iPhone-vrijdag: de rollen zijn verdeeld

Het is een wonder dat de iPhone zo lang geheim is gebleven. AT&T is er namelijk in geslaagd om alweer een intern document te laten lekken. Deze keer is het een document waarin de teamrollen en verantwoordelijkheden tijdens iPhone-vrijdag worden vastgelegd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

teamrollenZo vlak voor de iPhone-lancering begint het rustig te worden met nieuwtjes. Maar gelukkig is er altijd nog AT&T, die wel weer een blunder begaat of iets laat uitlekken. Het is nog een wonder dat de iPhone zo lang geheim kon blijven. AT&T heeft nu weer een intern document laten lekken waarin de rollen en verantwoordelijkheden op de iPhone-lanceerdag uiteen worden gezet.

De Crowd Managers zijn vrijdagochtend al om 9:00 uur aanwezig. De drie andere rollen zijn Greeter, Product Demos en Back Office/Inventory Manager. Je vraagt je af of er ook nog verkopers zijn bij wie je de iPhone kunt afrekenen. De Crowd Managers zijn namelijk buiten de winkel bezig met het opstellen van extern salesmateriaal en het communiceren van de regels voor de wachtrij. De Greeter is een persoon die goed namen kan onthouden en de mensen zo efficiënt mogelijk de winkel in- en uitwerkt. Door de enorme drukte en de enorme hoeveelheid informatie die er al over de iPhone is gepubliceerd is het de vraag of er iemand nog behoefte heeft aan een demonstratie. AT&T denkt van wel: daarvoor worden product demo-mensen ingezet. En voor het beheren van de voorraad is er een Back Office/Inventory Manager. Die zorgt er niet alleen voor dat de iPhones uit de voorraadkast worden gehaald, maar ook zo snel mogelijk weer teruggaan als een klant na twaalf uur wachten in de stromende regen besluit om toch maar van de aankoop af te zien.

Wie denkt dat ‘ie tijdens de drukte lekker zijn slag kan slaan, moet oppassen dat er naast deze vier rollen ook nog beveiligingsmensen rondlopen. Verder valt op dat de Crowd Manager, Greeter en Product Demo-mensen om 10 uur ‘s avonds naar huis mogen. Dat wekt de indruk dat de AT&T-winkels niet doorgaan als er nog mensen in de rij staan en er nog voldoende voorraad is, maar dat de winkel gewoon dichtgaat om klokslag 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:17
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.