Reacties voor: Mobistar schept verwarring: iPhone 4 pas eind juli, begin augustus in België

De Belgische operator Mobistar denkt dat de iPhone 4 pas eind juli of begin augustus in België beschikbaar komt.

Reacties: 112 reacties

  1. Vraag me af of Mobistar daar zoveel voordeel uit put om als enige de iPhone te verdelen. Ik ken immers niemand met een iPhone die is overgestapt naar Mobistar. En op de losse toestellen verdienen ze nagenoeg nix. Lijkt me dus veel werk voor niets, maar ik zal het wel fout hebben …

  2. Had ook al ergens 5 Juli gelezen…
    Hoop dat de phoneshop hem snel kan leveren in nederland.
    Iemand al meer nieuws over de micro sims bij t-mobile?
    ( heb nog een jaar te gaan, maar wil wel over op een microsim, zou dit een probleem kunnen zijn..?)

  3. Hmm, daar staat “by the end of July”… ik hoop toch wel dat het iets eerder is, of dat T-Mobile anders een regeling treft. Ik heb de iPhone 3G op de eerste verkoopdag gekocht, dus m’n abo verloopt ook op 11 Juli… Als een week later de iPhone 4 uitkomt, zou het netjes zijn van T-Mobile als ze je abo al willen verlengen, en dan op de release van de iPhone 4, je telefoon pas leveren…
    Weet iemand of dit mogelijk zal zijn?

  4. Ik verwacht dit jaar bij mobistar wel de koppelverkoop. Vorige jaren kon dit niet omdat er een verbod was. Nu is dat verbod weg, dus ik veronderstel dat het er tegenwoordig bij mobistar net zo aan toe zal gaan als in alle andere landen.

  5. aan onze belgische vrienden: vorig jaar was een hoop heisa om het feit dat er mogelijk een wetswijziging (wegens uistspraak europees hof ?) zou plaatsvinden waardoor de iphones – in de toekomst – niet meer simlock vrij zouden zijn. wat is de status ?

  6. @Gonny
    Ik ben mijn iPhone al gaan pré-orderen bij switch belgië, verkopen zij onafhankelijk van mobistar? kan het zijn dat switch eerder begint met de verkoop van de iPhone 4 (simlockvrij dan, zonder aan abo te hangen van mobistar)?

  7. Mijn Aboo verloopt 27 juni 2010, dus nog 2,5 week.

    dus iphone here i COME

  8. @ Jengels
    Switch is afhankelijk van Mobistar (Spreek uit eigen ervaring)

    @mhoutman
    In België is het verbod op koppelverkoop opgeheven, maar er moet altijd de mogelijkheid bestaan om het toestel los te kopen (zonder simlock etc) dus geen paniek 😉

  9. Origineel geplaatst door jengels
    @Gonny Ik ben mijn iPhone al gaan pré-orderen bij switch belgië, verkopen zij onafhankelijk van mobistar? kan het zijn dat switch eerder begint met de verkoop van de iPhone 4 (simlockvrij dan, zonder aan abo te hangen van mobistar)?

    Switch moet hun iPhones krijgen van Mobistar, en in het verleden is dit altijd zo stroef verlopen, dat ze zelfs een periode de iPhone niet hebben aangeboden omdat ze amper vooraad binnen kregen van Mobistar…
    Hoe heb jij die pre-order dan geflikt? Want als ik dat zo lees, hou Switch geen wachtlijst bij voor de iPhone, ze weten zelfs nog van niks.

  10. ik hoop toch echt dat het 4 juli word …

    @ Jan:
    ik ga denken dat Mobistar misschien nu wel wat meer gaat kunnen overhouden nu het in Belgie ook is toegestaan van koppelverkoop ???

  11. By THE END…. Ik verwacht toch enige Engelse kennis van de auteur….

  12. @mhoutman: De regering is gevallen 🙂 en er worden voorlopig geen wetten gestemd. Het beloven zeer zware onderhandelingen te worden (misschien weer meer dan 6 maanden) dus voorlopig geen nieuws (en dat is goed nieuws)…

    Er zijn wel een aantal bedrijven die de anti-koppelverkoop-wet al schenden, maar denk niet dat er ivm iPhone al gevallen bekend zijn…

  13. @harald: Wettelijk is nog altijd niks veranderd, er zijn wel een aantal bedrijven die het aan hun laars lappen…

  14. @mhoutman: koppel verkoop is inderdaad opgeheven maar de toestellen moeten wel nog altijd los verkrijgbaar zijn dus geen paniek
    koen, ik had een week of 2 geleden in de krant gelezen dat de wet er door was

  15. Ik had vorige week een mobistarverkoper aan de lijn en hij wist mij te zeggen dat de iphone NIET leverbaar zou zijn voor augustus. Ook reserveren is niet meer mogelijk zoals 2 jaar geleden. (mobistar Roeselare)

  16. Hallo ik had een vraag ben van belgie kun ik iphone los kopen in nederland zonder simlock???en wat kost een iphonecin nl mvg.

