Reacties voor: Motorola spreekt Apple aan over 18 patenten

Motorola heeft Apple aangeklaagd voor 18 patenten rond mobiele telefoons. Inmiddels klaagt elk bedrijf uit de mobiele industrie elkaar aan.
Lees het complete artikel → Motorola spreekt Apple aan over 18 patenten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 56 reacties

  1. In dit plaatje zie je dat Nokia heel wat heeft lopen. Maar ik zie bij moterola nog niks uitstaan alleen maar binnenkomend

  2. Kodak is lekker bezig…

  3. Daar kan dus weer een pijltje bij getekend worden 🙂

  4. motorola heeft drie rechtzaken tegen zich lopen, en nu hopen ze bij t grootste bedrijf wa geld los te peuteren he :p

  5. Weer zon actie door concurrentie uit te schakelen door de rechtbank

  6. Ongelofelijk dat Apple weer het kind van de rekening is …

  7. Origineel geplaatst door Thomas: Ongelofelijk dat Apple weer het kind van de rekening is …

    Meen je dit echt of hou je jezelf voor de gek? Apple patenteert alles wat los en vast zit en betrekt continu derden in rechte, en nu is het opeens krokodillentranen plengen?

  8. Origineel geplaatst door Thomas
    Ongelofelijk dat Apple weer het kind van de rekening is …

    zeker een Apple bril op?

  9. @Thomas:

    Apple fanboy…

    Heb aub een echte eigen mening, i.p.v. altijd zwak te hebben voor een bedrijf als Apple. Dat getuigd dan i.i.g. van enige intelligentie.

  10. Ik vind het wel goed, ben apple fan (qua iphony). Apple mag zich wat braver instellen dan microsoft naapen. Patenten zijn velal goed, het zorgt voor gezonde ontwikkeling/bedrijven en het stimuleert nieuwe ontwikkelingen/uitvindingen.

  11. Leuk al die rechtszaken: dood aan de innovatie en de creativiteit als je het mij vraagt (welke bril je ook opzet en voor welk bedrijf je ook een zwak hebt).

  12. Het zal wel loslopen als ze er pas bij iPhone 4 achter komen. Veel van de geclaimde patenten zitten er al vanaf het eerste model in. En nu ineens ko
    En ze hiermee opmde proppen. Of ze hebben gewoon net zolang gewacht tot ze een megabedrag kunnen opeisen…

  13. Wie kaatst…

    …kan de bal terug verwachten.

  14. Ik ken patenten, en heb ook mijn ‘eigen’ patenten gewerkt. Zoals ik het ken, moeten die dingen echt heel specifiek omschreven zijn; TE algemene patenten worden niet geaccepteerd. Daarnaast – juist omdat ze redelijk specifiek moeten zijn – kun je zo ook best goed omzeilen met een vergelijkbaar produkt. Misschien betreffen deze Motorola dingen ‘oude’ patenten?
    Ik kan me echt niet voorstellen dat die patenten destijds zo algemeen omschreven mochten worden dat alles tegenwoordig eronder valt.

  15. Apple moet maar eens op het matje geroepen worden! Ik wordt er werkeijk niet goed van hoe Apple zjch de laatste tijd heeft ontwikkeld! Waar is die oude pioniers mentaliteit van ze gebleven?…. Oh wacht, ze behoren nu natuurlijk ook tot de grote jongens….

    Ik ben in ieder geval even klaar met die “coole” gadgets van Steve!

  16. Origineel geplaatst door Eelco Deuling: Leuk al die rechtszaken: dood aan de innovatie en de creativiteit als je het mij vraagt (welke bril je ook opzet en voor welk bedrijf je ook een zwak hebt).

    Patenten niet respecteren is juist de dood van elke ontwikkeling! Je steekt niet veel geld in R&D om het vervolgens door je concurrenten te laten jatten. Apple maakt mooie dingen maar heeft veel lak aan intellectueel eigendom van anderen. Aan uitvindingen mag je best verdienen, zolang ze maar van jezelf zijn! Anders moet je er de uitvinder/patenthouder gewoon voor betalen zodat innovatie, door wie dan ook, blijvend gestimuleerd wordt.

  17. Motorola is door Billy Gates bedrijfje aangeklaagd vanwege de schending van 9 patenten. Het bedrag wat ze hoogstwaarschijnlijk moeten betalen aan Microsoft voor licensies en boetes kun je dan het best verhalen op een partij die net zulke diepe zakken heeft….lang leve het amerikaanse ‘I sue you’ systeem.

