Komisch kaartspel Exploding Kittens nu ook op iPhone en iPad

Het grappige kaartspel Exploding Kittens heeft vandaag zijn weg gevonden naar de iPhone en iPad. Daag je vrienden uit en speel tegen elkaar in deze leuke multiplayergame.

Exploding-Kittens-icon

In 2015 zorgde een simpel kaartspelletje met exploderende katten voor heel wat opschudding op Kickstarter. Niet alleen was Exploding Kittens de game die het meeste geld ophaalde in de geschiedenis van het crowdfundingplatform, het had ook het hoogste aantal individuele ‘backers’ die het project ondersteunden. Het fysieke kaartspelletje maakt vandaag de overstap naar iOS, al is het de vraag of het daar net zo zal scoren.


Exploding Kittens (link) is een kinderlijk simpel kaartspelletje, maar kan verrassend strategisch zijn als je weet wat je doet. In het spel pakken spelers om beurten kaarten van een stapel, waar een of twee Exploding Kittens in verstopt zitten.

Exploding-Kittens

Exploding Kittens speel je samen

Zodra iemand deze kaart trekt ligt hij of zij direct uit het spel, tenzij ze kaarten hebben die de exploderende kat onklaar kunnen maken of door kunnen spelen aan andere spelers. Hierdoor ontstaat er een panisch spelletje waarin je een bom constant probeert af te spelen.

Bekijk ook

De leukste Apple TV-multiplayergames voor het hele gezin

Als je een Apple TV hebt, wil je er vast ook op gamen. Met alle games in deze lijst kun je iemand anders naast je op de bank mee laten doen, want deze games ondersteunen stuk voor stuk lokale multiplayer. Sommige games zijn voor iedereen te downloaden, en andere vereisen een Apple Arcade-abonnement.

Uit ervaring blijkt dat Exploding Kittens erg leuk is om te spelen met een paar vrienden, en dat zal met de iOS-app niet anders zijn. De game ondersteunt alleen offline multiplayer, zodat je met maximaal vijf anderen het spel op iPhones en iPads kunt spelen die in dezelfde kamer zitten. Exploding Kittens gebruikt een mix tussen Bluetooth en WiFi, zodat je ook zonder actieve internetverbinding verschillende apparaten kunt verbinden.

Exclusieve kaarten, gratis in-app aankopen

De digitale versie van Exploding Kittens heeft wat exclusieve kaarten ten opzichte van het fysieke kaartspel, en heel de vormgeving van de app is weer hevig beïnvloed door de grappige tekeningen van The Oatmeal. Reken dus op een hoop overdreven poppetjes en figuurtjes.

Exploding-Kittens

De game tijdelijk verkrijgbaar voor €1,99, en ook de in-app aankopen (een pakje met bonuskaarten en avatars) zijn tijdelijk gratis. Houd er alleen wel even rekening mee dat er dus geen online multiplayer in Exploding Kittens zit, en je het spel niet in je eentje tegen de computer kunt spelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 januari 2016 om 14:24
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.