Mercedes A-klasse krijgt Siri-functies

Microsoft gaat Siri gebruiken in de Mercedes A-klasse en later ook in de klasses B, C en E. Je kunt spraakopdrachten geven met Siri, navigeren met Garmin en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

2012-mercedes-benzOp de autoshow van Geneve kun je volgende maand iets bijzonders zien: de nieuwe Mercedes A-klasse met Siri-technologie. Het maakt deel uit van het nieuwe COMAND-entertainmentsysteem in de auto. COMAND gebruikt Siri-commando’s voor allerlei taken, zoals het sturen van een sms-bericht, het maken van afspraken in de agenda en het opvragen van weerinformatie. De afwikkeling gebeurt via het audiosysteem in de auto.

Het is jammer dat voormalig Apple CEO Steve Jobs het niet meer kan meemaken, want hij was een overtuigd Mercedes-rijder. Al vermoeden we dat hij zich niet zo snel in de instapmodellen van de A-klasse had laten zien… Maar ook daar is een oplossing voor, want de Mercedes B-, C- en E-klasse krijgen dit najaar dezelfde ondersteuning voor Siri.

Mercedes is ook van plan om een nieuwe Digital DriveStyle-app uit te brengen, waarmee je de AUPEO!-radiodienst kunt ontvangen. Digital DriveStyle biedt ook ondersteuning voor Facebook en Twitter voor het schrijven van statusupdates en navigatie via Garmin-software. De aanwijzingen tijdens het rijden hoor je natuurijk via de speakers van de auto.

Concurrent Ford heeft Sync ontwikkeld, dat op een aantal punten wel lijkt op Mercedes’ nieuwe systeem. Het verschil is echter dat er gebruik wordt gemaakt van Microsoft-technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2012, 23:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen mercedes, siri, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.