Microsoft echt geen uitvinder van de iPhone

Softwareontwikkelaar John Sharp denkt een patent te hebben gevonden, waarmee Microsoft een aanklacht tegen Apple's iPhone zou kunnen indienen. Het patent uit 1999 bevat echter veel algemeenheden over telefoonfuncties, dus de kans op succes lijkt niet erg groot.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft telefoonpatentHet is bijna niet te geloven: softwareontwikkelaar John Sharp heeft wat zitten graven in patenten en kwam het volgende tegen: een “grafische gebruikersinterface voor een schermtelefoon”. Sharp denkt een aantal punten te hebben gevonden waarmee Microsoft juridische actie tegen Apple zou kunnen ondernemen.

De samenvatting beschrijft “een grafische gebruikersinterface voor een webtelefoon en andere telefoonapparaten met een unieke combinatie van schermelementen, die informatie bieden en de gebruiker toegang geven tot functionaliteit op het toestel”. Dat klinkt heel algemeen en de patentomschrijving gaat ook nog wel even door met algemeenheden, over functies die al in huidige telefoons zijn verwerkt.

Maar Sharp heeft ook een aantal punten gevonden waarop Microsoft een rechtszaak tegen Apple zou kunnen beginnen, met als aanklacht dat het intellectueel eigendomsrecht is overtreden. Het patent is op 27 mei 2007 toegewezen, maar werd al op 25 augustus 1999 ingediend. Wie het zelf wil controleren kan het patent van Microsoft nalezen. Maar eerlijk gezegd: het blijft allemaal wel erg algemeen en niet overtuigend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:16
Categorie Apple
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.