Reacties voor: Microsoft, Nokia en HTC klagen over App Store-handelsmerk in Europa

Apple krijgt problemen met HTC, Microsoft, Nokia en Sony Ericsson. Al deze technologiebedrijven maken in Europa bezwaar tegen het gebruik van 'App Store'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. “…Appleā€™s plannen om het handelsmerk op de naam ā€˜Apple Storeā€™ te krijgen…”

    @gonny
    Moet hier niet staan App store in plaats van Apple Store?

  2. Jha doei! Ze zijn gewoon jaloers dat zij die naam niet eerder hadden bedacht. Gewoon niet piepen! Enne 1 tegen 3 of meer, flauw hoor!

  3. @alvani, lijkt mij niet.

    Apple wil dat de naam app store in apple store wordt verandert.

  4. Waarom geen Apple Store maar App Store?

  5. Snap niet waar ze zich druk over maken. HTC en Nokia zijn vooral hardware fabrikanten. Microsoft kan zijn probleem heel makkelijk oplossen door het gewoon (vanwaar ze ook op de naam Windows zijn gekomen) Window Store te noemen. Sja, dat ze hun mobiele telefoon Windows Phone noemen en niet meer gebruik maken van Vensters (Windows) is een fout in hun eigen concept. Wens ze er veel plezier mee.

    Ik ga er vanuit dat HTC en Nokia er gewoon achteraan bungelen om Microsoft te steunen, mede omdat zij Windows Phone op hun smartphones willen uitbrengen.

  6. Sorry Gonny maar nu ga je ook nog typ fouten maken en je Artikels zijn al zo slecht.

  7. Wat een stom gelul, wat had microsoft gedaan als zij de naam ‘app store’ hadden bedacht?

    Omdat het succes van de app store ongekend is, gaan ze lopen zeuren als een klein kind. Bedenk zelf eens iets orgineels man!

  8. @Willem:
    waarom lees je het dan wel elke keer? Ik ben juist blij dat er tenminste iemand dingen schrijft op de website…. anders had je nu geklaagd dat er zo weinig geupdate wordt…..

    Gewoon door gaan hoor Gonny !!!

  9. Wat zeurt MS nog eigelijk!
    Zei hebben Windows wat heel veel weg heeft van het woord en object Windows wat eigenlijk heel algemeen is en in bijna elk huis gebruikt wordt .
    Misschien moet MS apple ook aanklagen omdat zij ook Windows hebben in hun panden :-/
    Apple store bestaan bijna alleen uit Windows šŸ˜‰

  10. Dikke vette pech htc

  11. Treurig hoor. De hoofdreden van HTC’s populariteit is volgens mij gewoon dat het een breed verkrijgbaar en goedkoper alternatief voor de iPhone is. Ze mogen Apple op hun knieĆ«n danken. Die heeft de smartphonemarkt een enorme impuls gegeven. Zonder Apple geen tegenreactie van Google, geen Android, geen ‘verbeterde’ Windows Mobile. Dan was HTC nog steeds dat merk dat niet eens op de hardware stond, omdat daar Windows op stond.

    Apple heeft het hele concept van de app als zodanig de wereld in geholpen. Het is zo kinderachtig dat deze aaseters daar nog aanspraak op proberen te maken.

  12. Ach… Zeiken is ook een vak šŸ˜‰

  13. @ Admiraal Schuurtje

    Als we gaan doorredeneren op jouw logica is heel Apple een aaseter. Dan moet steve op zn knieen (ja dubbele betekenis;)) om Microsoft te bedanken. Zonder Microsoft geen tegenreactie van Apple, geen iPhone, geen ‘verbeterde Mac OS’. Dan was Aple nog steeds dat stukje fruit dat niet eens in je fruitschaal paste, omdat daar appel op stond.

    Microsoft heeft het hele concept…..

  14. Ze hebben natuurlijk wel een (sterk) punt. Naam van de store is door Apple niet slim gekozen, want je kon er vergif op innemen dat “app” de generieke naam voor dergelijke applicaties zou worden. Naam is dus zuiver beschrijvend.
    Apple redt het alleen als ze hard kunnen maken dat hun merk is ingeburgerd, die kans is best aanwezig.

  15. Die eer komt Apple inderdaad toe, maar een merkrecht op App Store maakt dat HTC en co. geen gebruik meer kunnen maken van het woord app in combi met store. Juridisch gezien gaat dat te ver, de naam App Store is te algemeen.

    Origineel geplaatst door Admiraal SchuurtjeTreurig hoor. De hoofdreden van HTCā€™s populariteit is volgens mij gewoon dat het een breed verkrijgbaar en goedkoper alternatief voor de iPhone is. Ze mogen Apple op hun knieĆ«n danken. Die heeft de smartphonemarkt een enorme impuls gegeven. Zonder Apple geen tegenreactie van Google, geen Android, geen ā€˜verbeterdeā€™ Windows Mobile. Dan was HTC nog steeds dat merk dat niet eens op de hardware stond, omdat daar Windows op stond. Apple heeft het hele concept van de app als zodanig de wereld in geholpen. Het is zo kinderachtig dat deze aaseters daar nog aanspraak op proberen te maken.

  16. Zelf is met “luxaflex” is en een merk en een productnaam wat gebruikt wordt door andere leveranciers of gebruiken jullie het woord jaloezieĆ«n?

