Apple Maps OS X

‘Apple ontwikkelt in het geheim nieuwe Apple Maps-techniek in Zweden’

Apple zou in het Zweedse stadje Lund aan nieuwe technieken voor Apple Maps werken. Vooralsnog was het erg onduidelijk wat Apple van plan was met hun geheime kantoor in Zweden.

tomtom-maps-apple
Apple zou stiekem in het Zweedse stadje Lund aan geavanceerde kaarttechnologie werken voor Apple Maps. We wisten al dat Apple daar een speciaal kantoor opgericht had in november, maar tot nu toe was het onduidelijk wat er daar gebeurde.

Volgens de Zweedse krant Rapidus zou Apple stilletjes aan de slag zijn gegaan in het kantoor in Lund, om daar aan geavanceerde technologie te werken voor Apple Maps. Zij beweren bovendien dat Apple de komende maanden flink wat personeel aan gaat nemen om de productie te versnellen.

Minder geheimzinnig

Apple is de laatste maanden ook wat minder geheimzinnig bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe functies voor Apple Maps. Zo worden er overal ter wereld auto’s gespot die Street View-achtige opnames zouden maken voor Apple’s kaartendienst en krijgen grote steden met de komst van iOS 9 nu ook OV-informatie.

Vier jaar geleden kocht Apple het Zweedse C3 Technologies, een bedrijf dat zich specialiseerde in 3D-kaarttechnologie. Daar vloeide uiteindelijk de 3D Flyover en andere 3D-functies van Apple Maps uit voort. Het is nu natuurlijk de vraag of dit ‘geheime’ kantoor in Zweden aan een nieuwe versie voor Apple Maps werkt die speciaal gericht is op Project Titan: het autoproject van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 17:13
Categorieën Apple, Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple maps, zweden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.