  17. Ben gewoon langsgegaan bij switch en hebbem ge pré-ordered, ik sta nu op wachtlijst :).

    nog eens een vraagje, wanneer was de keynote van apple vorig jaar? zal toch ongeveer even lang duren eer ze in de winkel liggen als vorig jaar.

  18. Jengels, je zevert. De mannen bij switch willen geen lijst opstellen voor pre-orders. Niet in Gent, Oostende of Antwerpen. Stop met onrust te zaaien bij anderen ;).

  19. Het zal waarschijnlijk geen derde keer, goede keer worden bij Mobistar. Blijkbaar hebben ze nog niet geleerd dat hun organisatie m.b.t. de verkoop van de iPhone op niks trekt. Is het nu zo moeilijk om een pre-order systeem voor ALLE winkels op punt te stellen? Gegevens online invullen, dichtsbijzijnd verkooppunt kiezen en wachten. Als je de exclusieve provider bent, dan pak je het professioneel aan. Geen oneerlijke wachtlijsten (mensen die er plots niet meer op staan of naar achteren geschoven worden) en geen reserveringskosten (beperkt aantal winkels hebben dit vorig jaar toegepast terwijl dit van de hoofdzetel niet mocht).

    Als de iPhone 4 pas eind juli in België op de markt komt en dan nog in beperkte oplage, dan is het puur voor de hype en om een vals gevoel van schaarsheid te creëren.

  20. Is er iemand die weet of de iPhone in Frankrijk weer simlock vrij te krijgen zal zijn? In dat geval is Frankrijk een hele interessante optie 24 juni as.

  21. Origineel geplaatst door Yannick
    Jengels, je zevert. De mannen bij switch willen geen lijst opstellen voor pre-orders. Niet in Gent, Oostende of Antwerpen. Stop met onrust te zaaien bij anderen .

    moet jij weten he jongen. Ik hebbem zonder enig probleem ge-préorderd de dag na de keynote.

  22. iPhone 4 komt deze zomer naar België. Wanneer precies is niet bekend, evenmin hoeveel iPhone 4 in ons land zal kosten. Van zodra Switch meer informatie ontvangt hierover zal je het hier op de site kunnen lezen.

    Bron: Switch website

    Jengels, verkoop jouw zever ergens anders.

  23. ik vind het toch wel raar als mobistar weer exclusief verdeler is van de iphone 4 waarom is hun website dan nog niet aangepast. als ze weer een contract hebben met apple zouden ze dan niet met veel toeters en bellen verkondigen dat ze de iphone gaan verdelen.
    ik wacht gewoon af ik ben bij proximus en wacht wel tot ze micro sim kaarten verkopen en koop dan het toestel gewoon los .

  24. Een 3GS misshien?:)

    Origineel geplaatst door jengels
    Origineel geplaatst door YannickJengels, je zevert. De mannen bij switch willen geen lijst opstellen voor pre-orders. Niet in Gent, Oostende of Antwerpen. Stop met onrust te zaaien bij anderen .moet jij weten he jongen. Ik hebbem zonder enig probleem ge-préorderd de dag na de keynote.

  25. Pf, als ik kan dan ga ik proberen om er in frankrijk ofzo achter te gaan zenne, dan nog liever desnoods ene mee simlock dan nog meer dan een maand te moeten wachten.

  26. Mobistar heeft elk jaar opnieuw al zulke onrust gezaaid voor de release, maar uiteindelijk bleek het steeds dezelfde als Apple voorspeld had, en dezelfde als in Nederland.
    Ik verwacht nu hetzelfde, mobistar denkt waarchijnlijk dat ze zich hier interessant mee maken.
    Koppelverkoop zou wel iets handig zijn nu in Belgie!