  18. Niemand iets tegen kodak? Die hebben zeker enkel patenten maar geen dingen te koop buiten wegwerp camera?

  19. Na optellen en aftrekken komt de rekening dus ongeveer op nul uit, maar dat is dan inclusief een compleet absurd bedrag dat de juridische stand meepikt van al dit geharrewar …… wie betaalde die rekening ook al weer?

  20. Antenne patent mogen ze hebben…

  21. Het beginnen inmiddels wel redelijk wat bedrijven te worden, en allemaal met t zelfde verhaal. Lijkt er een beetje op dat Apple voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten en ondertussen zelf hun telefoons tegen record prijzen verkopen… Heb overigens zelf ook een iPhone. Maar Apple moet mijn inziens wel gewoon betalen voor de benodigde licenties, willen ze zelf ook altijd graag!

  22. Volgende 2 fases:

    1) Apple geeft Motorola gelijk ivm het antenne patent.
    2) Apple klaagt Motorola wegens het foutieve ontwerp van de antenna en eist terug betaling van de gemaakte kosten + vergoeding voor de PR schade.

  23. Dit is zo 2010..

    2008 moest alles 2.0 zijn..
    2009 alles HD ook al had het niks met video te maken.
    En nu lijkt de patenten oorlog steeds gekker te worden.

  24. @Martijn: humor… “dat getuigt

  25. Zo te zien zijn er een heleboel gelukkige advocaten!

    @Macbooky & Puck84 (hele goeie punten van jou trouwens XD)
    Fase 3) pijs iPhone per 2011 met 20% omhoog 😉

  26. Haha, Moto…
    Ik kan me alleen die banaan herinneren (1990)
    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ThlF4kOSUHYZHM::funkydowntown.com/motorola-e6-mobile-phone-converted-to-transformer/&t=1&usg=AFrqEzch7ySDuSOupA2W6guogbAIQ35blw

    Hebben ze zelf al afgerekend met Chiquita ?

  27. nokia klaagt pcies ook diegene aan die hun aanklagen… een pak pijltjes hebben die zeg.

    En een bedrijf dat RIM heet…dat vraagt gewoon om een sue van 1 of ander p*rn*-bedrijf…ik meen me namelijk te herinneren dat rimmen=likken van de anus

    -_-

  28. Origineel geplaatst door rowan
    Patenten zijn velal goed, het zorgt voor gezonde ontwikkeling/bedrijven en het stimuleert nieuwe ontwikkelingen/uitvindingen.

    Het patentsysteem is vrijwel failliet, en wordt inmiddels dusdanig misbruikt door grote partijen dat het beter is het helemaal af te schaffen behalve voor een paar heel specifieke zaken (bijvoorbeeld medicijnen). Het voordeel van de bescherming die het individuele uitvinders biedt weegt al lang niet meer op tegen de maatschappelijke kosten en het tegengaan van innovatie die patenten veroorzaken. De enigen die er echt beter van worden zijn de advocaten, en de grote marktpartijen die onderling patenten kunnen uitruilen maar ze wel kunnen gebruiken om nieuwkomers te weren van de markt.

    Overigens is dat niet alleen mijn mening,zelfs een aantal topmannen van IBM, een club met niet de minste patent-portfolio, hebben zich in dergelijke bewoordingen uitgelaten.

  29. Origineel geplaatst door Badeend
    Het zal wel loslopen als ze er pas bij iPhone 4 achter komen. Veel van de geclaimde patenten zitten er al vanaf het eerste model in. En nu ineens ko
    En ze hiermee opmde proppen. Of ze hebben gewoon net zolang gewacht tot ze een megabedrag kunnen opeisen…

    Denk dat ze al een tijdje aan het onderhandelen zijn met Apple om een prijs voor de licentie af te spreken. Dat gebeurt uiteraard achter de schermen, maar als ze er niet achter komen, tsja dan maar een andere weg zoeken….

  30. Probeert motorola hun zaak te redden?

  31. dus al die overige mobiele bedrijven zaten op patenten die een toestel als de iphone/ipad mogelijk maakten ?

    maar hiermee niks deden, zodat ze de huidige mobiele toestellen markt dood konden melken.

    toen kwam apple uit het niets met het soort toestel waar zo velenop hebben gewacht… en de andere makers heeft gedwongen met een “tegenaanbod” te komen wat heeft geresulteerd in de android…

    ik zeg het niet vaak en dit is 1 van de zeldzame momenten maar hier zeg ik het toch, GO APPLE !

