Moleskine Pen+ Ellipse

Moleskine Pen+ Ellipse is een losse smartpen zonder boekje

De Moleskine Pen+ Ellipse is een losse pen van Moleskine waarmee je offline kunt schrijven, totdat er weer verbinding is met je iPhone. Maar je hebt er nog steeds speciaal papier voor nodig en daardoor wordt het al snel prijzig.

Moleskine probeert al jarenlang de kloof tussen papier en digitaal te overbruggen. Ze maakten pennen die je handgeschreven notities omzetten naar digitaal probeerden ze de wereld na de papieren boekjes af te tasten. In 2014 ging Moleskine voor het eerst digitaal, wat resulteerde in de Smart Writing Set. Die bestaat uit een pen, een Paper Tablet (dit is een speciaal boekje) en een app waarbij alles wat je schreef meteen werd doorgestuurd naar je smartphone. Nadeel daarvan was dat de pen niet los verkrijgbaar was.

Moleskine Pen+ Ellipse

Bij de nieuwe Moleskine Pen+ Ellipse zit je niet vast aan het vrij zware Paper Tablet-boekje, al zul je nog wel steeds gebruik moeten maken van speciaal papier. Dergelijke boekjes kosten rond de 30 euro. Je kunt de Pen+ Ellipse ook offline gebruiken. Dat wil zeggen: je kunt gaan schrijven zonder dat je meteen je iPhone erbij moet pakken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in een volle trein zit of door de natuur wandelt en even iets wilt noteren.

Het gaat in feite om dezelfde pen die je in de Smart Writing Set vindt, maar met één belangrijk verschil: de Pen+ Ellipse heeft een haakje om de pen vast te maken aan je favoriete Moleskine-boekje, al moet dat wel eentje met speciaal papier zijn. Zo’n boekje met ‘Ncode-Papier’ kost rond de 30 euro en dat is twee tot drie keer zo duur als een Moleskine-boekje met normaal papier.

Het is geschikt voor meer dan notities. Je kunt ook handgeschreven afspraken maken en die vervolgens synchroniseren met Google Agenda, iCal, Outlook of Moleskine’s eigen Timepage-app.

De pen kost $179 in de VS, maar helaas vertaalt zich dat naar €199 in Europa. In de doos vind je de pen, een usb-kabel om op te laden, een penvulling met inkt en een Moleskine Volant XS Starter Journal. Je krijgt er dus nog wel een (héél klein) boekje bij, maar die maakt het pakket niet meteen 30 euro duurder.

Je moet voor dergelijke prijzen wel heel gemotiveerd zijn om met Moleskine de sprong naar de digitale toekomst te maken. Opvallend is ook dat de technologie van slimme pennen de afgelopen jaren nauwelijks goedkoper is geworden: we reviewden een paar jaar geleden al de vergelijkbare LiveScribe-pennen van rond de 200 euro en tegenwoordig betaal je nog steeds dezelfde prijs, terwijl de technologie nauwelijks is veranderd.

Moleskine Pen+ Ellipse

Als je van plan bent je volgende bestseller in Moleskine-boekjes te schrijven is het misschien toch een beter idee om een MacBook te kopen. Die is (raar maar waar) op de langere termijn waarschijnlijk goedkoper.

Moleskine Pen+ Ellipse

De benodigde Moleskine Notes app is geschikt voor iOS, Android en Windows 10. In feite zit er niet veel verschil met de Smart Writing Set en de boekjes zijn dan ook uitwisselbaar. De pennen kunnen ook audio opnemen en zijn ontwikkeld in samenwerking met NeoLAB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2018, 8:50
Bron Bron Moleskine
Categorie Accessoires
Onderwerp moleskine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.