Reacties voor: MuscleNerd bevestigt unlock baseband 05.12.01 (jailbreak)

In een tweet heeft MuscleNerd van het iPhone Dev Team een paar uur geleden bevestigd dat het team een unlock uit zal brengen van baseband 05.12.01 zodra de iPhone 4G gelanceerd is. Mogelijk werkt de unlock ook op de iPhone 4G.
Paul Pols -

Reacties: 51 reacties

  1. Zal deze unlock dan ook werken op de 4G iphone? Of krijgt die dan ook weer een nieuwe baseband?

  2. ik wil die unlock nu!!!!!!!!!!!

  3. dat is goed nieuws voor vele.
    mijn 3gs is simlockvrij af fabriek maar denk dat er veel erg blij zullen zijn

  4. Mijn iPhone is net zoals die van Leon al sinds ie geboren is simlockvrij, maar mensen zoals mijn baas, die niet al te veel verstand hebben van techniek en dus gewoon maar updaten om er later achter te komen dat het niet helemaal werkt zoals zij gehoopt hadden, hebben hier wel iets aan. En dan heb je nog de mensen die niet lezen en gewoon maar doen. Beetje overlapping groep misschien, maar ja.
    In ieder geval goed nieuws!

  5. Doe het niet! Dan hebben we weer geen unlock voor 4.0…. (ik heb toch baseband van os4)

  6. Origineel geplaatst door Ralph
    Doe het niet! Dan hebben we weer geen unlock voor 4.0…. (ik heb toch baseband van os4)

    Uhhmm… De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk standaard met OS4 worden uitgerust, so whats the point?

  7. Origineel geplaatst door Rick
    Origineel geplaatst door RalphDoe het niet! Dan hebben we weer geen unlock voor 4.0…. (ik heb toch baseband van os4) Uhhmm… De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk standaard met OS4 worden uitgerust, so whats the point?

    Die moet dan eerst worden gejailbreakt en omdat die sukkels al een jailbreak voor 3.1.3 hebben uitgegeven duurt het nog even voor de 4G……

  8. Origineel geplaatst door Ralph
    Origineel geplaatst door RickOrigineel geplaatst door RalphDoe het niet! Dan hebben we weer geen unlock voor 4.0…. (ik heb toch baseband van os4) Uhhmm… De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk standaard met OS4 worden uitgerust, so whats the point?Die moet dan eerst worden gejailbreakt en omdat die sukkels al een jailbreak voor 3.1.3 hebben uitgegeven duurt het nog even voor de 4G……

    sukkels ?

    *iets mompelt over respect*

  9. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door RalphOrigineel geplaatst door RickOrigineel geplaatst door RalphDoe het niet! Dan hebben we weer geen unlock voor 4.0…. (ik heb toch baseband van os4) Uhhmm… De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk standaard met OS4 worden uitgerust, so whats the point?Die moet dan eerst worden gejailbreakt en omdat die sukkels al een jailbreak voor 3.1.3 hebben uitgegeven duurt het nog even voor de 4G……sukkels ?*iets mompelt over respect*

    Kan je zo goed een iPhone kraken, dan ga je het te vroeg uitbrengen…..

  10. Iphone 4g zal ongetwijfelt een nieuwe baseband bevatten maar het gaat erom of hetzelfde lek als ik 05.12.01 er dan nog in zit (toch?)

    dus als ze nu de unlock uitbrengen veraden ze het lek en apple smeert hem dicht. Benieuwd wat je dan nog overhoudt…

    Ik wacht ook op unlock. Mijn iphone startte niet meer op dus moest hem restoren. En ik had nog geen shsh gedaan. Wel van mn lesje geleerd als je nu bedenkt dat ik al meer dan een half jaar wacht.. En nog ff moet wachten.

    Kan al bijna gratis unlocken bij t-mobile…

  11. Ik denk niet dat het op de iPhone 4G werkt en dat denkt het iPhone Dev Team ook niet. Dat weten we zelfs zeker. In de beta´s van iPhone OS 4.0 zit al baseband 05.13.04, die heb ik nu. Ik heb wel het voordeel dat ik m´n 3G al bijna twee jaar heb bij T-Mobile dus daar kan ik het gratis laten unlocken.

  12. @Rick: Dus er is een lek gevonden op 5.12.01 apple weet niet welke lek maar op de een of ander emanier hebben ze het toch weten te dichten in baseband 05.13.04 dat vind ik knap van hun 😉

  13. @Ralph:

    ehm…. Waarom zouden ze een unlock uitbrengen zonder jailbreak??? Trouwens volgens mij zijn jailbreak en unlock onlosmakelijk aan elkaar verbonden…. Dusss zoals ik het lees ik ook OS4 te jailbreaken…

  14. Misschien handig om dit soort artikelen vergezeld te laten gaan van een tabelletje welke modem firmware er standaard op welke revisie zit.

