Minecraft: Pocket Edition krijgt Minecraft Realms.

Minecraft Realms laat je makkelijker samen spelen in Minecraft: Pocket Edition

Samenspelen in Minecraft: Pocket Edition wordt binnenkort nog makkelijker dankzij de komst van Minecraft Realms. Hierdoor kunnen spelers straks online spelen tegen andere iOS-spelers, maar ook tegen Android, Windows Phone en Windows 10-eigenaren.

Goed nieuws voor spelers van Minecraft: Pocket Edition (link). Het wordt binnenkort een stuk eenvoudiger om samen met vrienden Minecraft te spelen in een grote online wereld dankzij Minecraft Realms. Deze functie was al beschikbaar voor andere systemen waar Minecraft op te spelen is, maar komt binnenkort ook naar de mobiele versies van Minecraft.

Minecraft: Pocket Edition krijgt Minecraft Realms.

Minecraft Realms in Minecraft: Pocket Edition

Realms in Minecraft zijn grote werelden die altijd online zijn, waar je samen met vrienden en familie kan spelen. De Realms kunnen alleen betreden worden door een goedgekeurde groep mensen, waardoor het ideaal is voor kinderen. Het voordeel van Minecraft Realms is dat je ook samen kan spelen met mensen op andere platformen. Dat wil dus zeggen dat je als iOS-speler ook samen kan spelen met spelers op Android, Windows Phone en Windows 10. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Xbox Live-logins. Heb je nog geen Xbox Live-login, dan kun je deze gratis aanmaken. Een Xbox Live Gold-abonnement is niet vereist.

Minecraft Realms zal echter geen gratis dienst zijn. Hoewel je voor Minecraft: Pocket Edition zelf momenteel €6,99 betaalt, zal er voor Minecraft Realms apart betaald moeten worden. De ontwikkelaar wil op dit moment nog geen prijzen bekendmaken. Momenteel loopt er een testfase van Minecraft Realms op Android-toestellen.

Het is overigens niet vreemd dat ontwikkelaar Mojang gekozen heeft voor Xbox Live-logins. De ontwikkelaar werd nog niet zo heel lang gelden overgenomen door Microsoft, de eigenaar van het Xbox-merk. Een maand geleden werd Xbox Live nog opengesteld voor cross-platform multiplayer met PlayStation 4-games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 april 2016 om 20:00
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.