Gerucht: iPhone OS 4.0 al in handen van select groepje ontwikkelaars

Een prominente iPhone-ontwikkelaar heeft Rick Broida van CNET gemeld, dat hij zijn applicatie heeft aangepast voor iPhone OS 4.0. Blijkbaar staat iPhone OS 4.0 op het punt om te worden gelanceerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone OS 4.0CNET heeft bericht gekregen van een prominente iPhone-ontwikkelaar, dat zijn applicatie is bijgewerkt voor iPhone OS 4.0. Daaruit is af te leiden dat iPhone OS 4.0 en de bijbehorende SDK al in handen van diverse ontwikkelaars is. CNET denkt dat we aan de vooravond van de lancering staan. De betreffende ontwikkelaar schreef: “Just wanted to give you a heads up that we’ve submitted an updated app for the new iPhone OS 4.0 software.”

iPhone OS 4.0 is ook al meermaals in serverlogs van diverse websites aangetroffen. Ook zou Apple een paar weken geleden aan ontwikkelaars hebben gevraagd om hun applicaties aan te passen voor flexibele schermresoluties. Precies drie jaar geleden kondigde Apple de eerste generatie iPhone aan en het is hoog tijd voor een nieuwe aankondiging – niet alleen over een Apple Tablet. De auteur van het stuk op CNET, Rick Broida, is trouwens niet zomaar iemand: hij loopt al 20 jaar mee en schreef boeken over diverse consumentenelektronicaproducten.

Wat zouden jullie in iPhone OS 4.0 willen zien?

Gelukkig stond er ‘Gerucht’ in de titel van dit item, want de betreffende ontwikkelaar is alweer op zijn beweringen teruggekomen. Met “iPhone OS 4.0” bedoelde hij niet de nieuwe firmware 4.0, maar een update van zijn eigen app naar versie 4.0 (huh?). Klinkt eerder als een rare manier om een verspreking goed te praten: iPhone OS 4.0 zal iedereen opvatten als firmware-update. CNET heeft toegevoegd:

According to the developer, this press release was meant to refer to a 4.0 version of the app itself, not OS 4.0. Even so, I think it’s very likely the Apple tablet will arrive with an updated iPhone OS. We’ll find out in a few weeks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2010, 6:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen firmware, iphone os 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.