MuscleNerd bevestigt unlock baseband 05.12.01 (jailbreak)

In een tweet heeft MuscleNerd van het iPhone Dev Team een paar uur geleden bevestigd dat het team een unlock uit zal brengen van baseband 05.12.01 zodra de iPhone 4G gelanceerd is. Mogelijk werkt de unlock ook op de iPhone 4G.

Unlock iPhoneIn een tweet heeft MuscleNerd van het iPhone Dev Team enkele uren geleden bevestigd dat het team een unlock uit zal brengen van baseband 05.12.01 zodra de iPhone 4G gelanceerd is. Deze baseband (ook wel modemfirmware) werd meegeleverd met firmware 3.1.3. Ondanks dat dit te verwachten was, is de officiële bevestiging goed nieuws voor gebruikers met een iPhone 3G of iPhone 3GS die wachten op een unlock. Ook de iPhone 4G zou hiermee mogelijk vanaf dag één te unlocken zijn, als deze tenminste ook te jailbreaken blijkt.

Musclenerd unlock
Uit het feit dat het team op dit moment nog steeds wacht met het uitbrengen van de unlock, kun je namelijk opmaken dat ook de laatste baseband die met iPhone OS 4.0 mee wordt geleverd kwetsbaar is voor de exploit waarover ze beschikken. Het gaat waarschijnlijk om een unlock die is gebaseerd op een kwetsbaarheid waar Sherif Hashim en Geohot al eerder melding van maakten.

Met dank aan @veeence voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2010, 0:05
Categorie Jailbreak
Onderwerpen baseband, firmware, iPhone 3G, iPhone 4, iphone dev team, iphone os 4, musclenerd, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.