alleen thuis maar ook zakelijk op kantoor, dat wil niet zeggen dat ik het ontken! Ik heb jaren gewerkt met andere systemen, dit voor mijn werk (Linux, unix, Windows en OSX) en ik moet zeggen dat (ik) super tevreden ben, maar nogmaals ik weet dat ook met een Apple systeem problemen zijn, maar ik ben wel enorm blij met mijn iMac, iPhone en iPad en jah! Misschien ben ik wel een fanboy, maar is dit verkeerd? Nee! Dit is terecht!!!

  39. @TheOneAndOnlySomebody: Ik gebruik iPad nu aantal weken zonder enig wifi probleem waar dan ook . gebruik hem privé en zakelijk en overal prefect online met mifi. Dat zijn mijn feiten.

  40. Origineel geplaatst door Gerbrand
    …ik vind het heel erg vervelend voor je dat je problemen hebt gehad met je Apple producten, maar toch moet ik je negatieviteit ontkennen

    dat wil niet zeggen dat ik het ontken!

    Tja, ik weet niet precies wat ik daarvan moet maken. Ik wil niet zeggen dat ik jaren lang ontevreden ben geweest, maar er is een punt gekomen dat het financiele aspect de meerprijs die Apple verlangt gewoon niet meer te rechtvaardigen viel gezien alle beperkingen en mankementen waar ik tegenaan liep.

    Met fanboy doelde ik overigens niet zo zeer op jou persoonlijk. Maar wees nou eens eerlijk; het merendeel van de reacties die je hier leest zijn zo goed als nergens op gebasseerd betreffende de nPad. Niemand heeft heet ding ook maar in handen gehad, en toch heeft een behoorlijk aantal mensen al een oordeel klaarliggen. Sorry, maar om iets de grond in te boren zonder enige ervaring met het product te hebben (of gebruikerservaringen te hebben gelezen),.. ja, dan ben je (nogmaals; dit is algemeen bedoeld) voor mij een hersenloze fanboy die lekker met de hype-gevoelige meute meeloopt. Ik kom voor het eerst op deze site kijken, en heb kunnen constateren dat er toch een behoorlijke hoeveelheid fanboys aanwezig is hier. Mensen die veel schreeuwen en gif spuwen, zonder daadwerkelijk ervaring en kennis hebben om het fundering te geven.

    Blijkbaar snapt men niet dat concurrentie juist goed is,.. ook voor Apple klanten. Apple is echt niet gek en kijkt ook naar wat de concurrent doet. Het zou mij verbazen als de volgende lichting iPads geen webcam heeft. Ik heb ook geen HDMI aansluiting kunnen vinden, en vond ook geen DisplayPort uitgang. Dan denk ik dat het dus via een extern composiet kabel of dock zal moeten, en dat is dus juist wat ik probeer te voorkomen. Dan kom je dus aanzetten met je mooie iPad,.. en uiteindelijk een tas vol kabels, adapters, dockingstations etc. om het aparaat aan te kunnen sluiten op rand apparatuur. Een HDMI poort zou toch wel het minste zijn. Ik denk eerlijk gezegd ook wel dat deze erop zal komen (en hopelijk niet de DisplayPort).En 1080p ondersteuning zou ook niet gek zijn (volgens de verkoper was dat op de iPad in ieder geval niet aanwezig).

    Begrijp me niet verkeerd, de iPad is geen slecht product, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Tot dusverre is het eigenlijk een grote iPhone waarmee je niet kunt bellen. Als er een iPad uitkomt die beter geschikt is om in het bedrijfsleven te gebruiken dan ben ik meer dan geïnteresseerd. Ik zie nu nog veel te veel beperkingen. Ik wacht wel tot de hype voorbij is en er iets op de markt komt dat echt waar voor je geld biedt. Ik kan me momenteel niet bedenken waarvoor ik de iPad zou nodig hebben, tenzij het puur als speledingetje zou moeten zijn. Als ik er een aanschaf dan moet ik dingen als Skype en OpenOffice er op kunnen draaien. Ik moet 1080p ondersteuning hebben, USB poorten die randapparatuur aan kunnen sturen, stabiele Wifi, HDMI. Eigenlijk de simpele dingen die momenteel de minimum standaard zijn. De iPad zou mijn laptop moeten kunnen vervangen.

    Ik denk dat ik redelijk objectief ben. Ook ik maak gebruik van zowel Apple, Windows en Linux, maar na sinds de komst van Windows7 heb ik mijn Mac niet meer aangeraakt. Een goed uitgewerkte iPad zou me weer terug over de streep kunnen trekken, maar ik denk dat de iPad niet bedoeld is als laptop vervanger, dat zal met iPhone OS 3.2 ook niet kunnen. Maar wie weet, Apple heeft wel vaker naar klanten geluisterd,.. misschien kunnen ze dat nog eens doen.