    05.11.07 => FW 3.12
    05.12.01 => …
    05.13.04 => …

    dat scheelt een hele hoop postings van het type “hé maar ik dacht …”

  15. als je upgrade naar OS4.0 heb je al andere basband als 05.12.01

  16. Eindelijk eens goed nieuws! Denk dat er een heleboel mensen blij zullen zijn wanneer deze unlock vrij komt!

    Verwacht dat de unlock over ongeveer 2 weken vrijkomt aangezien het WWDC plaatsvind op 7 juni. Hooop uiteraard eerder.

  17. Dus wat is het nut nu als ze toch wachten tot de 4g uit is. dan heb je er nu nog niets aan toch?

  18. iemand enig idee wanneer de unlock komt voor 05.13.03?
    of of die überhaupt komt?

  19. Tijdens de WWDC zullen we wel te horen krijgen wanneer de 4G gereleased word. Ben benieuwd

  20. Origineel geplaatst door Wessel
    Dus wat is het nut nu als ze toch wachten tot de 4g uit is. dan heb je er nu nog niets aan toch?

    inderdaad.. als ze deze lek niet kunnen gebruiken voor de nieuwe baseband voor 4.0 waarom gebruiken ze hem nu niet voor een unlock dan.. dan kan ik mijn 3gs eindelijk gaan activeren en gaan gebruiken.

  21. Maar als OS4 uitkomt kan ik toch niet meer updaten via i-tunes naar 3.1.3? Hoe kom ik dan nog aan de originele 3.1.3 met baseband 5.12.01 als de unlock pas wordt uitgegeven ná uitgifte van de nieuwe firmware (met wrsch wéér een nieuwe baseband) in i-tunes?

    Verder wel super dat ze eindelijk een unlock uitbrengen!!

  22. Eigenlijk een beetje laat,vlak voor de aankondeging van de nieuwe iphone.

  23. @anna: Mensen die het mogelijk maken om apps van duizenden auteurs gratis op je iPhone te installeren kan ik niet respectvol noemen, sorry. Ga eerst eens betalen en kom dan met respect aan.

  24. Ik zou wachten tot oktober. Aangezien er steeds snelle update kwamen voor zowel 2.0 als 3.0. De 2.2.1 en 3.1.2 zijn de uiteindelijke versie van de iPhone os. Van 4.0 verwacht ik ook een 4.1.2 oid als uiteindelijke versie. Die baseband zal tegen die tijd wel worden beschermt tegen de exploit.

  25. Origineel geplaatst door Owain
    @Rick: Dus er is een lek gevonden op 5.12.01 apple weet niet welke lek maar op de een of ander emanier hebben ze het toch weten te dichten in baseband 05.13.04 dat vind ik knap van hun

    en waar heb je die informatie vandaan? Nergens wordt gezegd dat de exploit niet werkt op 05.13.04 (OS4 B4) of nieuwer basebands. Ga er maar juist vanuit dat dit wel het geval is! Anders zou er namelijk geen reden meer zijn om te wachten met een release. Hetzelfde was destijds met OS 2.2.1 en OS 3.0 beta, er was een exploit voor 2.2.1 gevonden die ook werkt op de meeste beta basebands en uiteindelijk ook werkte op de final release! Juist beter dat ze wachten, nu hebben we tenminste kans op een unlock! Softwarematig gezien dan! 😉

  26. Origineel geplaatst door Rick
    Ik heb wel het voordeel dat ik m´n 3G al bijna twee jaar heb bij T-Mobile dus daar kan ik het gratis laten unlocken.

    Je kan na een jaar al gratis unlocken.

  27. Toch snap ik iets niet: inmiddels zijn alle 3G modellen toch minimaal 1 jaar oud; die zijn dan toch inmiddels allemaal via de Provider ge-unlocked? (gratis en legaal?)
    Dáár heeft niemand toch nog echt een un-lock hack voor nodig??

  28. @Frank van Manen: nog ene die duidelijk niet weet waar jailbreaken over gaat. Ga jezelf eerst een beetje inlezen in de materie en concludeer dan dat het de meeste jailbreakers helemaal niet te doen is om gratis betaalde apps te installeren.

  29. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    @anna: Mensen die het mogelijk maken om apps van duizenden auteurs gratis op je iPhone te installeren kan ik niet respectvol noemen, sorry. Ga eerst eens betalen en kom dan met respect aan.

    Denk je dat dat de bedoeling was van de allereerste jailbreak? In het FW 1.x tijdperk was er nog niet eens een app store, laat staan gekraakte apps.

    Lees je toch eens in de materie voordat je onzin uitkraamt, pannenkoek.