  27. @jengels:

    No pic no proof. 😀

    Lijkt me dat je bij een reservering een bewijs mee krijgt.. dus ff shop..uh.. kopieren en persoonlijke info wegwerken en plaatje posten.. moet lukken toch?

    Ben benieuwd of ze de 11e in de t-mobile winkeltjes liggen.. ga ik ieder geval een kijkje nemen.

  28. Mobistar heeft eind deze maand hun micro sim cards.
    De iphone 4 gaan ze ook los verkopen

  29. Zou ik ook graag willen weten!

    Origineel geplaatst door Sjoerd Huininga
    Is er iemand die weet of de iPhone in Frankrijk weer simlock vrij te krijgen zal zijn? In dat geval is Frankrijk een hele interessante optie 24 juni as.

    Origineel geplaatst door Sjoerd Huininga
    Is er iemand die weet of de iPhone in Frankrijk weer simlock vrij te krijgen zal zijn? In dat geval is Frankrijk een hele interessante optie 24 juni as.

  30. @jengels:
    Jengels heeft geen ongelijk. Ik ben gisteren Switch Oostende binnengestapt voor een iPad Hoesje en vroeg of het mogelijk was om, net zoals bij de iPad, de nieuwe iPhone 4 te Pre-Order’en. De verkoper vroeg me welke uitvoering… 32Gb in het Wit en hij wist direct te vertellen dat ik de eerste op de lijst stond… dus toch geen paniekzaaierij van Jengels…

  31. Geloof Mobistar toch niet..
    Het zou wel kunnen dat ze hun Micro-SIM pas die periode hebben.. Moest dat zo zijn, dan zou het best kunnen dat ze dat uitstellen om de iPhone4 te verkopen..
    Maar laat ons eerlijk zijn, ze zullen vast wel een contract hebben waarin staat dat ze die datum moeten verkopen..

  32. Voor alle duidelijkheid, er zijn 2 soorten Mobistar winkels. Zelfstandigen en echte Mobistar winkels. Aan de gevel zie je geen verschil. De echte Mobistar winkels krijgen hun iPhones rechtsstreeks van Apple en hebben voldoende stock. De andere beloven veel maar kunnen niet meer doen dan hopen op stock.

  33. iphoneclub.NL…

  34. Origineel geplaatst door Tripple
    Voor alle duidelijkheid, er zijn 2 soorten Mobistar winkels. Zelfstandigen en echte Mobistar winkels. Aan de gevel zie je geen verschil. De echte Mobistar winkels krijgen hun iPhones rechtsstreeks van Apple en hebben voldoende stock. De andere beloven veel maar kunnen niet meer doen dan hopen op stock.

    Hoe merkt ge dan dewelke de echte zijn? Ik neem aan dat bv. de die in de Veldstraat in Gent een echte is, of vergis ik me?

  35. @Mickel
    De grootste iPhone-site van de BENELUX!!

  36. In de eerste regel verwijs je naar de iPhone 3G, maar de link leidt naar een artikel over de iPhone 3GS. Zo te zien klopt de tekst of de link niet.

  37. @Soliber

    Dat wordt moeilijk tenzij de verkoper een eerlijk antwoord geeft.

    Of zoek op de site, misschien is er een verschil:
    Roeselare: Mobistar
    Torhout: zelfstandig met stock uit Kuurne

  38. @Willem
    Je kan de micorsimkaart gewoon halen bij T-Mobile. Ik heb hem al sinds 02 juni! Als het je eerste keer is dat je een nieuwe Sim krijgt, kost het je overigens niets.

  39. ik heb een vraag, ik heb een mobistar abonnement en geen speciale voor iphone. nu wil ik een iphone 4 gaan halen maar hoe zit het dan met die micro-sim? kan ik die gewoon bestellen en hou ik dan mijn nummer?

  40. @ProGunNL:

    Gy kunt dan gewoon een microsim aanvragen en uw nummer behouden dat is geen probleem.

  41. @wesley: de micro simkaart is reeds meer dan 1 maand verkrijgbaar bij mobistar. Daarover werd trouwens een mail naar alle klanten gestuurd.

  42. Ik hoop dat iPhone 4 voor 9 Juli er komt, want dan ga ik 2 weken op vakantie en dan is het wel leuk om hem mee te nemen!

  43. Als je het mij vraagt proberen ze gewoon een valse schaarste te creëren waardoor de mensen allemaal hun iPhone gaan pre-orderen.