  32. @jsm:

    Hahaha

  33. Patent trolls weer.. eerst wachten totdat ze al meerdere versies van hun product hebben, en tot ze goed beginnen te verkopen en dan pas een aanklacht indienen

  34. Kortom, het blijven allemaal kindjes, maar dit is blijkbaar nodig in deze industrie.

  35. Dit heeft gewoon niets te maken met het beschermen van “de kleine uitvinder”.

    Weet je wie hier nu echt de duppe van is? WIJ! prijzen gaan omhoog…

  36. Origineel geplaatst door Jacob
    Niemand iets tegen kodak? Die hebben zeker enkel patenten maar geen dingen te koop buiten wegwerp camera?

    kodak pff daar noem je me ook een merk uit de jaren 80, wat doen die nog tegenwoordig, naast zielige patent oorlogjes voeren.
    lijkt wel een hobby van die grote bedrijven.

  37. Origineel geplaatst door Muxje
    Origineel geplaatst door rowanPatenten zijn velal goed, het zorgt voor gezonde ontwikkeling/bedrijven en het stimuleert nieuwe ontwikkelingen/uitvindingen.Het patentsysteem is vrijwel failliet, en wordt inmiddels dusdanig misbruikt door grote partijen dat het beter is het helemaal af te schaffen behalve voor een paar heel specifieke zaken (bijvoorbeeld medicijnen). Het voordeel van de bescherming die het individuele uitvinders biedt weegt al lang niet meer op tegen de maatschappelijke kosten en het tegengaan van innovatie die patenten veroorzaken. De enigen die er echt beter van worden zijn de advocaten, en de grote marktpartijen die onderling patenten kunnen uitruilen maar ze wel kunnen gebruiken om nieuwkomers te weren van de markt.Overigens is dat niet alleen mijn mening,zelfs een aantal topmannen van IBM, een club met niet de minste patent-portfolio, hebben zich in dergelijke bewoordingen uitgelaten.

    helemaal mee eens, je kunt echt niet meer stellen dat het patenten systeem innovatie en nieuwe ontwikkelingen/uitvindingen stiumuleert. het systeem is uitgehold en word juist nu misbruikt om nieuwe uitvindingen te blokkeren.

    let maar op wat voor een stort vloed aan nieuwe vindingen op de markt komen als het patentsysteem op de schop gaat cq afgeschaft word !

    het patentsysteem ooit zo goed en goedbedoeld is nu zijn en onze grootste vijand geworden.

  38. Gewoon opkopen die Motorola………Was Motorola niet de eerste met een gsm?

  39. Origineel geplaatst door Igor Quint
    Patent trolls weer.. eerst wachten totdat ze al meerdere versies van hun product hebben, en tot ze goed beginnen te verkopen en dan pas een aanklacht indienen

    precies dat snap ik ook nooit, product is al jaren op de markt en dan pas een keer klagen dat “jouwn patentje” is geschonden.
    had je dat niet eerder kunnen achterhalen toen het produkt net op de markt kwam ?

  40. Origineel geplaatst door Johan
    Gewoon opkopen die Motorola………Was Motorola niet de eerste met een gsm?

    lol zou een mooie zet zijn van apple.

    bah ik haat dit, sta wat dit betreft ineens aan de zijde van apple ! wonderen zijn de wereld nog niet uit…

  41. Heb Apple net ook maar een briefje gestuurd. Heb natuurlijk geen patent ergens op maar wie weet levert het toch nog duizend piek op. Heb een miljoen gevraagd.

  42. Patent op 3G? Dan mogen ze de hele mobiele telecomwereld wel aanklagen!

  43. @Frank: ott moet je hebben.

  44. Origineel geplaatst door fuqua
    Origineel geplaatst door JacobNiemand iets tegen kodak? Die hebben zeker enkel patenten maar geen dingen te koop buiten wegwerp camera?kodak pff daar noem je me ook een merk uit de jaren 80, wat doen die nog tegenwoordig, naast zielige patent oorlogjes voeren.
    lijkt wel een hobby van die grote bedrijven.

    *kuch* Het bedrijf (Eastman Kodak) bestaat al sinds 1892 (of eigenlijk al sinds 1888, de naam ‘Kodak’ is er in 1892 bijgezet). Ik denk dat die heel wat fotografie patenten op hun naam hebben hoor… het bedrijf afdoen als een ‘jaren 80 merk’ is wel een tikje naief.

  45. In eerste instantie dacht ik ook van: ‘komen ze lekker laat mee, even lekker wachten zodat ze miljoenen kunnen opstrijken om hun eigen zielige k*t bedrijfje van de ondergang te redden’.
    Maar je kunt natuurlijk ook wel bedenken dat wij als consument echt niet alles te weten komen over wat er gaande is tussen bedrijven achter de schermen, oa. over onderhandelingen over patenten, licenties etc. er zal vast wel veel meer spelen dan dat er naar buiten komt…

  46. Origineel geplaatst door Amine
    Kodak is lekker bezig…

    heeft vast last van ‘maatje pink’-syndroom

  47. @Sapermun:
    “RIM” volledige naam Research In Motion, maakt blackberry’s.

