Microsoft denkt aan Office voor de iPhone

Microsoft zou binnenkort wel eens een eigen Office-applicatie voor de iPhone kunnen ontwikkelen. Manager Stephen Elop heeft dat gezegd op de Web 2.0 Expo in San Francisco.

office elopGisteren schreven we op iPhoneclub nog over QuickOffice, het kantoorpakket waarmee je op de iPhone Word- en Excel-documenten kunt openen en bewerken. Dataviz is ook met een soortgelijke oplossing bezig (Documents To Go) en Mariner Software heeft een applicatie gemaakt waarmee je nu al Excel op de iPhone kunt gebruiken. Maar beide onafhankelijke ontwikkelaars zullen rekening moeten houden met een onverwachte nieuwe concurrent: tijdens de Web 2.0 Expo in San Francisco heeft Stephen Elop, president van Microsoft’s Business Divison gezegd dat Microsoft Office ook voor de iPhone beschikbaar komt.

Verdere details wilde de Microsoft-manager niet geven. Helemaal verrassend is de uitspraak niet: precies een jaar geleden zei vicepresident Tom Gibbons al, dat Microsoft iPhone-applicaties gaat ontwikkelen. “Microsoft denkt bijvoorbeeld aan aangepaste versies van de Office-applicaties”, schreven we toen.

Interviewer Tim O’Reilly vroeg op de Web 2.0 Extra nog eens bij Stephen Elop na of hij specifieker wilde zijn in zijn opmerkingen, maar kreeg daarop te horen: “not yet, keep watching”.

Microsoft is ook van plan om een online-versie van Office voor het web te ontwikkelen, dat pas volgend jaar beschikbaar komt. Deze zal voorzien zijn van reclame. Microsoft kiest daarvoor omdat van de 500 miljoen mensen die nu Office gebruiken, slechts de helft ervoor betaald heeft. Aan illegale versies verdient Microsoft niets, aan een versie met advertenties juist wel. Een gratis versie die je niet hoeft te installeren zal een deel van de gebruikers ervan weerhouden om de stap naar het illegale circuit te maken. Dat is beter dan niets. Het is nog maar de vraag of zo’n online Office-versie ook op de iPhone gaat werken; waarschijnlijk komt er de Microsoft-technologie Silverlight (een Flash-alternatief) aan te pas.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2009, 13:27
Categorie Apple
Onderwerpen kantoor, microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.