  30. Origineel geplaatst door Lennie
    @Frank van Manen: nog ene die duidelijk niet weet waar jailbreaken over gaat. Ga jezelf eerst een beetje inlezen in de materie en concludeer dan dat het de meeste jailbreakers helemaal niet te doen is om gratis betaalde apps te installeren.

    Je hebt gelijk , Mijne is gejailbreaked, en heb 226 applicaties die allemaal betaald is 🙂 maar winterboard kan ik niet kopen bij Apple 😛

  31. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Mensen die het mogelijk maken om apps van duizenden auteurs gratis op je iPhone te installeren kan ik niet respectvol noemen, sorry. Ga eerst eens betalen en kom dan met respect aan.

    Je weet niet waarover je spreekt. Ik heb een Jailbreak en heb nog NOOIT een applicatie gedownload die ik ook kan vinden in de app store. De meerderheid van JB’ers wil gewoon een JB om van de beperkingen af te zijn, je kan je toestel customizen, software opzetten die apple afkeurde,…

    Lees dus eerst een beetje over een jailbreak voor je hier onterecht kritiek gaat spuien tegenover anderen…

  32. Origineel geplaatst door Owain
    @Rick: Dus er is een lek gevonden op 5.12.01 apple weet niet welke lek maar op de een of ander emanier hebben ze het toch weten te dichten in baseband 05.13.04 dat vind ik knap van hun

    En jij denkt dat ze gewoon een update uitbrengen zonder veranderingen? Als die computernerdjes een lek kunnen vinden in code van een ander dan kunnen die nerdjes van Apple toch wel zeker een lek in hun eigen code vinden denk ik zo.

  33. Origineel geplaatst door peter
    Toch snap ik iets niet: inmiddels zijn alle 3G modellen toch minimaal 1 jaar oud; die zijn dan toch inmiddels allemaal via de Provider ge-unlocked? (gratis en legaal?) Dáár heeft niemand toch nog echt een un-lock hack voor nodig??

    Er zijn erg veel iPhones in omloop die niet bij een ‘officiële’ provider gebruikt worden, zo zit ik met mijn iPhone 3GS bij Telfort. En dan gaat dit dus niet op…

  34. @Rick: als dat het geval zou zijn dan zou er nooit een jailbreak of unlock gemaakt kunnen zijn! Het is wel iets ingewikkelder dan dat, het ene “nerdje” is nou eenmaal slimmer dan de andere. Er worden nou eenmaal fouten gemaakt en van die fouten kunnen wij gelukkig misbreuk maken. 😉

  35. Origineel geplaatst door Dwevbob
    Origineel geplaatst door peterToch snap ik iets niet: inmiddels zijn alle 3G modellen toch minimaal 1 jaar oud; die zijn dan toch inmiddels allemaal via de Provider ge-unlocked? (gratis en legaal?) Dáár heeft niemand toch nog echt een un-lock hack voor nodig??Er zijn erg veel iPhones in omloop die niet bij een ‘officiële’ provider gebruikt worden, zo zit ik met mijn iPhone 3GS bij Telfort. En dan gaat dit dus niet op…

    klopt maar het is echter net iets ingewikkelder dan dat. Normaal moet de retailer bij elk toestel dat ze verkopen met een simlock na 1 jaar een unlock regelen voor de klant (echter wel
    op aanvraag). Nu is dit bij elk toestel op de iPhone na heel makkelijk door een code in te laten voeren door de klant of door een sms te sturen waarbij de code automatisch wordt ingevuld. Apple heeft er echter voor gekozen om het niet via sms te doen, maar via iTunes en alleen de officiële retailer/leverancier heeft toegang tot het verlenen van een unlock. In Nederland heeft alleen t-mobile toegang en daardoor is het problematisch wanneer een andere Nederlandse retailer de simlocked toestellen levert, omdat Apple ze geen toegang verleent maar wel wettelijk verplich is om na een jaar een unlock te verlenen.

  36. Ze zijn bij T-Mobile sowieso niet zo moeilijk hoor…

    Heb net gebeld om de iPhone van mijn broertje te unlocken, en hoewel hij hem pas 8 maanden heeft, hebben ze hem gratis simlockvrij gemaakt…

    Jammer van de bagger dekking, anders had ik nog wel eens een T-Mobile abonnement genomen:)…

  37. Misschien een hele rare vraag, maar ik heb sinds kort een Iphone 3gs met standaard 3.1.3 05.12.01 erop zitten. Deze heb ik gehaald in combi met een T-Mobile abbo. Mijn vraag is als ik deze jailbreak moet ik hem dan nog unlocken of kan is dat dan niet nodig ?

  38. Snap er niks meer van. Ze wachten toch tot de 4G uitkomt om juist vast te kunnen stellen of ze die direct kunnen jailbreaken en unlocken. Die baseband die er op komt kunnen ze nu niet testen lijkt mij want die is in het geheel nog niet beschikbaar tot de update en de 4G komt. Lijkt mij een beetje voorbarig als mensen nu gaan t
    roepen dat ze hun kansen met de 4G verspelen.

