b612 selfie app

B612-app krijgt video-selfies en slaat foto’s automatisch op

De selfie-app B612 kan nu filmpjes opnemen en slaat gemaakte foto's automatisch op naar de camerarol.

De selfie-app B612 kwam eerder dit jaar uit en viel bij ons wel in de smaak. Je kunt vrij gemakkelijk een selfie maken, waar je dankzij de filters meestal flatteus op staat. Een fotocollage maken kost ook nauwelijks moeite met deze app, die gemaakt wordt door het Japanse messaging-imperium LINE. Nu is er een update 2.0 van de app, waarmee je ook video’s kunt maken. En tegelijk lost B612 een veelgehoorde klacht op.

selfie-app-b612Een probleem met B612 was, dat je handmatig de gemaakte foto moet opslaan. Vergat je dat, dan verdween de pasgemaakte selfie in de prullenbak. Versie 2.0 van B612 lost dat op: je kunt nu instellen dat gemaakte foto’s meteen worden opgeslagen. Dit moet je wel handmatig instellen via Settings > Drawer.

Er zit ook een nieuwe functie in deze app: het maken van korte video’s. Met tap-and-hold kun je een korte video schieten. Tijdens het maken van de video blader je links en rechts om het filter te wijzigen. Op die manier kun je een leuke videocollage maken, door verschillende filters en gezichtsuitdrukkingen te kiezen. Je kunt er zelfs een leuk muziekje aan toevoegen.

Verder vind je in B612 een aantal nieuwe filters, namelijk Planet, Fairy-tale, Riddle en Goodbye. Ook dit zijn weer filters waar je verder niet over na hoeft te denken: ze geven je foto bijna altijd een goede uitstraling. Nog een ander probleem is in deze versie opgelost: als je foto’s maakte met teksten, bijvoorbeeld een opschrift op je shirt, dan werd de tekst gespiegeld weergegeven, wat nog wel eens tot verwarring leidde (waarom gespiegeld?). Dat kun je nu uitschakelen via de instellingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2014, 15:55
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.