My Tamagotchi Forever.

Tamagotchi komt terug: My Tamagotchi Forever vanaf 2018 op iPhone en iPad

Wie speelde er in de jaren negentig niet met de Tamagotchi? Binnenkort kun jij weer je virtuele huisdier opvoeden en ermee spelen, want de bekende game komt terug in een geheel nieuwe versie voor de iPhone en iPad.

My Tamagotchi Forever.
Iedereen heeft wel eens gehoord van de Tamagotchi: een razend populair spelletje in de jaren negentig waarin je je eigen beestje moest onderhouden. Je moest je virtuele huisdier in leven houden, ermee spelen en medicijnen geven als hij of zij ziek was. Het apparaatje in de vorm van een ei zorgde voor een enorme rage en binnenkort komt de Tamagotchi terug in een geheel nieuwe versie voor iPhone en iPad. My Tamagotchi Forever staat in het teken staat van de twintigste verjaardag van het speeltje.

My Tamagotchi Forever in 2018

In de App Store vind je heel veel Tamagotchi-achtige apps, maar Bandai Namco brengt volgend jaar de officiële Tamagotchi naar de iPhone en iPad. De game gaat door het leven als My Tamagotchi Forever en zal gratis te spelen zijn, maar heeft wel optionele in-app aankopen. Net als in het origineel moet je je huisdier te eten geven, ermee spelen en verzorgen. Ook het opruimen van de poep wat zo kenmerkend was voor het origineel, is in deze nieuwe versie aanwezig.

Nieuw in deze game is dat je ook Tamatown kunt bezoeken, waar je allerlei minigames kunt spelen met andere Tamagotchi-personages. Qua uitstraling is er wel het één en ander veranderd, want van de originele Tamagotchi is in de nieuwe versie weinig te herkennen. Of het echt zo’n grote hit gaat worden als het origineel, valt daarom nog maar te bezien. Geinteresseerden kunnen zich via de website van de game aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Ook maak je dan kans om omgetoverd te worden tot een nieuw Tamagotchi-personage.

Mocht je het niet kunnen uithouden tot 2018, dan kun je nu wel alvast een klassieke versie van Tamagotchi proberen. Tamagotchi Classic verscheen jaren geleden en werkt ook op de Apple Watch, om het oude gevoel uit de jaren negentig weer terug te brengen. Deze versie heeft wel het klassieke pixelachtige uiterlijk, maar is dan dus direct vanaf je pols te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2017, 13:28
Categorie Apps
Onderwerp tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.