Minecraft Pocket Edition voor de iPhone.

Minecraft: Pocket Edition krijgt eigen marktplaats voor extra content uit de community

Je vindt binnenkort veel meer skins, minigames, textures en werelden in Minecraft: Pocket Edition. Met de komst van de nieuwe Marketplace kun je allerlei extra content kopen dankzij in-game aankopen.

Minecraft Pocket Edition voor de iPhone.
Je kunt je Minecraft-beleving in Minecraft: Pocket Edition straks flink uitbreiden, want de populaire game komt binnenkort met een eigen Marketplace. Via in-app aankopen kunnen spelers hun game uitbreiden met content die door bekenden uit de Minecraft-community gemaakt zijn. Het gaat dan om skins, minigames, textures en complete werelden die door andere spelers gecreëerd zijn.

Minecraft Marketplace in Pocket Edition

De toevoeging van de nieuwe Marketplace-functie werd door Minecraft-ontwikkelaar aangekondigd op haar eigen blog en zal toegevoegd worden met de Discovery Update. De Discovery Update wordt nog deze lente uitgebracht. Met het nieuwe Marketplace kunnen Minecraft-spelers onderdelen voor de game bij kopen met de nieuwe in-game valuta Minecraft Coins. Deze Minecraft Coins zijn in te koop via in-game aankopen in Minecraft: Pocket Edition, wat betekent dat je naast de eenmalige aankoop en de al beschikbare in-game aankopen nog meer kunt kopen in Minecraft. De Marketplace is vanaf het spel te benaderen en je kunt de content meteen bekijken en downloaden.

Minecraft Pocket Edition Marketplace.

Minecraft werkt voor de nieuwe Marketplace samen met bekende Minecraft-makers, zoals Noxcrew, BlockWorks, Qwertyuiop The Pie, Blockception en Sphax. De Minecraft Marketplace opent zijn deuren echter ook voor andere spelers, mits ze een bedrijf hebben. Dat betekent dat niet elke Minecraft-speler zomaar zijn eigen content kan maken en te koop aan kan bieden. Door deze nieuwe Marketplace zal Minecraft voor veel meer bedrijven een bron van inkomsten gaan worden, waardoor je er vanuit kunt gaan dat je flink moet gaan betalen voor allerlei extra content.

Halverwege deze maand wordt er gestart met het testen van Minecraft Coins op Android, maar de Marketplace gaat later deze maand voor iedere Minecraft: Pocket Edition-speler van start. Ook voor de Windows 10-versie komt de Marketplace beschikbaar, maar het is nog niet bekend of bijvoorbeeld Minecraft voor de Apple TV ook deze marktplaats krijgt. Je aankopen worden in ieder geval wel gesynchroniseerd zodra je ingelogd bent met hetzelfde Xbox Live-account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2017, 19:50
Categorie Apps
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.