N26 Spaces met spaarpotjes

N26-app voert spaarpotjes in

Spaces voor spaardoelen

In de N26-app kun je voortaan gebruik maken van Spaces. Daarmee kun je sparen voor een bepaald doel, bijvoorbeeld een nieuwe auto. N26 is een interessante partij om in de gaten te houden omdat het één van de banken is die in Duitsland meedoet aan Apple Pay.

Duitsland krijgt later dit jaar Apple Pay en één van de deelnemende banken is N26. In tegenstelling tot Deutsche Bank, Hypovereinsbank en andere traditionele banken is het bij N26 veel gemakkelijker om vanuit Nederland een rekening te openen. Een foto van je ID en een selfie, meer heb je niet nodig. N26 is in veel opzichten te vergelijken met het Nederlandse bunq, met het verschil dat je voor Apple Pay waarschijnlijk geen premium-account nodig hebt.

N26 Spaces

Nieuw bij N26 is de mogelijkheid om met Spaces spaarpotjes aan te maken. Zo kun je wat geld opzij zetten voor een nieuwe eettafel of een auto. Dat kan bij sommige andere banken natuurlijk ook al, maar daar gaat het hier niet om. Je kunt het geld tussen deze spaarpotjes gemakkelijk met drag and drop verschuiven. Goed om te weten is dat de betaalfuncties alleen gelden voor de hoofdbankrekening. De Spaces zijn dus alleen bedoeld om het wat overzichtelijker te maken. Zo zou je bijvoorbeeld wat geld opzij kunnen zetten voor etentjes met vrienden of een hobby, zodat je een beetje in de gaten kunt houden of het niet de spuigaten uit loopt.

N26 Spaces

Het aantal Spaces dat je kunt maken is afhankelijk van het type account. Bij gewone N26-accounts zijn het er twee, bij Black en Metal zijn het er tien. Elke Space krijgt een eigen naam en afbeelding en je stelt ook voor elk potje een doelbedrag in. In de toekomst wordt het ook mogelijk om Spaces samen met vrienden te maken voor als je op vakantie gaat of een gezamenlijke huishouden hebt. Dat laatste is bij bunq al wat beter geregeld. Wel heeft N26 nog wat extra’s gepland, zoals persoonlijke regels en automatische acties voor budgettering. Bij een uitgave kun je dan steeds het bedrag afronden om ongemerkt te sparen.

N26 Spaces met spaarpotjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 21:41
Bron Bron N26
Categorie Apps
Onderwerp bank
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.