  17. Simpel. Nokia en HTC moeten ook Apple aanklagen omdat er Windows 7 Phone OS op die 2 phone’s staan.

  18. Origineel geplaatst door Willem
    Sorry Gonny maar nu ga je ook nog typ fouten maken en je Artikels zijn al zo slecht.

    Misschien een idee om eerst zelf even te kijken naar de typfouten die jij maakt?

  19. Origineel geplaatst door dirk: Zelf is met “luxaflex” is en een merk en een productnaam wat gebruikt wordt door andere leveranciers of gebruiken jullie het woord jaloezieĆ«n?

    Zelfde met het merk Jeep voor tereinwagen niemand zegt: “Ik heb net een terein wagen gekocht”

  20. App is toch een afkorting van APPle?
    Dus ze bedoelen toch gewoon hun eigen winkel.

  21. euh… tsja, ik geef ze gelijk eigenlijk… het gaat dan ook niet om de naam zelf, want microsoft gebruikt “marketplace” als naam, maar leg maar is uit wat de marketplace is zonder het woord “app” te gebruiken
    het is gewoon te algemeen, te direct, dus gelijk hebben ze

  22. @Martijn: Neen App Store staat voor Applications Store..

  23. Just call it apple appstore , htc appstore ect simple really but apple will not win in europe as the eu is anti apple at the moment

  24. Origineel geplaatst door Arobkink
    Jha doei! Ze zijn gewoon jaloers dat zij die naam niet eerder hadden bedacht. Gewoon niet piepen! Enne 1 tegen 3 of meer, flauw hoor!

    Ouote:

    Ondertussen heeft Apple afgelopen maart een rechtszaak tegen Amazon aangespannen, omdat zij het woord ā€˜appstoreā€™ (zonder spatie) gebruiken.

    Moet Apple ook niet zo “piepen”.. šŸ˜‰

  25. Book is een woord, toy is een woord. Over een app sprak niemand voor apple de apps op de iphone lanceerde en daarbij de app store opende. Point made?

  26. Ik vind dat ze het niet moeten zeuren. Ze hadden dit makkelijknook bedenken maar durven zelf geen risco genomen om dit ook te gaan doen!

  27. Toch grappig hoe de fanboys zo duidelijk worden. App is een afkorting van application, en het zou met zo raar zijn als Apple het alleenrecht krijgt voor het gebruik van App Store als dat intertoys hier in Nederland het alleenrecht krijgt voor het gebruik van speelgoedwinkel. Het is een algemeen begrip, zowel app als store.

  28. @Koning Keizer Admiraal:
    Apple ontstond als tegenreactie op IBM. Microsoft begon als bijprojectje van Bill Gates toen ‘ie nog dev voor Apple was. Apple was onder leiding van Jobs van begin af aan als koersvast en duidelijk in haar doelstelling: degelijke, mooie, makkelijk te gebruiken computers en software maken. Dat dezen ze, dat doen ze nog steeds. Daarin hebben ze zich opvallend weinig door de concurrent laten beĆÆnvloeden, grotendeels omdat ze altijd voorop lopen.

    Mijn redenering staat volgens mij dus nog steeds.

  29. @alvani:

    Beide termen: Apple Store en App Store bestaan al. Apple Store zijn de winkels van Apple waar ze hun producten verkopen en App Store is de online applicatie winkel.

    Als Microsoft enzo winnen, zal het even zoeken zijn voor een nieuwe naam.

  30. Origineel geplaatst door ki2000: Book is een woord, toy is een woord. Over een app sprak niemand voor apple de apps op de iphone lanceerde en daarbij de app store opende. Point made?

    Helaas incorrect. App, apps en appz worden al sinds het 0-day circuit bestaat gebruikt. Apple heeft de afkorting zeker niet verzonnen.

  31. Uuhm Microsoft heeft alles van Apple gejat! Zonder Apple was Microsoft niets. Apple had al een GUI en een muis voordat micropruttel bestond. Je hoort wel eens mensen zeggen hey bij OSX staan de knopjes (kruisje etc.) verkeerd om (links) NEE! Microsoft heeft dut ooit slecht gekopieerd. Blabla la en nog meer bla@Koning Keizer Admiraal:

  32. Origineel geplaatst door Sezgin
    Waarom geen Apple Store maar App Store?

    Jij snapt het niet zo te zien.
    Apple store bestaat al, dat is een winkel waar je producten kan kopen zoals iPhone en MAC.
    App Store is een winkel waar je Application (programma) kan kopen.

    Daarom kan je App store eigenlijk ook niet met Toy store of Book store vergelijken. Want App is een afkorting voor Application wat door Apple is bedacht. APPLE HEEFT GELIJK!!

  33. Een rechtzaak tegen Amazon voor een typfoutje. Dat is er toch wel over hoor.

  34. Snap best dat Apple de naam ‘app store’ wil vast leggen. Hun hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat mensen ‘app store’ associĆ«ren met Applicaties/Software. Dan zijn andere bedrijven gewoon aan het pronken met het succes van Apple’s naam, ethisch gezien kan dat natuurlijk niet…

    Dat HTC en Nokia zich in deze discussie gaan verwikkelen snap ik niet, het zijn hardware fabrikanten die op Android en Windows Phone hun hardware laten draaien. Android heeft ten minste een eigen naam bedacht ‘Android Market’ Prima naam en word net zo goed geassocieerd met Applicaties als de App Store. Dat Microsoft hier nou weer over gaat mierenneuken verbaast me niks.

  35. Je kan ook doordraaien op het gebied van handelsmerken en patenten…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.