  44. @Yannick: Ik heb hem ook besteld bij switch en heb er zelfs een bevestiging van. Ze laten het wel nog maar toe van gisterenmiddag.

  45. Origineel geplaatst door Pspklant
    By THE END…. Ik verwacht toch enige Engelse kennis van de auteur….

    Mijn kennis van het Engels is prima. By the end betekent dat het vóór het einde van de maand in de winkel ligt. Dus niet begin augustus.

  46. ik lees hier weeral vragen over koppelverkoop in Belgie. paniek om niks, mensen! koppelverkoop is in Belgie toegestaan, maar de wet verbiedt bij mijn weten nog altij dat de enige manier waarop een toestel in belgie verkocht wordt met simlock en koppelverkkoop is….
    M.a.w., mobistar zal em misschien wel via koppelverkoop aanbieden maar is verplicht om ze dan ook los te verkopen.
    Plus, ik ben ook niet zeker of een simlock in belgie wel is toegestaan…

  47. Is inderdaad ook een interpretatie mogelijkheid.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door PspklantBy THE END…. Ik verwacht toch enige Engelse kennis van de auteur….Mijn kennis van het Engels is prima. By the end betekent dat het vóór het einde van de maand in de winkel ligt. Dus niet begin augustus.

  48. Pfff weet ge, ik ga binnen een uurtje gewoon even naar de Switch in Gent, gaan horen hoe het nu eigenlijk zit. En dan spring ik mss ook wel even binnen bij de 2 Mobistars.

  49. Kan iemand mij vertellen of de iphone 4 los in Frankrijk te koop gaat zijn. (Dus zonder simlock).??

  50. Is de prijs dan hetzelfde bij Switch als bij Mobistar?

  51. Volgens Switch Wijnegem is er nog geen pre-order lijst, maar komt het binnen een paar dagen op de site. Alle lijsten die er nu al zouden zijn, zouden niets voorstellen volgens de verkoper, aangezien er nog gene officiele info is.

  52. Deze info kreeg ik daarnet via mail van winkel waar ik mij alvast eentje gereserveerd heb:

    Beste klant,
    Wij danken u hartelijk voor de bestelling van de iPhone 4.
    Van zodra uw bestelling binnen is zullen wij U onmiddellijk verwittigen.
    Volgens Apple zal de iPhone 4 beschikbaar zijn in België vanaf 28 juli.
    ……enz…..

    Winkel is een officiële Apple-reseller, ik verwacht dat de info die zij hebben dus wel klopt!

  53. En welke winkel is dat dan als ik vragen mag?

  54. Origineel geplaatst door Greggiboy
    @jengels: Jengels heeft geen ongelijk. Ik ben gisteren Switch Oostende binnengestapt voor een iPad Hoesje en vroeg of het mogelijk was om, net zoals bij de iPad, de nieuwe iPhone 4 te Pre-Order’en. De verkoper vroeg me welke uitvoering… 32Gb in het Wit en hij wist direct te vertellen dat ik de eerste op de lijst stond… dus toch geen paniekzaaierij van Jengels…

    Voila sé :), mijn verkoper wist mij te vertellen dat ik 10de stond op de lijst :).

    Origineel geplaatst door Jasper
    @jengels:No pic no proof. Lijkt me dat je bij een reservering een bewijs mee krijgt.. dus ff shop..uh.. kopieren en persoonlijke info wegwerken en plaatje posten.. moet lukken toch?Ben benieuwd of ze de 11e in de t-mobile winkeltjes liggen.. ga ik ieder geval een kijkje nemen.

    Ik heb er geen bewijsje van gekregen, maar ze gingen mij op de hoogte houden vanzodra ze iets meer wisten, en van zodra hij binnen is.

    @Stefaan:
    Ga jij hem dan maar mooi halen, begin augustus… als er nog stock is natuurlijk :p.

  55. Ga 14 aug naar Frankrijk. Weet iemand of de iphone 4 daar loszonder simlock te verkrijgen is?

  56. Ben net geweest nr switch Gent, ze weten niks van prijzen of leveringsdatum ofzo, maar er is een wachtlijst. Ik ben 24ste voor de zwarte 32GB versie.

  57. Als Mobistar weeral de exclusieve verkoper is, gaat de iPhone pas later te verkrijgen zijn bij de Switch dan bij Mobistar zelf.

