Reacties voor: Microsoft OneNote kan nu Evernote-notities importeren

Microsoft heeft een importeertool voor Evernote uitgebracht, voor mensen die willen overstappen van Evernote naar OneNote. Voorlopig alleen voor Windows.

Reacties: 6 reacties

  1. Van Evernote overstappen naar OneNote of Apple Notities voelt toch een beetje hetzelfde als van een BMW naar een Opeltje overstappen.
    Evernote is overigens gratis. Je betaalt alleen voor de Premium functies.

  2. Zucht. Daar hebben we die appels-met-peren vergelijking ook weer, om te 😭 En je spreekt ook nog zowel tav OneNote als Opel (vrijwel) zeker niet uit eigen ervaring. (#geenbenul)

    OT: OneNote is volgens mij echt en volledig gratis, je hoeft alleen een gratis MS (outlook.com) account te hebben om er alles uit te kunnen halen…

  3. Bij Microsoft geldt dat trouwens ook: wil je het maximale eruit halen, dan moet je een Office 365-abonnement nemen

    Dat is pertinent onjuist en wordt nota bene op de site van de importeer-tool nog eens duidelijk gemaakt. Ze gebruiken het daar namelijk als marketingpraatje om je van Evernote naar OneNote te krijgen 😉 OneNote is in zijn volledigheid te gebruiken met een gratis Microsoft account. Als je al over OneDrive, Office 365 of een Outlook.com account beschikt dan heb je al zo’n Microsoft account en kun je gebruik maken van OneNote. OneNote en OneDrive gaan hand in hand omdat een deel van de functionaliteit juist aan OneDrive wordt toegevoegd, denk hierbij aan de OCR.

  4. Ik heb nu al mijn Evernote-notities in Apple Notities gezet. Op zich is de functionaliteit van Apple Notities voldoende voor mij, maar ik vind het wel vervelend dat het geen export-functie heeft. Wil zo veel mogelijk in de Apple iCloud verkeren dan is dat natuurlijk niet zo’n probleem. Wil je echter de optie open houden te switchen naar een andere dienst, dan is het wel zeker een probleem.

  5. Ondanks dat ik Evernote al een tijd gebruik toch eens een poging wagen om te kijken of OneNote wat minder log aanvoelt dan Evernote. Terug kan je toch.
    Onder Windows 10 liep ik met deze tool tegen een probleem aan dat de import succesvol was maar met een foutmelding, namelijk dat er geen import gedaan kon worden. 😉

    Even als administrator (UAC) starten en daarna loopt het importproces.

    Het duurt eventjes, 9 a 10 notities per minuut in mijn geval. Vooral benieuwd of het beter werkt dan de third party tools die de opmaak toch best wel om zeep hielpen.

  6. OneNote voelt zich voor mij ‘te groot’ aan. Het heeft al iets van Word terwijl ik aan Pages genoeg heb, bij wijze van spreken. Bij Evernote gebruik ik ook alleen maar de clipper-extensie, mappen en tags; meer heb ik niet nodig. OneNote gaat op dit punt veel verder door allerlei opmaak- en beheersfuncties aan te bieden en heeft qua opmaak gewoon een hele andere insteek dan Evernote. Je hebt geen losse notities die je kunt taggen of in mappen kunt plaatsen, maar meer een kladblok waarop je allerlei notities kunt plaatsen.

    Apple’s Notes is voor mij nog het meest interessant, maar is door ontbreken van een goede clipper-extensie is het programma voor mij vrijwel onbruikbaar. Ik bewaar namelijk graag artikels van websites en Notes biedt mij alleen de optie om een link te plaatsen of de hele inhoud in een simpel blok tekst om te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.