Reacties voor: Muziek langzamer afspelen met Amazing Slow Downer

Amazing Slow Downer is een applicatie waarmee je muziek vertraagd of versneld kunt afspelen. Het is bedoeld voor muzikanten, die de details van een muziekfragment willen bestuderen.

Reacties: 19 reacties

  1. Ik vraag me af waarom iemand 12 euro zou betalen om dit met de iPhone kunnen, terwijl het net zo handig (en gratis) op de PC kan. Beetje onzin app, als je het mij vraagt.

  2. dat appstore die achterlijke prijzen goedkeurd.
    allemaal centen voor apple.

  3. kan niet wachten op de 3.0 versie.
    dan kan ik mijn eigen muziek vertragen / sneller afspelen

  4. Haha, als je alles nou 1,2x zo snel afspeelt kun je 20% meer muziek luisteren, je merkt er amper iets van (tot dat je het thuis weer op normale snelheid draait..)

  5. @Freek: Hehehe ja dat is een goeie! ‘vroegáh’ met de rec. knop bandjes versneld afspelen! Als je dat een tijdje laat staan dan raak je er zo aangewend dat het origineel niet lekker meer klinkt 😉

  6. In het kader van een nutteloze app voor teveel geld?
    Wat is het nut ervan dat je je muziek kan verbeteren verkrachten door het langzamer af te spelen

  7. Ik neuzel niet snel over de prijs van een app, maar voor deze (naar mijn idee) volkomen nutteloze app maak ik graag een uitzondering. Klaarblijkelijk denkt men ongehinderd door enige kennis van zaken schaamteloos de hoofdprijs te kunnen vragen. Ik zeg: ‘Volkomen kansloos!!!’
    Als je ‘m rechts hebt staan… heel erg snel links laten liggen…

  8. Origineel geplaatst door Thom
    In het kader van een nutteloze app voor teveel geld?
    Wat is het nut ervan dat je je muziek kan verbeteren verkrachten door het langzamer af te spelen

    Het kan heel handig zijn voor muziekanten. Vooral als ze net beginnen met een instrument. Als ik een liedje op de gitaar leer begin ik ook met het eerst langzaam af te spelen.

    Op de vraag waarop op de iphone: die kun je makkelijk aan je versterker hangen. Dan heb je geen computer nodig en kun je dus ook makkelijk even buiten gaan spelen met muziek.

    Ik geloof zeker dat voor dit soort applicaties wel een markt is. Misschien dat ik het ook ga aanschaffen maar heb het nu niet echt nodig.

  9. Veel mensen vinden dit een nutteloze app, maar ik wil jullie er graag op wijzen dat veel mensen in de danswereld werken met versneld of vertraagd afspelen en dat veel stereo instalaties dat wel ondersteunen met cd maar niet als je er een ipod / iphone op aansluit.

  10. Origineel geplaatst door maf112
    kan niet wachten op de 3.0 versie.
    dan kan ik mijn eigen muziek vertragen / sneller afspelen

    Volgens mij gaat dit niet lukken. Bij versie 3.0 van het framework heb je nog steeds geen toegang tot de audio van je songs. Alleen tot de metadata.

  11. Origineel geplaatst door depl0y
    Origineel geplaatst door maf112kan niet wachten op de 3.0 versie.
    dan kan ik mijn eigen muziek vertragen / sneller afspelenVolgens mij gaat dit niet lukken. Bij versie 3.0 van het framework heb je nog steeds geen toegang tot de audio van je songs. Alleen tot de metadata.

    Weet je het zeker? The Sims bijvoorbeeld kon toch muziek uit je iPod afspelen?

  12. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar de kwaliteit. Time-stretching kost behoorlijk veel processor-tijd als je het “live” wilt doen.

    Ik gebruik het ook vaak voor remixjes die ik maak. Heb er “destijds” speciaal Traktor DJ Studio voor aangeschaft omdat ik simpelweg geen betere time-stretch ken dan die van Traktor DJ Studio.

    Mijn iBook G3-800 Mhz die ik toen had kon op de beste kwaliteit krap één nummer goed live time-stretchen. Ik weet eigenlijk niet hoe de processor-power van de iPhone staat in verhouding tot een oude 800 Mhz G3, maar ik verwacht er eigenlijk niet teveel van voor serieus semi-pro gebruik. Misschien is dat ook niet de doelgroep van de app, maar dan vind ik net als de rest de prijs veel te hoog.

  13. Origineel geplaatst door Charly
    Veel mensen vinden dit een nutteloze app, maar ik wil jullie er graag op wijzen dat veel mensen in de danswereld werken met versneld of vertraagd afspelen

    En vooral: loopen! Ik heb hierop gewacht (en bij de ontwikkelaars van andere afspeelapps om deze functie gevraagd). Nou vond ik de desktopversie van Amazing Slowdowner destijds niet zó, maar ik ga de lite-versie voor iPhone meteen testen bij de repetities voor mijn nieuwe dansshow. Als de timestretching en loopfunctie goed werken tel ik die 12 euro met plezier neer, want dan kan ik in veel gevallen mijn laptop thuislaten.

  14. Als iets goed werkt en je er je product mee kan afwerken is 11€ toch niet veel geld 🙂
    Jullie nederlanders vinden soms 0,79€ teveel
    Koop dan een nokia van 39€ zonder apps.
    Sorry ik moest dat toch eens kwijt:)

  15. Jongens…
    Dit is geen speelgoed-programma. Niet zoiets als het toerental van je platenspeler omzetten en dat blauw liggen van het lachen om de vervorming. 😉 (bij wijze van spreken hé…)

    Ik heb de desktop versie gebruikt om een bepaald muziekstuk in te studeren en dat werkt echt super. Het nummer wordt langzaam afgespeeld, zonder dat daarbij vervorming optreedt.

    Bij het lezen van de reactie lijken de meeste me dit niet (geheel) te beseffen.

  16. Oorspronkelijk geplaatst door MacMike
    Ik heb de desktop versie gebruikt om een bepaald muziekstuk in te studeren en dat werkt echt super.

    Bij de desktopversie kun je kiezen tussen 5 kwaliteiten. De twee beste daarvan zijn erg goed. Bij de iPhone is er maar één en die is iets minder, maar nog altijd goed te gebruiken. De interface is lastig te bedienen, vooral door het bekende euvel dat je sliders “niet te pakken krijgt”. Verder is het moeilijk kleine stappen te maken met die korte sliders. Ik zou graag zien dat de ontwikkelaar in plaats van sliders koos voor knoppen voor “meer’ en “minder”, want die werken op de iPhone veel gemakkelijker. De waarde van een functie wordt, heel handig, onderaan weergegeven, net onder je hand dus. 🙁 Voortaan bovenaan, svp! Wel cool is dat je per nummer een onbeperkt aantal loops kunt saven onder een eigen naam! Aaaaahhhhhhhhhh!!!!

  17. heeft de Apple standaard software om muziek langzaam in te kunnen afspelen?
    Ik ben beginner met gitaarles en zou dat goed kunnen gebruiken?

  18. @HenkMaas:

    hoe doe ik dat dan op de PC?
    welk programma?

  19. Origineel geplaatst door Hub Puts
    heeft de Apple standaard software om muziek langzaam in te kunnen afspelen?

    Het kan in de QuickTime Player (Appeltje-K), maar dan hoor je duidelijk vervorming. Amazing Slowdowner bestaat ook voor Mac en PC. Een andere goeie is Transcribe. Beide kosten ongeveer 37 euro en kunnen met vrij weinig vervorming timestretchen (langzaam afspelen zonder dat de toonhoogte verandert).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.