  41. Windows 7? Dit is dus een laptop zonder keyboard en muis maar met touchscreen voor zover de software dat ondersteund. Wie dit een concurent van de ipad noemt heeft het concept van de ipad niet begrepen.

    Gewoon weer een van de vele berichten van een bedrijfje dat wil meeliften op het succes van Apple.

  42. @TheOneAndOnlySomebody:

    Jammer dat je, je nog niet echt hebt verdiept in de iPad. Er is een HDMI adapter voor de iPad, net zoals een SD adapter om foto’s in te laden en een web camera. Oké dit is dan geen inbouw, maar goed wel mogelijk en relatief klein, je hebt toch al een kabel nodig om hem aan te sluiten. Daarnaast wil ik nog even benadrukken dat ook ik concurrentie gezond vindt. Oh jah wat vind jij trouwens prettig aan Windows 7. Voor mijn bedrijf programmeren wij in een Windows omgeving en als ik ergens pissig van word dan is het wel op een Windows machine. Maar goed ieder zijn ding natuurlijk…

  43. Waarom is dit nou in een keer nieuws?
    http://www.automatiseringgids.nl/technologie/hardware/2010/10/nederlands-chinees-bedrijf-maakt-ipad-alternatief.aspx « artikel van 9 maart.

    Begin maart stond het hele internet er al vol mee.

  44. @Gerbrand:

    Ik heb me niet echt verdiept in de iPad omdat ik in eerste oogopslag dus al opmerkte dat het ontbrak aan gangbare en, voor mij, cruciale aansluitingen. En ja, dat men heeft gekozen om de klant extra te laten betalen voor kabels en adapters wat eigenlijk niet nodig is is voorspelbaar, maar dat is dus een van die dingen die mij een beetje van Apple afstoten; puur de klant uitmelken. En ik gaf al aan dat ik niet zit te wachten op een tas vol accessoires die ik mee moet sleuren “just in case”. Een HDMI kabeltje is zelfs (als je het niet bij je zou hebben) bij de supermarkt te krijgen tegenwoordig, en het is gewoon een standaard. Waarom niet gewoon gebruik maken van die standaard? Nee,.. dat levert Apple geen geld op.

    Windows 7 biedt (voor mij) wat Vista had moeten bieden. Het zit hem vooral in de kleine dingen, denk dan bijvoorbeeld aan het snel openen van en Explorer scherm, en deze snel links of rechts kunnen plaatsen door eerst “Windows toets + e” en dan “Windows toets links/rechts” in te drukken. Of maximaliseren en terug door pijl omhoog/omlaag i.c.m. de Windows toets. Er zijn redelijk veel nieuwe shortcuts die het leven makkelijker maken en het werken (zeker wanneer je programmeert) eenvoudiger en sneller maken. In en uitzoomen (win+ en win-), gebruik ik nu regelmatig. Buiten shortcuts om is het geheel een stuk sneller en stabieler dan voorgaande versies.Het is voor systeembeheerders beter en veiliger te beheren dan voorgaande versies. Het is compatible met erg veel hardware (in ieder geval alles thuis en op kantoor werd zonder problemen, en zonder cd-tjes herkend). De eenvoudige werking en installatie binnen een netwerk. Ook de hoeveelheid open source en freeware die te verkrijgen is voor Windows (niet specifiek Windows 7) is erg ruim. Ik kan nog wel even doorgaan maar als je zelf in Windows 7 bent gedoken en er niet prettig mee werkt, dan moet je gewoon lekker bij Apple blijven. Overigens weet ik uit ervaring dat het in 99% van de gevallen nutteloos is om een dergelijke discussie aan te gaan,.. eindigt bijna altijd in een “de mijne is groter dan de jouwe”-discussie. Je gaf zelf al aan dat Windows je pissig maakt, dan is het beter om er ver bij vandaan te blijven indien mogelijk.

    De iPad is niet bedoeld als vervanging van de laptop, dat maakt het gebruikte OS wel duidelijk. Het is dus niet bedoeld voor de doelgroep waar ik in zit. De nPad zal geleverd worden met een volwaardig OS (als de geruchten kloppen) en richt zich dus op een ander publiek, dat wel raakvlakken heeft met de iPad doelgroep, maar veelal zal bestaan uit mensen die gewoon meer willen out-of-the-box. Ik denk dat wanneer je dat niet uit het oog verliest dat de vergelijking tussen de iPad en de nPad al snel op veel punten mank gaat. De iPad blijft voor mij een iPhone waarmee je niet kan bellen, die met een stapel extra te kopen producten de eigenschappen kan benaderen van een laptop.

