Reacties voor: Outlook: gemarkeerde mails makkelijker herkennen en beter inplannen

Microsoft Outlook voor iOS is weer een stukje slimmer geworden. Je kunt nu eenvoudig gemarkeerde mails herkennen in je mailoverzicht en mails inplannen tot een later moment.

Reacties: 10 reacties

  1. Laat ze eerst maar de basisfuncties van mailbox overnemen. Niet dat ik tot nu toe niet tevreden ben met de app… Maar ik had geen keus. Als ze die functies overnemen dan zeg ik pas. WOUW, geweldige mail app.

  2. Gaat alle mail nog steeds via de Microsoft servers?

  3. Spark mail doet t beter 😉

  4. Origineel geplaatst door Tebogo
    Gaat alle mail nog steeds via de Microsoft servers?

    Ik stelde die vraag vorige keer bij een andere mail-app en ik begreep dat vrijwel alle Mail-apps jouw mails op externe servers plaatsen. Hier de quote:

    Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Wat Outlook voor iOS doet, dat doen zij vrijwel allemaal. Mailbox, Airmail, CloudMagic, Spark en noem maar op. Zij hebben allemaal toegang tot je emailaccount nodig, ook al zeggen ze dat vaak niet expliciet erbij. De reden waarom dat gebeurt is omdat ontwikkelaars geen emailapps kunnen maken die op de achtergrond blijven draaien en lokaal meldingen kunnen versturen op het moment dat je nieuwe emails ontvangt. Dat is iets wat op iOS alleen Apple’s Mail kan.

    Ik weet natuurlijk niet in hoeverre dat waar is, maar mijn werkgever is er in ieder geval niet blij mee als mijn mails op externe servers worden opgeslagen.

  5. Wel steeds mooier dat Outlook. Hopelijk dat Apple dan meer vrijheid geeft aan externe mail apps zodat het overnemen naar een externe server niet meer nodig is (als het al klopt). Zou toch minimaal ergens in de “terms and conditions” moeten staan.

  6. Origineel geplaatst door Tebogo
    Ik weet natuurlijk niet in hoeverre dat waar is, maar mijn werkgever is er in ieder geval niet blij mee als mijn mails op externe servers worden opgeslagen.

    Als jouw werkgever het überhaupt toestaat dat je onbeschermd toegang hebt tot die mail vanaf je privé device heeft die werkgever geen recht van spreken.

    Maar een werkgever kan dit prima beveiligen middels Mobile Device Management software die afdwingen dat je mail alleen beveiligd op je privé device gelezen kan worden.

    Mijn werkgever deed dat eerst middels Mobile Iron die afdwingt dat je mail alleen kan binnenhalen in een beveiligde container binnen de Apple mail app. En dus niet in enige andere app.
    Inmiddels is mijn werkgever geswitched naar Office 365 in combinatie met Microsoft Intune als MDM. Zelfde principe: mail alleen toegestaan in afgeschermde container binnen de afgedwongen standaard mailapp. Alleen is die standaard mailapp nu Outlook.
    Maar omdat mijn werkgever Office 365 gebruikt staan uiteraard alle mails bij Microsoft 😉 Maar dus wel beheerst en gecontroleerd door mijn werkgever zelf.

    Een werkgever die geen MDM toepast, maar wel access tot weekmarkt toestaat vanaf privé devices heeft wel wat andere zaken om zich zorgen over te maken dan dat die mail wellicht ook bij Microsoft staat. Zou me dan als werkgever veel meer druk maken over het lekken van informatie door de gebruiker zelf (even een attachment in de privé Dropbox openen bijvoorbeeld) of hackers via die telefoon.

  7. @Xander: Als je werkgever in Microsoft gelooft wel ja.
    Met mijn ervaringen met hotmail doe ik dat NOOIT meer

  8. Origineel geplaatst door Harry
    @Xander: Als je werkgever in Microsoft gelooft wel ja.
    Met mijn ervaringen met hotmail doe ik dat NOOIT meer

    Als groot bedrijf heb je een iets betere SLA en beheersmogelijkheden met Microsoft dan jij als particulier 😉
    En O365 is geen vergelijk met Hotmail van vroeger.

    Maar zoals aangegeven: beveiligen zakelijke mail middels MDM kan ook prima zonder Microsoft. Maar dan niet via Outlook.

  9. Airmail for iOS is baas.

  10. Het lukt me niet om een IMAP account toe te voegen. Wat me in Spark moeiteloos lukt. Alles geprobeerd, werkt niet…….

    Laat dan maar mooi zitten. Weer verwijderd van mijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.