miCal iPhone iPad agenda-app

miCal agenda-app krijgt widgets en iPhone 6-support

De agenda-app miCal voor iPhone en iPad heeft nu een dag- en kalenderwidget in iOS 8 en laat je alarmen en agenda's wijzigen.

miCal iPhone iPad agenda-appDe ‘missing calendar’-app miCal heeft een handige update gekregen die de app optimaliseert voor de schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. iOS 8 wordt eveneens ondersteund, in de vorm van twee widgets die je kan gebruiken. Daarmee benader je een dag- of een maandweergave van je agenda op de Vandaag-pagina van het berichtencentrum.


Op de iPhone 6 is miCal weer in topvorm: de tekst is een beetje klein uitgevallen, maar zeker in de dashboard-, lijst- en agendaweergave passen er een heel hoop afspraken in beeld. Voor de dag-, week-, maand- en jaarweergave zijn de schermoptimalisaties minder ingrijpend.

miCal dagweergave in blokken iPhonemiCal staat bekend om de grote hoeveelheid weergaven, maar die zijn niet allemaal doorgekomen naar de widgets van de app. Het overzicht met afspraken Vandaag lijkt op de widget van Calendars 5 en andere agenda-apps. Je ziet er de gebeurtenissen van de dag onder elkaar, met een gekleurd lijntje tussen de tijd en de afspraak om de agenda waarin de afspraak staat, te duiden. Je kan ook meteen een nieuwe afspraak maken in de widget. De maandkalender is minder handig. Daarin zie je eigenlijk alleen welke datum op welke dag valt. Je scrollt er door de maanden, maar kan niet op data drukken om de afspraken te zien. Er is ook geen indicatie van het aantal afspraken op een dag.

De agenda-app die zichzelf ‘the missing calendar’ noemt vanwege het grote aantal weergaven waar je misschien behoefte aan hebt, laat je in versie 7.5.4 ook een agenda veranderen in de detailweergave van een afspraak. Ook kan je een alarm van een afspraak toevoegen of wijzigen.

miCal was lange tijd een van de grootste agenda-apps in de Nederlandse App Store. De Duitse ontwikkelaar besloot in maart dit jaar echter de app op te volgen met een nieuwe, betaalde iOS-app die was afgestemd op het uiterlijk van iOS 7. De nieuwe app is veelzijdiger dan de oude, maar komt met 60 (positieve) recensies in de App Store nog niet in de buurt van zijn voorganger.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 10:16
Categorie Apps
Onderwerpen activity, takenlijst, todo
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.