    Maar goed ieder zijn ding natuurlijk…

  45. Wel eerst een virusscanner installeren!

  46. @Henq:

    Dankjewel voor deze bijdrage Henq. Het doet me deugd dat de kleuterschool ook vertegenwoordigd is op deze site. (En dan word ik scheef aangekeken als ik over “fanboys” begin.)

  47. Is wel de realiteit helaas. Kun je wel aheel makkelijk met een kinderachtige reactie afdoen, maar beinvloedt wel de snelheid e.d.

  48. @Henq:

    Ja, een PC loopt tegenwoordig echt 20 keer trager na het installeren van een virusscanner. Volgens mij heb jij de laatste 10 jaar onder een steen gelegen ofzo. De tijd dat computers op 100 Mhz lopen en harde schijven niet boven de 5400rpm uit komen is een beetje achter ons beste Henq.

    De hele tijd poog ik serieus en objectief mijn visie te geven m.b.t. de iPad/nPad, en antwoord te geven op vragen. En dan is het inderdaad wachten op iemand als een Henq die even slim uit de hoek denkt te komen met een opmerking. Maar goed, ik had al aangegeven dat dat te verwachten was, en je hebt het helaas bevestigd.

    Veel plezier in je bubble, ik zal je fanclub hier niet meer lastig vallen. Er zijn voldoende serieuze websites waar het Henq-gehalte lager ligt.

  49. Zucht… Zullen we er nu maar over ophouden… Eerst maar eens kijken als het op de markt komt, gaan we dan weer verder discuseren. Wat ik op de Cebit heb gezien valt tot nu toe allemaal tegen in deze categorie.

  50. @TheOneAndOnlySomebody: Serieuze / onderbouwde reacties worden hier niet op prijs gesteld, net zo min als reacties die iets positiefs over iets anders dan / negatief over Apple te melden hebben.

  51. leuk maar wat gaat het kosten?

  52. Hahaha zielig
    Veel te dik
    Een zo nageaapt tablet

  53. Ik heb me redelijk verdiept in de Hanvon B10.

    De nPad is inderdaad een kopie van de Hanvon B10. Grappig detail is overigens, dat de foto die we hierboven zien weer een foto is van een heel ander apparaat volgens mij.

    Ik ga dit apparaat zeker bestellen! Ik wilde de Hanvon B10 hebben, maar dat gaat nog wel even duren voordat deze in Nederland is.

    Aantal punten zag ik voorbij komen:
    -Windows 7 gaat hier niet op draaien.
    Volgens mij gaat dit prima werken! Het betreft hier een CULV processor en geen Atom.
    -Windows 7 werkt niet voor een tablet
    Ik werk nu al een aantal jaren met een Asus R2H. Zowel voor in de auto als op het werk op mijn bureau. Eerst met Windows XP en sinds Windows 7 uit is ook daarmee. Windows 7 bevalt me prima! Wat is toch al het gemiep over apps/app stores? Ik heb de programma’s die ik nodig heb; muziek, film, foto’s, navigatie, flitsers iedere minuut automatisch ophalen, msn, internet, E-mail enz. Een aantal van die zaken mis ik alleen maar bij de iPad
    Bovendien is de integratie met mijn Windows Mobile HTC Touch Pro2 en mijn Windows 7 media center en desktop pc thuis super!
    -Waarom een HDD en geen SSD?
    Persoonlijk ben ik er blij mee. Op het moment heb ik een 60GB HDD en dat is aan de krappe kant aan het worden. Ik ben dus blij met een 320GB HDD. Vanuit het bedrijf kan ik me voorstellen dat een SSD het apparaat alleen maar veel duurder maakt. Het is uiteraard ideaal als je de schijf zou kunnen vervangen tegen de tijd dat de SSD een stuk goedkoper is!
    -Waarom doet iedereen Apple na?
    Wat inderdaad al aangegeven werd: tablets werden er al gemaakt LANG voordat Apple er mee begon. Het hele Origami project bijvoorbeeld. Ik ben wel ERG blij, dat Apple met hun iPad het tablet gebeuren weer nieuw leven in blaast. Ik heb er namelijk nog steeds vertrouwen in! 🙂

    Ik zag dat deze versie (in tegenstelling tot de eerste oplage van de Hanvon B10) een 3G module heeft. Hier zou ik ERG blij mee zijn!

  54. http://www.nPad.nu = nPad’s nieuwe website. Check de gallery, pretty nice tho. Over de naam nPad val zeker te discussiëren, maar de website zelf is best creatief en origineel.

  55. Als het goed is krijg ik deze week mijn nPad!

    Afgelopen weekend heeft een collega een iPad gekocht. Die twee zullen we dan eens naast elkaar leggen.

    De iPad is wel ontzettend sleek!

  56. Loser iPad

  57. Nou, wat een nuttige toevoeging!

    Ik denk dat ieder apparaat wel voor verbetering vatbaar is. maar ja… als je direct dit soort uitspraken moet doen!

