Muziekdienst Amazon Cloud Player werkt niet ideaal op de iPhone

Amazon heeft sneller dan Google en Apple haar online muziekruimte gelanceerd. Amazon Cloud Player laat je bestanden uploaden en ze vanaf elk apparaat beluisteren, alleen vanaf de iPhone gaat dat minder succesvol.

Amazon Cloud PlayerHet idee achter de vanochtend in de Verenigde Staten uitgekomen Amazon Cloud Player is dat je nummers eenmalig uploadt naar een online opslagruimte. Je zet ze daarna op een afspeellijst die je vanaf elk apparaat met een internetverbinding kan beluisteren. Gisteren meldden we dat ook Google en Apple zelf met zo’n dienst bezig zijn, maar Amazon is de eerste die de dienst aanbiedt. Helaas werkt het op de iPhone en iPod Touch niet naar behoren.

Techcrunch ontdekte dat standaardbrowser Safari aangeeft dat de internetpagina van Cloud Player niet wordt ondersteund door de browser. Maar als je ‘continue’ drukt, kan je bestanden wel degelijk afspelen op iOS systemen.

Om dat te doen echter, moet je de muziekbestanden eerst downloaden vanaf de Cloud Player. Nadat ze gedownload zijn, openen ze in de standaard mediaspeler van Safari. Daarin kun je alleen ‘gereed’ drukken nadat een nummer is afgelopen, dus het idee van je eigen afspeellijsten beluisteren door ze te streamen, is voorlopig nog niet waargemaakt op de iPhone.

Het probleem ligt volgens Techcrunch niet aan het ontbreken van de Flash-player op de iPhone, omdat de Cloud Player in Google Chrome met Flash gedeactiveerd wél werkt. Ook op Android-systemen lijkt de dienst van Amazon zoals bedoeld te werken, met behulp van de Amazon MP3-app. Een dergelijke applicatie is op de iPhone niet te krijgen. Het lijkt er op dat Apple het pad voor haar eigen dienst schoon houdt.

Amazon schenkt haar gebruiker 5GB gratis online ruimte. Je krijgt een jaar lang 20GB extra cadeau als je een MP3-album vanaf Amazon koopt en wil je nog meer ruimte, dan betaal je daar minstens 20 dollar per jaar voor. Dit zou wel eens een goede prijsindicatie kunnen geven voor de aankomende vergelijkbare muziekdiensten van Apple en Google, waar we gisteren al meer over schreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 12:41
Categorie Apps
Onderwerpen amazon, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.