Office-2016-for-Mac-is-here-1

Microsoft Office 2016 voor Mac verbetert beveiliging, introduceert nieuwe functies

Microsoft Office 2016 voor Mac heeft updates uitgerold voor Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Niet alleen bugs worden opgelost, ook krijgen de programma's wat nieuwe functies. We zetten ze op een rij.

Office Word 2016 macbook

Microsoft heeft vanavond de Office 2016-lijn voorzien van een update, die naast het repareren van bugs ook wat nieuwe functies toevoegt. De updates zijn vanaf nu beschikbaar voor Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook op de Mac.

In een blog laat Microsoft precies weten wat de updates allemaal met zich meebrengen. Allereerst lost het voor alle programma’s beveiligingsproblemen op, die te maken hadden met een speciaal malafide document, dat op afstand code kon verwerken als het geopend werd. Ook worden andere bugs aangepakt, al is uit het blog niet duidelijk welke dit precies zijn.

Nieuwe functies voor Office 2016 voor Mac

Ook kun je op wat nieuwe functies rekenen als je de updates installeert. Zo ondersteunt Microsoft Outlook de Full Screen View, zodat je meerdere berichten en uitnodigen naast elkaar kunt bekijken. Ook is het voor Outlook-gebruikers gemakkelijker om vergaderingen in te plannen, dankzij de optie om snel te zien welke vergaderkamers beschikbaar zijn.

Microsoft Excel en Powerpoint krijgen er een nieuwe Selection Pane bij, waarin je goed het overzicht kunt bewaren van alle onderdelen van je project. Hier kun je ze ook snel een andere volgorde geven. Vanuit Microsoft Word kun je PDF-bestanden nu direct opslaan op een flash drive, en tot slot kun je in OneNote nu standaardvormen toevoegen aan je pagina’s.

Office 2016 voor Mac had moeizame start

Office 2016 for Mac heeft bepaald geen vlekkeloos begin gehad. De programma’s waren nog niet klaar voor El Capitan, wat voor heel wat problemen zorgde. Deze problemen lijken met de update van vandaag voorgoed tot het verleden te behoren.

De update voor Microsoft Office is direct te downloaden vanaf de website van Microsoft, of dit gebeurt vanzelf via het automatische updatesysteem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2016, 20:36
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen microsoft office, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.