    Ik ben gisteren naar het mobistar center geweest in Antwerpen Meire, en ze wisten nog van niets.

    Preorderen bij Mobistar gaat pas vanaf er een datum bekend is denk ik.. 🙁

  58. Da is gewoon gelijktijdig hoor. Toen ik ging informeren naar men 3G indertijd op de launchdag bij Switch, waren er al veel mensen die hem konden komen afhalen.
    Het enigste dat ge hebt is dat Switch hun voorraad bij Mobistar moet halen, en er dus nooit super veel krijgen. Ma ik prefereer een beetje zekerheid van de 24ste te zijn daar, bij een winkel die ik vertrouw, dan weer zaken te moeten doen met Mobistar.

  59. Origineel geplaatst door Soliber
    Pfff weet ge, ik ga binnen een uurtje gewoon even naar de Switch in Gent, gaan horen hoe het nu eigenlijk zit. En dan spring ik mss ook wel even binnen bij de 2 Mobistars.

    3 mobistars…

  60. @svensson77: Ik heb al eentje gereserveerd bij Switch en ik kan het zelfs raadplegen op mijn account op hun website. Dit moet dus zeker van hun hoofdzetel komen hé?

    @Michiel: Vorig jaar was het ook een gelijktijdige lancering in Mobistar Centers en Apple Resellers, want ik ben op de eerste verkoopdag er toen ook om geweest in de Switch.

  61. Idd, nu je het zegt, ik kan het ook zien op mijn Switch account:

    2010-06-10 GB/34875 Deze bestelling werd genoteerd
    Switch Gent 2010-06-10

    Edit: waar is de post nou naartoe waarop ik replyde? :-s

  62. @Soliber: Dus moesten deze lijsten niet officieel van Switch zijn dan betwijfel ik het dat dit erop zou staan. Toen ik ze trouwens gisteren rond de middag belde, zei de verkoper me dat dit niet mogelijk was tot hij plots een mail binnenkreeg dat het mogelijk was. Zodoende was ik de eerste die een bestelling plaatste … 😉

  63. Origineel geplaatst door Bram
    @Soliber: Dus moesten deze lijsten niet officieel van Switch zijn dan betwijfel ik het dat dit erop zou staan. Toen ik ze trouwens gisteren rond de middag belde, zei de verkoper me dat dit niet mogelijk was tot hij plots een mail binnenkreeg dat het mogelijk was. Zodoende was ik de eerste die een bestelling plaatste …

    Bah, gelukzak ^^
    Maar ik neem aan dat, als men mij zegt dat ik de 24ste ben, dat er dus nog 23 mensen voor mij zijn die een 32GB zwarte hebben besteld?
    Of bedoelen ze gewoon 23 iPhone 4’s in het algemeen?

  64. @Soliber:
    Bedankt, heb ook ff gechecked op switch account en mijn bestelling werd ook genoteerd op 08-06-2010 :)!!

    succes iedereen!!

  65. @Soliber: Geen idee wat ze bedoelen, mss kun je ze eens bellen of dat voor hun winkel is of voor heel België en of het voor dat specifieke toestel is of voor alle iPhones?

  66. @Tripple: Mobistar center = zelfstandig winkel?

  67. Origineel geplaatst door Bram
    @svensson77: Ik heb al eentje gereserveerd bij Switch en ik kan het zelfs raadplegen op mijn account op hun website. Dit moet dus zeker van hun hoofdzetel komen hé?

    Straf: ik kom net van Switch Wijnegem, en daar beweren ze dat ze nog niks kunnen reserveren.

  68. Mobistar, dat zijn prutsers… hoe dat Apple hiermee in zee wil gaan, god wie weet!

  69. @svensson77: BEl ze op en zeg dat ze dan eens kijken in hun computersysteem … En haal desnoods aan dat je al van verschillende mensen bevestiging hebt dat het kan. Desnoods bluf je dat hun hoofdzetel je dit ook gezegd heeft.

  70. Ik heb gebeld naar Switch Meir, daar zeggen ze dat er blijkbaar een gedeelde wachtlijst is voor alle Switch winkels, en toen ik vroeg welke nr op de wachtlijst ik was konden ze dit niet zeggen, maar hij zij er bij dat er al veel voor mij waren en dat ik niet moest verwachten er 1 op dag 1 te hebben… Blijkbaar heeft elke Switch winkel zo zijn eigen verhaal…

  71. Origineel geplaatst door Bram
    @svensson77: BEl ze op en zeg dat ze dan eens kijken in hun computersysteem … En haal desnoods aan dat je al van verschillende mensen bevestiging hebt dat het kan. Desnoods bluf je dat hun hoofdzetel je dit ook gezegd heeft.

