MyWi maakt van je iPhone een Wi-Fi hotspot (jailbreak)

MyWi is een nieuwe applicatie waarmee je je iPhone tot een hotspot maakt. Het instellen van tethering via Bluetooth of USB is dan niet meer nodig en bovendien kun je meerdere laptops via één iPhone laten internetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mywiMyWi is een nieuwe applicatie waarmee je je iPhone tot een hotspot maakt. Het instellen van tethering via Bluetooth of USB is dan niet meer nodig en bovendien kun je meerdere laptops via één iPhone laten internetten. Volgens de ontwikkelaars gebruikt MyWi minder energie en is sneller dan concurrent PdaNet, dankzij gebruik van native routing. In de applicatie zie je de bandbreedte aan uploads en downloads die je gebruikt. Qua beveiliging is er nog wel iets te wensen over: MyWi maakt alleen gebruik van 40- en 104-bits WEP-beveiliging.

mywi internet hotspotAls je op internet artikelen als ‘Breaking 104 bit WEP in less than 60 seconds’ (PDF) tegenkomt, wekt zo’n beveiliging weinig vertrouwen.

Met MyWi is het mogelijk om tegelijkertijd ook USB- en Bluetooth-tethering op je iPhone in te schakelen. Verder is het niet nodig om op je laptop een adhoc netwerk aan te maken, aangezien de applicatie op je iPhone voor het broadcasten van de SSID zorgt. Zo te zien kun je de SSID niet verbergen.

Er zitten twee nadelen aan de applicatie (naast de WEP-beveiliing): MyWi werkt niet op de eerste generatie iPhone en je moet er een jailbreak voor uitvoeren. ModMyi probeerde het uit en slaagde erin om met drie laptops tegelijk te internetten. Of het werkt is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van je 3G-verbinding. De applicatie MyWi is voor $9,99 te koop.

Meer info: Rock Your Phone
Via: ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:27
Categorie Jailbreak
Onderwerpen Internet, mywi, smartphone, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.