    @Peter:
    Klopt toch, Eastman Kodak is een jaren tachtig bedrijf. Alleen dan van een andere eeuw.

  48. Hoe kan je in hemels naam draadloos email patenteren??

    Labtop?

  49. Origineel geplaatst door Peter
    Origineel geplaatst door fuquaOrigineel geplaatst door JacobNiemand iets tegen kodak? Die hebben zeker enkel patenten maar geen dingen te koop buiten wegwerp camera?kodak pff daar noem je me ook een merk uit de jaren 80, wat doen die nog tegenwoordig, naast zielige patent oorlogjes voeren.lijkt wel een hobby van die grote bedrijven.*kuch* Het bedrijf (Eastman Kodak) bestaat al sinds 1892 (of eigenlijk al sinds 1888, de naam ‘Kodak’ is er in 1892 bijgezet). Ik denk dat die heel wat fotografie patenten op hun naam hebben hoor… het bedrijf afdoen als een ‘jaren 80 merk’ is wel een tikje naief.

    dat het lang bestaat kan wel wezen en weet ik ook wel, wat ik bedoelde is dat ze tegenwoordig geen noemenswaardige merk meer zijn op welke markt dan ook.
    zoals iemand voor mij zij, “ze maken toch alleen maar wegwerp camera’s”

  50. Patenten zijn goed als een bedrijf veel tijd en geld steekt in de ontwikkeling van innovatieve zaken. Maar zoals Muxje al schrijft: het wordt steeds vaker misbruikt door bedrijven die alleen maar een idee vastleggen, er vervolgens helemaal niets mee doen, wachten tot een ander hetzelfde bedenkt EN ook daadwerkelijk ontwikkelt en op de markt zet en dan maar wachten of het een succes wordt. Zo ja: aanklagen en cashen op de daadwerkelijke ontwikkeling van een ander. Zo nee: nog even wachten tot misschien een ander er meer succes mee heeft.

    Als het werkelijk om zaken gaat die Motorola bedacht EN ontwikkelt heeft geef ik ze groot gelijk dat ze Apple aanklagen wegens “naapen”, anders vind ik het net zo’n misselijk makende business als bijvoorbeeld domeinkaping.

  51. Je bent toch verschrikkelijk dom als je vooraf niet nakijkt of een nieuwe ontwikkeling al een patent heeft. Wat nu gebeurt is dat Apple (of elk andere) gewoon een idee steelt en daarna kijkt wat er gebeurt. Zal wel een normale manier van zakendoen zijn tegenwoordig. De dollars tellen en de moraal is daar aan onderschikt.

  52. Origineel geplaatst door fuqua
    “ze maken toch alleen maar wegwerp camera’s”

    google even voordat er wat wordt geroepen. Iemand ooit van Cinesite gehoord? Is Kodak company. Kodak is nog steeds een heel grote speler op de markt.

  53. Over het algemeen lijkt het mij toch te gaan over trivialiteiten die door deze patenten beschreven worden.
    Dat toont, naast het patent-troll gedrag van diverse bedrijven ook het grote failliet van het patenten systeem aan.
    In de VS, is zo’n grote backlog aan patent aanvragen, het loopt in de 10.000-zenden, dat patenten op de grootste nonsens vrijwel klakkeloos worden toegestaan. Vergelijk het KPN patent op een bepaalde kleur groen. Ronduit belachelijk.

    Gevolg is dat bedrijven natuurlijk zelf zoveel mogelijk patenten gaan aanvragen om niet later in de wielen gereden te worden.
    En een groter gevolg hiervan is, maar dat geldt pas op de langere termijn, dat innovatie door het gebruik van ideeen van anderen ernstig gehinderd wordt.
    Dát is waar ik me écht zorgen over maak. Willen de toekomstige generaties nog kunnen leven op onze aarde dan zijn innovaties heel erg noodzakelijk om de problemen van nu en van de toekomst op te kunnen lossen.
    Laten de overheden, EU en VS, zich daar maar eens mee bezig houden in plaats van het ratificeren van het “alles blokkerende” ACTA.

  54. Apple zal heus niet de enige zijn die dat doet

  55. Zoals ik al langer dacht heeft apple de iphone niet uitgevonden maar hebben Motorola, Nokia, Elan, Nokia (en nog een hoop anderen) dat gedaan. Apple heeft al die technologie enkel in een mooi kastje gestoken en er een appeltje op geplaatst. 😉

  56. zo zielig de manier waarop ze de concurrentie proberen uit te schakelen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.