    Heb m zonet in Gent besteld. Daarna naar Wijnegem gebeld, en ze wisten nog altijd van niks.
    Ze zeiden wel ook dat het een gedeelde lijst was voor alle winkels…

  72. @svensson77: Aha, veel succes dan bij Gent … 😉 Hopelijk krijg je eentje te pakken.

  73. @Gonny van der Zwaag: Gonny, jij hebt ongetwijfeld enorm veel contacten binnen de telecombranche en Apple. Kan jij er niet achter zien te komen of de nieuwe iPhone nu eindelijk bij meerdere providers verkrijgbaar komt in NL? Iemand moet ergens toch meer weten?

  74. Ik heb de switch in Antwerpen gewoon ff gemaild en sta ook op de pre-order lijst! 🙂

  75. Mobistar werkt inderdaad met 2 soorten winkels, zelfstandigen en eigendom van mobistar zelf (slechts een 30-tal in belgië, meestel de toplocaties).
    je herkent deze doordat als je ze opzoekt op de website er bvb. Mobistar Roeselare staat en niet bvb. Mobistar Center Izegem. In izegem is het dus een zelfstandige zonder grote voorraden..

  76. Prijs blijft toch dezelfde hé?

    16GB = 525 euro
    32GB = 625 euro

  77. Vanwaar haalt ge die prijzen?

  78. Origineel geplaatst door Soliber
    Vanwaar haalt ge die prijzen?

    Huidige iPhone!

  79. Origineel geplaatst door Kevin
    Prijs blijft toch dezelfde hé?16GB = 525 euro 32GB = 625 euro

    Je bedoelt 579 en 679?

  80. @Kevin: Bedoelt ge nie respectievelijk 579€ en 679€? Zoveel vraagt Mobistar tot op heden voor de 3GS…

  81. Hmmm, ik heb in het verleden winkels gezien waar ze verkocht werden voor 525 en 625 euro (zonder abonnement).

  82. @Kevin: De 3G in 2008 was inderdaad 525 en 615, wrs bedoel je die?

  83. @Stefaan:

    Jengels zevert helemaaaaal niet. Als ex-werknemer van Switch kan ik je bevestigen dat als er een artikelnummer voor een product is (en die artikelnummers zijn er al voor de iPhone 4) je het product in het systeem kan bestellen. Dus NIET via de site, maar WEL via de winkels. Al zal het personeel daar enigszins weigerachtig tegenover staan, omdat er nog geen prijzen en zo zijn. Ook levering via Mobistar loopt ERG moeilijk, en er komen weinig toestellen binnen.
    Switch kan gewoon gene levertijden, prijzen of andere info geven, vandaar dat ze op de website pas ‘officieel’ kunnen zetten dat hij beschikbaar zal zijn op het moment dat Mobistar meer info geeft. En Mobistar geeft gewoon geen info. Dus, afwachten.
    Ik ga hem trouwens ook gewoon pre-orderen en Mobile Vikings nemen

  84. Ook ik sta op de lijst bij Switch! Mobistar weigerde me op de lijst te zetten omdat’k geen klant was bij hun, niet te begrijpen!

  85. Origineel geplaatst door Evert
    Mobistar weigerde me op de lijst te zetten omdat’k geen klant was bij hun, niet te begrijpen!

    En dat is precies waarom ik geen zaken wil doen met die firma, ge weet nooit wat ge aan hen hebt >_>

  86. Is dit nu een gedeelde lijst bij Switch of niet? Ik vermoed van wel, want volgens sommigen is het zichtbaar in je account (ik heb zelf geen Switch account).

  87. Vast wel, want het staat genoteerd als een normale bestelling. De iPhones staan als product geregistreerd op de Switch site, juist zonder prijs, maar ik neem aan dat ze die bestellingen niet in hun normaal systeem zouden registreren als ze daartoe geen groen licht hadden gekregen.
    Ik zou me overigens maar haasten met bestellen, als je er één wilt. Ik heb met de 3G de fout gemaakt van te wachten op officiële berichten, waardoor ik een 3tal maand heb mogen wachten -_-

  88. We zien wel, ik denk dat het ofwel de laatste week van Juli of eerste week van Augustus zal zijn.

    De enigste reden waarom ik denk dat ze beetje later zullen zijn, is door de microsims en het feit dat ze wss hun koppelverkoop aant het finetunen zijn voor de iPhone.

