Muziek langzamer afspelen met Amazing Slow Downer

Amazing Slow Downer is een applicatie waarmee je muziek vertraagd of versneld kunt afspelen. Het is bedoeld voor muzikanten, die de details van een muziekfragment willen bestuderen.

amazing slow downerEr is een applicatie in de App Store verschenen die maar liefst €11,99 kost en maar één trucje beheerst: het versneld of vertraagd afspelen van muzieknummers. Nuttig? Wel als je muzikant bent en een bepaald fragment van een muzieknummer extra goed wilt beluisteren. Je kunt elk fragment herhalen op volledige snelheid of de snelheid terugschroeven naar 33% van de originele snelheid.

Sneller afspelen kan ook, tot dubbele snelheid (200%) zonder dat daarbij de pitch verandert; dus de zanger krijgt geen raar muizenstemmetje. De applicatie is in twee varianten te krijgen: een gratis versie en een betaald. Beide hebben een Wi-Fi-verbinding nodig om te kunnen werken. Daar is een reden voor: Apple staat niet toe, dat je muzieknummers uit de muziekbibliotheek op de iPhone importeert.

Daarom zul je eerst muzieknummers (via Wi-Fi) naar de muziekbibliotheek van Amazing Slow Downer moeten importeren. De applicatie kan ook niet omgaan met muzieknummers uit de iTunes Store die voorzien zijn van DRM. De Lite-versie speelt alleen het eerste kwart van elk muzieknummer af. Bij audioboeken kun je altijd de afspeelsnelheid versnellen of vertragen (zie onderaan deze tip: Audioboeken op de iPhone).

Downloaden: Amazing Slow Downer (€11,99) en Amazing Slow Downer Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2009, 15:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.