Tickets voor WWDC 2011 al binnen 10 uur uitverkocht

Kaartjes voor WWDC 2011 waren gisteren al binnen 10 uur uitverkocht. De eerste tweedehands kaartjes op eBay zijn gesignaleerd. Ontwikkelaars betalen 1599 dollar voor het vijfdaagse evenement.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wwdc 2011 sold outAls je nog twijfelde over een bezoekje aan WWDC moet je misschien andere plannen gaan maken. De toegangskaarten voor de Worldwide Developers Conference waren al binnen 10 uur uitverkocht. Misschien heeft dat iets te maken met de nadruk die Apple gaat gaat leggen op de toekomst van iOS en Mac OS, zoals gisteren in een persbericht werd aangekondigd.

Sinds 2008 is de jaarlijkse WWDC steeds uitverkocht, alleen ging het deze keer wel erg snel. In 2010 duurde het nog acht dagen voordat alle tickets waren verkocht. In 2009 duurde het zelfs een maand. Voorheen lag de nadruk hetzij op Apple’s desktopbesturingssysteem Mac OS X, of op het mobiele OS, maar niet eerder op beide.

Heb je wel een kaartje bemachtigd, dan kun je naar 100 technische sessies over iOS en Mac OS gaan kijken. Meer dan 1.000 Apple-engineers zullen vijf dagen lang workshops, presentaties en hands-on labs geven. Mocht je alsnog naar WWDC willen, dan kun je op eBay terecht: het eerste ‘tweedehands’ kaartje is al opgedoken voor de absurde prijs van $3.500. Volgens de verkoper was het kaartje alleen maar bedoeld voor een collega, die bij nader inzien toch niet niet aanwezig kan zijn. Maar het feit dat de verkoper meer dan het dubbele van de oorspronkelijke verkoopprijs vraagt, doet eerder denken aan keiharde handel.

Uiteraard is er ook jaloezie in het Google-kamp: een Android-blog wijst erop dat kaartjes voor de Google I/O Developer Conferentie al in 59 minuten waren uitverkocht. Apple deed er 10 uur over. Er is dan ook wel een verschil: de prijzen van het Google-evenement lagen tussen de $450 en $500 terwijl je voor Apple’s WWDC $1599 kwijt bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 23:25
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, evenement, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.