  89. @Soliber: Ok bijgevolg wrs ook vrij nutteloos om je bij meerdere Switch shops op de lijst te laten zetten, ik had het gedaan bij Antwerpen Meir en Antwerpen Theater (deze laatste zei overigens dat het per winkel was, terwijl ze in de winkel Antwerpen Meir inderdaad zeiden dat het gedeeld is).

  90. @jeroen: Het wordt per winkel ingegeven, maar er wordt centraal wel rekening gehouden met de volgorde van bestellingen, en van zodra je er een hebt gaat je andere vrije plaats naar de volgende. Dus alles wordt wél netjes chronologisch afgewerkt. Dus het is niet zo dat iemand die in Antwerpen (hoofdkantoor) volgende week eentje bestelt, die sneller zal hebben dan iemand die vandaag in Oostende heeft besteld.
    Mijn advies is dat ondanks alles, je ALTIJD sneller bent bij Mobistar. Voor Switch is het leveren van de iPhone ‘a pain in the @ss’ omwille van de (kl*te-)samenwerking met Mobistar. Het is een service voor de klanten, maar je bent qua naverkoop NIET beter af bij Switch, want alles wordt toch naar de hersteldienst van Mobistar gestuurd.
    Ik bestel hem daar gewoon omdat ik ex-werknemer ben, en er nog veel volk ken. Maar eigenlijk maakt het geen r*k uit waar ik hem haal…

  91. Mja dan nog. Als ge online een iPhone bestelt bij Mobistar weet ge de ballen van wat er gebeurt. Niks van communicatie, niks van opvolging, ge moet maar het wassen van de Nijl afwachten tot ge hem hebt.
    Als ze u al ene willen verkopen, als ge geen klant zijt bij hen…
    Nee, dan nog liever wat langer wachten, en bij Switch bestellen.

  92. @Steven Peeters:
    Ik begrijp dat meerdere reservaties doen bij verschillende Switch winkels nutteloos is…

    Nu ja ik wacht af…

  93. @Ivan Geeraerts: dank, gelukkig weer eens een goede reden om weer eens naar jullie te komen 😉

  94. Origineel geplaatst door mhoutman
    @Ivan Geeraerts:dank, gelukkig weer eens een goede reden om weer eens naar jullie te komen

    Hoezo? Anders geen reden? :p

  95. Staat er al iemand op een wachtlijst bij Mobistar? Dat zou ik graag even weten! Iemand al bij Lab9 langsgeweest?

  96. Voor de mensen die vragen of de iPhone 4 in Frankrijk verkrijgbaar zal zijn: ik ga er vanuit dat de situatie vergeleken met vorig jaar onveranderd is. Dat wil zeggen: je kunt de telefoon kopen met een prepaid kaartje van 75 euro, waarna ze het bedrag op de prepaid kaart gebruiken om hem te unlocken. Sommige winkels doen dat meteen voor je, en als ze het niet doen moet je naar Orange bellen. Let op: je kunt pas unlocken nadat je met iTunes gesynced hebt! Dat moet je dus op een laptop of in de winkel zien te regelen.

  97. @Arnoud: Dus als ik het goed begrijp zit er ook geen simlock op in Frankrijk?

  98. @Jeroen: Er zit standaard een simlock op, maar die kun je er vrijwel direct voor 75 euro afhalen als je hem via Orange koopt (zo heb ik het vorig jaar gedaan).

  99. Origineel geplaatst door Soliber
    Mja dan nog. Als ge online een iPhone bestelt bij Mobistar weet ge de ballen van wat er gebeurt. Niks van communicatie, niks van opvolging, ge moet maar het wassen van de Nijl afwachten tot ge hem hebt.Als ze u al ene willen verkopen, als ge geen klant zijt bij hen…Nee, dan nog liever wat langer wachten, en bij Switch bestellen.

