Reacties voor: Mobile Vikings schakelt ook over naar 3G

De Belgische mobiele aanbieder Mobile Vikings kondigt aan dat ze ook naar 3G zullen overschakelen. Niet echt verrassend, want Mobile Vikings zit als MVNO op het netwerk van KPN.
Lees het complete artikel → Mobile Vikings schakelt ook over naar 3G
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Finally :-D!

  2. YIIIIIIIHAAAAAAAAAAAA!!!
    Dit nieuws maakt mijn dag goed! 😛

  3. AAAALRIGHTY THEN 😀

  4. Ik gebruik jim mobile fat is ook van base maar ik zie op mijn iphone geen 3G icon en mijn 3G staat aan alleen zie ik edge icon staan ah ja ik woon in antwerpen / Mol, kan iemand me meer informere of moet ik de data instellinge verander want de huidige van edge is
    apn: gprs.base.be
    base
    base

  5. Yes! zalig gewoon 🙂

  6. Origineel geplaatst door Borg Queen X
    meh…ik wil nieuws over 4g horen wat in nederland beschikbaar komt. zijn hier al nieuwtjes of geruchten over?

    Ik zie 4G niet commercieel gaan voor 2014.

  7. Yes yes eindelijk!

  8. @Belgen: Nu al?

  9. Origineel geplaatst door sander
    @Belgen: Nu al?

    Ja het heeft inderdaad wel zijn tijd genomen -.-‘
    Maar vet! Beter laat dan nooit! 😀

  10. Ik ben ook van plan om over te stappen, maar ik heb nog 1 vraagje..kunnen mensen met jim en base ook gratis sturen naar iemand met mobile vikings?

    Alvast merci !

  11. 500+ euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

  12. Ik vervloek echt die mobistar abonnement dat nog bijna 2 jaar nog moet duren.. Kennissen die MVikings hebben pronkten al over het hoog datalimiet, nu komt er nog eens 3G bij. Dit is echt zalig voor mensen die SLIM zijn geweest om geen abbo van 2 jr te tekenen bij Mobistr..

    Ik hoop dat de datalimieten bij Mobistar dan maar stijgen wegens concurrentie, voor aanlokking..

  13. Origineel geplaatst door Pj
    500+ euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

    20 euro betalen bij proximus voor 200 mb data
    x euro betalen voor je sms en telefoon
    plus hier in regio kortrijk is de proximusdekking een lachertje, zowel 2G als 3G.
    Komt erbij dat als je geen 3g hebt, terugvalt op gprs
    Bij mobistar betaal je een 30 euro iphone abbo, ook 200mb, 3u bellen of 300 sms.
    Ook hier weer meer edge dekking dan 3G

    Mobile vikings, 15 euro voor 1GB data, 1000 sms en 1u bellen.
    Nog nooit geen problemen gehad qua verbinding.

    Dus voor je mensen hier ‘dom’ gaat noemen, met een ondertoon naar gierig, reken en tel maar eens

  14. Origineel geplaatst door Pj
    500+ euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

    MMM, Dom? en deftige dekking bij mobi of proxi.? De Stad Mortsel vlakbij Antwerpen, op de hoofd en winkelstraat van deze stad: nul komma nul 3G dekking!
    De winkelbediende van mobi* op deze winkelstraat gaf het nog toe ook. Verkondigen en pronken met hun snelle en volledige 3G dekking is een lachertje. Base zal in de begin een magere dekking hebben maar bij de zogezegde vaste waarden is het niet veel beter. Dus kies ik voor degene die mij voor een lage prijs redelijk wat volume geeft. Voor mij is het Base en deze maand stap ik over.
    Ik heb zelf een corporate offer abbo bij Mobi* en toch ben ik met bellen en data goedkoper af bij Base.
    Op het werk heb ik full 3G ( de 3G mast staat bovenop ons dak), thuis niks 3G en sta dus 80% van de tijd op 2G.
    Base heeft bij mij thuis een veel betere dekking ( GSM).
    Ieder het zijne, maar dankzij Base kan er misschien iets veranderen met hoge tarieven en limieten die in 2010 gewoon lachwekkend zijn.
    Base is degene die via promo en lage tarieven iets probeert te veranderen ivm monopolie in Belgenland.

  15. @Pj:

    Origineel geplaatst door Pj
    500+ euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

    jongeren die sparen voor een smartphone en geen zin hebben om elke maand 30 euro te betalen. daarvoor is mobile vikings de perfecte oplossing

  16. Ik heb 500 Mb per maand als datalimiet en ik krijg dit niet op. Ik vraag mij echt af hoe vaak je moet surfen/YouTube filmpjes kijken om 1Gb te spenderen op mobiel internet???
    Wat de 3G dekking in België betreft heb ik maar 1 woord: kansloos! (ik gebruik het op zich toch al niet, want je moet mijn batterij eens leeg zien lopen als 3G ingeschakeld staat!)

  17. Origineel geplaatst door sander
    @Belgen: Nu al?

    iedereen vergeet altijd het volledige verhaal errond (of kent het niet omdat hij/zij nl is 🙂 )

    Base wilde helemaal nooit 3G aanbieden, maar het Bipt heeft hen daar toe verplicht (anders kregen ze boetes)
    Base heeft het dan traag en STABIEL uitgebouwd, nu is er dus ook vb nergens gprs, maar overal edge.
    En met de 3G coverage willen ze net hetzelfde bereiken.
    Wat is het nut van al zovele jaren 3G te hebben als je toch steeds switched tussen 3G en gprs/edge en de dekking dus nog altijd op niets trekt 😉

  18. @Cancunlover:
    tetheren 😀

  19. Ik betaal nu 25 euro voor 500mb (en mijn optie van mobiel internet kan ik op elk moment wijzigen of zelf opzeggen) en voor te bellen en smsen 15 euro (smsen is gratis, die 15 euro gebruik ik dan voor te bellen). Ik weet niet hoe het zit met de 3G dekking van mobistar, maar bij proximus is deze zeker prima. Ik heb onlangs ook eens een vergelijkingstest gedaan met een vriend die mobile vikings heeft en het verschil was toch wel groot hoor, voor mij zeker de extra euro’s waard. en de 3g dekking van base zal enkel in de grote steden zijn… een slordige boel daar.

