Handige recente tweaks voor de iPhone en iPod touch (jailbreak)

We bespreken een viertal handige tweaks die recent zijn uitgebracht voor de iPhone en iPod touch: de tweaks Browser Changer, Display Recorder, iWhiteboard en Lock Seconds.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone tweaksIn dit artikel worden een viertal handige tweaks besproken die recent zijn uitgebracht voor de iPhone en iPod Touch. Meer specifiek gaat het om de tweaks Browser Changer, Display Recorder, iWhiteboard en Lock Seconds.

Browser Changer

De tweak Browser Changer stelt je zoals de naam al doet vermoeden in staat om de standaard browser op je iPhone of iPod touch te wijzigen. Standaard staat deze ingesteld op Safari, maar deze instelling kun je met behulp van Browser Changer wijzigen naar bijvoorbeeld Atomic Web Browser, iCab Mobile of Perfect Browser. Je kunt Browser Changer instellen via het menu Instellingen en de tweak in- en uitschakelen via een SBSettings toggle.

Het is ook mogelijk om webpagina’s standaard te laten openen in Opera Mini, maar daarvoor moet je wel een aantal extra stappen doorlopen. Als je OperaMini hebt ingesteld als standaard browser en je vervolgens op een link drukt, dan moet je vervolgens nog in de URL-balk drukken, waarna de link daar automatisch zal verschijnen. Vervolgens selecteer je Go op je toetsenbord om ook daadwerkelijk naar de pagina te gaan.

Browser Changer is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Display Recorder

De tweak Display Recorder van de bekende ontwikkelaar Ryan Petrich zorgt ervoor dat je eenvoudig real-time opnames kun maken van het schem van je iPhone of iPod touch. De opnames zijn in AVI-formaat, waarbij je de framerate en kwaliteit van de video zelf kunt instellen. Er wordt door de tweak gebruik gemaakt van hardware accelerated video encoding. Hieronder kun je het resultaat van een met Display Recorder gemaakte video bekijken.

Met behulp van de bijbehorende web interface kun je de gemaakte opnames beheren en deze interface functioneert daarnaast zelfs als afstandsbediening voor de tweak. Met behulp van Activator kun je zelf instellen hoe je de tweak wilt lanceren. Als je wilt kun je een gemaakte video direct vanuit de applicatie uploaden naar Youtube.

Display Recorder is voor $4,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

iWhiteboard

De tweak iWhiteboard is een mobile substrate extensie die je in staat stelt om over elke applicatie heen te tekenen. Standaard activeer je de tweak door je iPhone of iPod touch te schudden, maar met behulp van Activator kun je dit zelf wijzigen. Als je twee keer snel op het scherm tapt, dan kun je een keuze maken uit vier verschillende kleuren. Als je drie keer snel op het scherm tapt, dan wordt je tekening ongedaan gemaakt en kun je opnieuw beginnen. Om de tweak weer uit te schakelen kun je op de home-knop drukken of je iPhone of iPod touch opnieuw schudden.

iWhiteboard is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Lock Seconds

Lock Seconds tot slot is een eenvoudige tweak die naast het uur en de minuut ook de secondes op je lockscreen weer geeft. De tweak werkt in ieder geval met firmware 3.1.x en 3.2 en is alleen actief wanneer het lockscreen in beeld is.

Lock Seconds is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2010, 18:21
Categorie Jailbreak
Onderwerpen display, ipod touch, jailbreak, tweak, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.