  58. Toch blijft het een loser iPad 😉

  59. Och kijk toch eens aan! Ja, met dergelijke argumenten heb je me wel overtuigd!

    Maar dat geeft ook niet…want een fatsoenlijke discussie hoef ik ook niet te verwachten van iemand van een jaar of 12. Veel ouder geef ik je niet.

  60. Om de discussie toch naar een wat beter niveau te trekken.

    Hier vind je het verhaal van iemand die de iPad vergelijkt met de Hanvon Touchpad. (Apparaat dat erg veel lijkt op de nPad; komt volgens mij uit dezelfde fabriek.)
    http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1428794&r=24693959#r24693959

    Volgens mij is dat een best nette vergelijking.

    Vooral het feit, dat de iPad vooral bedoeld is voor het consumeren van media vs de nPad/Touchpad die meer bedoeld zijn om wat werk op te verrichten vind ik wel een steekhoudend argument. Hoeft niet in te houden dat het één per definitie beter is dan het ander. Het zal allemaal afhangen van het doel waarvoor je een tablet wil inzetten.

    Om nu te stellen dat een apparaat een loser iPad is vind ik simpelweg te ver gaan.

  61. Origineel geplaatst door Plantje
    …want een fatsoenlijke discussie hoef ik ook niet te verwachten van iemand van een jaar of 12. Veel ouder geef ik je niet.

    Ik ben al 13 hoor!

  62. mooi ding hoor die i pad. maar kon er dan echt geen usb poort op….:-(
    en heb ik dan echt wel i tunes nodig voor mijn muziek…:-(
    laat staan even foto’s erop zetten…..:-(
    en wat is er mis met bleutooth, kon die er nou echt niet opgezet worden….:-(
    mist iemand nog de webcam in dit rijtje…dan klopt dat, zit er ook niet op….:-(
    kun je dan weer los kopen….:-(

    nee dan ga ik toch voor de n pad.

  63. @BigProblem: Sorry hoor maar wat ben jij een zeur! Heb je hem thuis geprobeerd, de Ipad? Nee zeker… Dacht ik al!

  64. ja ik heb hem geprobeerd. anders kom ik natuurlijk niet op deze eindconclusie.
    begrijp me niet verkeerd, leuk spul. kon alleen in mijn ogen echt wel beter.
    wat ik mis bij de i pad zie ik wel bij de n pad. vandaar de keuze is gevallen op de n pad.

  65. Die nPad is leuk en aardig alleen ik heb hem nog niet.

    Op 28 juni stelde ik, dat ik de nPad die week waarschijnlijk zou krijgen. In de media was immers aangekondigd, dat per 28 juni de nPad overal in de winkels zou liggen. Als je hem direct wilde hebben kon je hem online bestellen.

    Nou, ik ben een hele tijd met één van die gasten in contact geweest en ik heb nog steeds geen nPad! Nu wacht ik er ook niet meer op. Ik heb besloten te gaan voor de EXOPC (www.exopc.com). Dan heb je het over een apparaat dat kan concurreren met de iPad!

  66. Ik ben absoluut geen Apple fanboy, maar een verstokte windows gebruiker met een iPad.

    Als er iets is dat Microsoft niet kan dan is het goede en slimme interfaces maken. Mijn Windows Mobile telefoon gooi ik iedere dag bijna uit het raam uit frustratie omdat ie iets doet wat ik niet bedoel. Windows 7 is wel het beste dat ze hebben gemaakt, maar ik zie het nog niet tot een succes op een tablet worden. Dat is al geprobeerd en niet gelukt. Wellicht nu door succes van iPad iets meer kans door mee te liften.

    De iPad gebruik ik, net als veel van mijn collega’s, zowel prive als zakelijk. Het is een kwestie van de juiste apps of programma’s dat een dergelijk apparaat een succes maakt. En dat is bij Apple dik voor elkaar.

  67. Daarom zal de EXOPC waarschijnlijk ook wel een succes worden. Ze hebben een super UI bovenop Windows 7!
    En wat te denken van UI Centric?
    http://gadget.nl/computer/nieuws/28809/ui-centric-onthult-nieuwe-interface-voor-windows-7-tablets.html

    Zelf heb ik een HTC Touch Pro 2. Hoewel het Windows Mobile is heb ik nooit de neiging het apparaat uit het raam te gooien. Wel heb ik alle compatibiliteit wanneer ik het apparaat aan mijn Windows pc’s koppel!

    Op de iPad mis ik wel degelijk het één en ander wat ik met een Windows 7 apparaat niet hoef te missen. Eén van de belangrijkste dingen die ik “mis” is het feit dat ik gewend ben aan Windows en andere Microsoft producten. Ik heb geen zin om me voor ieder apparaat een andere manier van werken aan te meten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.