    Dat hangt wellicht van winkel tot winkel af. Ik heb deze middag ook alvast een exemplaar laten reserveren bij het Mobistar-filiaal waar ik mijn 3G twee jaar geleden kocht. Destijds waren ze daar héél behulpzaal, hielden ze mijn toestel zonder problemen een dag aan de kant (aangezien ik meer dan 50km moest rijden) en hebben ze ondanks dat ik Proximus ben, met geen woord gerept over een Mobistar-abo. Ik ben er dus vrij gerust in dat ik daar vrij snel aan een iPhone 4 ga geraken. Het is dus gewoon een kwestie van geluk hebben om een goed filiaal te vinden…

  100. @Lobmans:

    Dan zou ik wel heel graag willen weten in welk Mobistar filiaal jij je iPhone hebt gereserveerd. Mag ik dit weten? 😉

  101. Switch heeft wel degelijk een wachtlijst bij switch hoewel ik de mijne bij s&s heb besteld omdat zij veel vriendelijker zijn en je helpen met een probleem, bij switch daarentegen heb ik zeer slechte ervaringen met hun service en ze weten meestal nog niets…

  102. @Jan:
    Heb ooit eens een artikel gelezen waarin stond dat ze 5 (!) euro per iphone winst hebben. Bijna niets dus maar de hele reclame errond = ‘priceles’ 😉

  103. @Arnoud:
    Dus indien je er één koopt in Frankrijk en 75euro extra betaald (bovenop de 199 of 299) heb je een perfect werkende iPhone compatibel met proximus, mobistar, base…?

    waarom zouden mensen er dan nog één kopen in Belgie?

  104. @Thomas: De 3GS 32GB kost €659 met prepaid: http://mobile-shop.orange.fr/telephone-portable/apple-iphone-3gs-32go-noir. Ik neem aan dat de 4 straks hetzelfde gaat kosten. De duurste optie kost daarmee €734, en dat is volgens mij duurder dan in België omdat je daar geen unlock hoeft te betalen.

    Het is dus alleen handig als je toevallig in Frankrijk bent en ze in België moeilijk te krijgen zijn. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je bij reparatie naar Frankrijk moet rijden (voor mij geen probleem want ik kom er regelmatig). Klein stukje verder weg dan België 😉

  105. Als ik het dus goed begrijp heeft/moet mobistar de mogelijkheid hebben om de iphone 4 los te verkopen, maar dit betekend volgens mij niet per definitie dat de iphone 4 simlockvrij is?
    Of heb ik het mis, dat de iphone 4 in belgie toch ook nog simlockvrij te verkrijgen zal zijn?

  106. @sander: gebruik de zoekfunctie op het forum eens

    koppelverkoop in belgië mag doordat het europese hof de belgische wetgeving overstijgt, echter moet elk toestel ook los verkrijgbaar zijn en mag er nooit simlock staan op een toestel

  107. @Koen: Ter info, nieuwe wet marktpraktijken was gestemd door vorige regering en is op 15 mei in werking getreden.

    Prinicpieel verbod op koppelverkoop is afgeschaft, dus mogelijkheid bestaat. Simlocken is echter verboden dus het is niet duidelijk hoe operators te werk zullen gaan.

  108. @Willem:
    de microsim kun je zelf gemakkelijk maken door simpelweg met een schaar de sim kleiner te maken. Dit is geen geintje ‘t werkt echt.

  109. Origineel geplaatst door boeke
    Ik had vorige week een mobistarverkoper aan de lijn en hij wist mij te zeggen dat de iphone NIET leverbaar zou zijn voor augustus. Ook reserveren is niet meer mogelijk zoals 2 jaar geleden. (mobistar Roeselare)

    Bij Easy-M in Leuven (Apple reseller) kan je de iPhone 4 reserveren.
    Ik heb de mijne online via Apple store Frankrijk besteld. Maandag komt hij aan!

  110. @Pspklant (ID 220578) – Wat is de andere interpretatiemogelijkheid? Mijn Engelse grammaticaboek zegt dat rekeningen die “due by the end of the month” zijn, toch echt voor de 30/31e moeten zijn overgemaakt.

    In jouw interpretatieuniversum is het misschien: by = bij = rondom?
    Rondom het einde van de maand mag dan ca. 23 juli t/m 7 augustus zijn? Geen Engelsman die daarin trapt.

  111. @Jules (ID 220762) – Maar dat zeggen ze over AT&T ook. En over T-Mobile hoor ik ook niet al te beste geluiden. De beste oplossing is wat ze in de UK doen: gewoon bij alle operators verkopen, dan kunnen mensen zelf kiezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.