iPhone in Japan: NTT DoCoMo wil wel

NTT DoCoMo heeft interesse om de iPhone naar Japan te halen. Dat is een historische gebeurtenis, want normaalgesproken zijn de rollen omgedraaid en moeten toestelmakers smeken bij de Japanse mobiele operators.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_japan.jpgEerder berichtten we al dat Japanners helemaal niet zitten te wachten op de iPhone, omdat het technisch gezien ver achterloopt bij wat ze gewend zijn. Maar in Japan zit ook een grote groep fervente Apple-gebruikers, die misschien wel genoegen nemen met een ‘mindere’ telefoon.

De website Asia.2803 heeft het nieuws dat de aandeelhouders van NTT DoCoMo hebben ingestemd met de plannen van het management om de iPhone naar Japan te halen. En ze vinden het ook goed als dat management nu een afspraak met Steve Jobs maakt. Traditioneel is Softbank, de derde qua grootte, de operator die toestellen uit het buitenland importeert.

De iPhone komt pas in 2008 naar Japan en is dan hopelijk inmiddels voor zien van UMTS/3G. Het schijnt een historische beslissing te zijn, want in vergelijking met Europa en de VS hebben de operators in Japan een veel bepalender rol. Normaalgesproken komen de toestelmakers bij hen smeken om een toestel op de markt te kunnen brengen. De iPhone zal waarschijnlijk ook het eerste toestel zijn dat niet volledig door de mobiele operator gefinancierd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:16
Categorie Providers
Onderwerp japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.