  39. Wat betreft de discussie over jailbreaken en illegaliteit heb ik al eerder gezegd dat deze mogelijkheid ook bestaat op elk ander open platform (denk aan bijvoorbeeld Windows waar je ook ‘root’ toegang tot hebt – daarop kún je ook illegale software installeren.. daarom hoef je het nog niet te doen). Bovendien is deze discussie hier geheel off-topic en daarom hierbij ook ten einde.

    Voor zover het artikel niet helemaal duidelijk was over de unlock zal ik het nog eens proberen. De volgende generatie iPhone (4G) zal waarschijnlijk de baseband hebben die nu met de betas van iPhone OS 4 wordt meegeleverd (05.13.04). Uit het feit dat het iPhone Dev Team nog geen unlock uit heeft gebracht, kun je opmaken dat hun unlock-oplossing naast 05.12.01 ook op baseband 05.13.04 werkt. Anders zou er geen reden zijn om te wachten. Waarschijnlijk slaan ze met de unlock dus twee vliegen in één klap; alle iPhones 3G/3GS en ook de nieuwe iPhone 4G.

    Daarvoor is het natuurlijk wél noodzakelijk dat de iPhone 4G ook te jailbreaken is. Voordat Spirit werd uitgebracht waren er drie methodes waarover ze beschikten, waarmee een iPhone/iPod/iPad te jailbreaken was. Daarvan hebben ze er dus één (Spirit) gebruikt om de iPad te jailbreaken. Dan blijven er dus twee methodes over. Of die ook daadwerkelijk op de 4e generatie iPhone werken, weten ze natuurlijk pas zeker als ze er één in hun hand hebben; je weet namelijk nooit of Apple nog meer beveiligingsmaatregelen heeft toegevoegd aan de nieuwe hardware.

  40. Origineel geplaatst door Rick
    Origineel geplaatst door Owain@Rick: Dus er is een lek gevonden op 5.12.01 apple weet niet welke lek maar op de een of ander emanier hebben ze het toch weten te dichten in baseband 05.13.04 dat vind ik knap van hunEn jij denkt dat ze gewoon een update uitbrengen zonder veranderingen? Als die computernerdjes een lek kunnen vinden in code van een ander dan kunnen die nerdjes van Apple toch wel zeker een lek in hun eigen code vinden denk ik zo.

    er worden nou eenmaal fouten gemaakt?
    Die zij. Niet zo makkenlijk op te sporen het is makkenlijk software te testen voor wat het moet doen 😉
    maar op fouten testen is heel moeilijk
    en daarbij beetje respect voor die “nerdjes” ze zijn een stuk slimmer dan jou 🙂
    en het dev team geeft de exploit niet vrij omdat Apple hem DAN zou dichten nuoeten ze de hele baseband doorzoeken voor de exploit en ja de baseband is niet simpel of een kleine code maar die is verrek moeilijk en een hele lap aan codes
    dus ja waarschijnlijk werkt de exploit op 4.0 final ook nog.
    Je kan je gelijk proberen te krijgen mar niet op deze manier 🙂

  41. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    @anna: Mensen die het mogelijk maken om apps van duizenden auteurs gratis op je iPhone te installeren kan ik niet respectvol noemen, sorry. Ga eerst eens betalen en kom dan met respect aan.

    Erg domme reactie, aangezien je met een jailbreak veel meer kan dan niet gekochte software installeren.
    Denk eerst een na man.

  42. Allemaal leuk en aardig dit gefilosoveer, het is nog steeds niet bekend wanneer de 4G uitkomt….

  43. Great to hear! Just can’t wait for June to come!

  44. Wanneer word de iphone 4 dan gelanceerd?

  45. Origineel geplaatst door MichaelsmakSmak michael
    Zal deze unlock dan ook werken op de 4G iphone? Will this unlock work whatsoever on the iPhone 4G? Of krijgt die dan ook weer een nieuwe baseband? Or then again who gets a new baseband?

    yep both 3.1.3/3.2 BB 05.12.01 & OS4.0 with new BB 05.13.04

    OS4.0 7th june release
    OS4.0Bets4 Expires 14 june
    so some time between them ppl

  46. Weet iemand al meer over een unlock / jailbreak voor iPhone 3GS met firmware 3.1.3. en baseband 5.12.01? Ik dacht dat er iets uit zou komen rond deze tijd, maar kan nog steeds niets vinden..

  47. Ik heb een iPhone 3g, 3.1.2 (7D11), met de firmware 05.12.01. Had al veel geprobeerd maar niets werkte. Totdat ik de ultrasn0w unlock via Cydia instaleerde, werkte perfect. Je kan altijd proberen te recoveren naar 3.1.2. en dan te unlocken. Succes!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.