  20. Origineel geplaatst door Pj
    gs heeft en het verschil was toch wel groot hoor, voor mij zeker de extra euro’s waard. en de 3g dekking van base zal enkel in de grote steden zijn… een slordige boel daar.

    vreemd aangezien base wel het meest performante netwerk heeft van het land volgens de laatste studies 🙂
    en het 3G is nu grote steden, ze rollen geleidelijkaan verder uit en eind dit jaar willen ze iedereen op 3G.

  21. Wat valt het toch op dat mensen steeds Base/MV zitten aftezijken omdat ze juist de goedkoopste zijn.
    Dit is juist het probleem in België, mensen accepteren gewoon dat ze teveel betalen. Enzo blijft de monopolie in stand.

  22. @Soulimen: ja dat gaat.. me vriendin heeft jim mobile en stuurt gratis naar mij (MV)

  23. Wel, ik ben eens wezen kijken op de site van Mobile Vikings en ik vind het best interessant als ik vergelijk aan welk pakket ik nu telefoneer. Ik heb een herlaadkaart van Mobistar en had destijds gekozen voor Tempo Music omdat dit het interessantste is, althans dat was het toen, maar de laatste tijd is er niet zoveel voordeel aan in vergelijking met andere formules en ik zie dat ik met Mobile vikings voor 6cent goodkoper kan bellen en dat ik bij elke herlaadbeurt 1.000 SMS gratis krijg en 1Gb download tegoed. Bij Tempo music krijg je wel 5.000 sms als je binnen de maand herlaad en als ik er 200 van gebruik is dat al veel, dus ik bel meer op dan dat ik SMS en ik kan niet eens op internet.
    Daarnaast komt ook nog dat ik hoe langer hoe minder ontevreden wordt over Mobistar hun service, herladen zonder dat je je tegoed krijgt, helpdesk die wat raak lullen en je uiteindelijk niet kunnen verderhelpen en als officieel verdeler van de iPhone zuigt hun service voor garantie. Dus ik heb alle reden om toch te overwegen om over te stappen naar iets anders, misschien dit netwerk zoals hier besproken, of iets anders, zo lang ik er maar op vooruit ga.

    Twijfel twijfel… Zal een van de dagen eens kijken of ik de pro’s en contra’s van verschillende mobile opperatoren niet even naast elkaar kan leggen.

  24. @ Zarlson : idd je hebt hier stevig gelijk!!!

    Ik vrees alleen dat ik als Mv gebruiker nog wel even kan gaan wachten eer men buiten de grote steden 3g gaat aanbieden.. Maarja, tof, geen nieuw abbo en toch 3g! Super van MV!

  25. Origineel geplaatst door Pj
    500+ euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

    Deftig? Zal je eens wat uitleggen, Alle 3G netwerken in Europe zijn zo ondeftig als een schooier ooit deftig zal zijn, niet dus. In Japan daar kan je pas spreken van 3G.

    Als je een goed abbonement wilt, met veel sms’n en bellen EN 3G, dan kom je bij Proximus aan €140/maand en €99/maand bij Mobistar…

  26. @sander:

    Origineel geplaatst door sander
    @Belgen: Nu al?

    Jah… dat krijg je met Nederlandse eigenaars: mv gebruikt het base netwerk en base is van… KPN!
    De 2 andere operators (Mobistar en proximus) bieden al langer 3g maar mv heeft een mooie aanbieding.

  27. Origineel geplaatst door Pj
    500 euro overhebben voor een iPhone, maar te gierig zijn om wat meer te betalen voor een deftige 3G verbinding die je kan vinden bij proximus of mobistar… beetje dom.

    ik zie het verband niet? Voor een vergelijkbaar aanbod bij m* of pm betaal je al snel 50 €. Da’s elke 10 maanden een iPhone!

  28. Origineel geplaatst door Lennie
    @sander:
    Jah… dat krijg je met Nederlandse eigenaars: mv gebruikt het base netwerk en base is van… KPN!
    De 2 andere operators (Mobistar en proximus) bieden al langer 3g maar mv heeft een mooie aanbieding.

    KPN Belgium, dat is de tak die zich los heeft getrokken van KPN NL. Wat wilt zeggen dan Base volledig in Belgische handen is.

  29. @Zarlson:
    Ik zeik Base af omdat ze geen fatsoenlijke dekking hebben waar ik woon, en omdat ze in het begin zelfs geen helpdesk hadden om het probleem te melden (toen nog Orange)
    Voor service betaal je nu eenmaal (teveel maar toch)

  30. Niet te vroeg juichen. Base rolt zijn 3g netwerk uit. Maar slechts in de 6 belangrijkste steden in België en met snelheid beperkt in het begin. Het Edge netwerk van Base is trouwens zonder meer uitstekend. Nooit connectie problemen gehad. Tenzij er ene den elentriek uittrekt in een datacenter ergens in Brussel 🙂

  31. Ik ben net klant van mobile vikings geworden maar ik blijf verbonden met EDGE.
    Is dit normaal of is er wat mis met mijn instellingen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.