Reacties voor: Meer informatie over de SHAtter exploit bekend (jailbreak)

Via de iPhone Wiki heeft de hacker pod2g meer informatie over de totstandkoming van de SHAtter exploit bekend gemaakt. De informatie is vooral bedoeld voor gebruikers met een interesse in de technische achtergrond.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Is er ook informatie over een eventuele unlock?

  2. @rubenn Volgens de hackers is het eerst jailbreak, daarna wordt er gewerkt aan een unlock.

  3. @rubenn: Komop ruben, mocht het er zijn, dan had dat in het artikel gestaan, NEE DUS!

  4. Hopen dat deze ook gaat werken op een 3gs met nieuwe bootrom..

  5. Nu wordt er zo’n duidelijk en verhelderend verhaal geschreven en wat is de 1e reaktie ?!

    Mijn hemel zeg…..

    Paul: Kudo’s voor jou, en rubenn: heb eens geduld !

  6. Eh… De ‘nieuwe’ bootrom is voor deze versies gezien al oud en was al te jailbreaken tot en met ios4.01

  7. Inderdaad goed artikel. Vind het ook altijd leuk omte lezen hoe het nou werkt:P

    Nu hopelijk snel die jailbreak uit, want ben niet zoon fan van Custom Firmwares… En mn iPad stond 3.2.2 standaard op! dus ik wacht vol smart:)

  8. Zeker een niet verkeerd artikel! Dus, waarschijnlijk gaat SHAtter alleen op de nieuwste iPod touch, iPhone en iPad werken?

  9. Word ie untethered of tethered?

  10. Yeah, goed nieuws, fijn artikel om te lezen.
    Kort vraagje, het ontwikkelen van een unlock na de JB, kost dat evenveel, meer of minder tijd dan het maken van een JB? of valt daar niks over te zeggen. Erg nieuwsgierig omdat ik daar van afhankelijk ben :).
    Wat zijn het verder ook een Koningen he 🙂

  11. Dus betekent dit nu dan dat d alle iDevices voor altijd gejailbreakt kunnen worden net als de iPhone 3g en de iPod Touch 2 (non-mc modellen)??

  12. Origineel geplaatst door Marco
    en rubenn: heb eens geduld !

    Lol, ik vraag alleen wat?

  13. Zeer goed artikel. Thx Paul!

  14. @Maarten: Nee, eerder werd gemeldt dat de exploit gaat werken voor alle huidige iOS devices.

    en Sam, als ik me niet vergis zijn bootrom exploits untethered 😉

  15. **** zeg dit is wel echt een staaltje vakmanschap echt super hoe deze gasten de exploit hebben geschreven echt dikke duim voor de mensen die hier aan hebben gewerkt ! RESPECT

  16. Om het moment dat de Jailbreak uit gaat komen zijn alle iDevices modellen, ongeacht de nieuwe of de oude, volledig te Jailbreaken en untethered… Apple krijgt daarna pas de kans om te kijken waar de exploit precies zit, zodat ze die kunnen fixxen in de nieuwe modellen van de iDevices. Net zoals met de 3GS is gedaan…

  17. @ vragen over unlock.

    Als je update via de verschillende tutorials op internet, naar 4.1 met behoud van je huidige baseband versie zal je de telefoon gewoon kunnen unlocken. Volgens mij is er dus geen probleem, tenzij je al geupdate hebt naar 4.1

  18. @bs: Ja, maar daar ging het niet om een bootrom-exploit. Hij is namelijk zo in de browser uit te voeren, wat betekent dat de exploit gebruik maakt van iets in het OS zelf, in dit geval namelijk de manier waarop het iDevice met PDF files omgaat.

    Een bootrom exploit houdt in dat de jailbreak uitgevoerd word door te gaan klooien in datgene wat opstart voor iOS.

    Het verschil tussen deze twee? De PDF-exploit was voor Apple zeer makkelijk te patchen, namelijk de jailbreak reverse engineeren, en het lek dichten. Die is nu dus ook onbruikbaar.
    Een bootrom exploit is veel handiger, want die is niet te patchen. Je onderbreekt namelijk de bootloader (Een soort BIOS), en injecteert je eigen code. Deze vorm van jailbreaken is niet te patchen door Apple, aangezien de bootloader op een onoverschrijfbaar chipje staat. Wat betekent dit voor ons? Alle iOS devices die tot nu toe uitgebracht zijn, zijn vanaf nu altijd te jailbreaken, mits de jailbreak aangepast word voor de nieuwe iOS.

  19. Dus mijn ipod touch 3g 8 gb is ook te jailbreajen ik zit op de nieuwste firmware. Iiemand antwoord?

  20. @bs: dit waren userland jailbreaks je moest je iphone eerst activeren voor je kon jailbreaken de nieuwe bootrom was nog niet gejailbreakt het ios wel klein verschil…

  21. Steengoed helder duidelijk artikel Paul. Je bent echt een aanwinst hier op iphoneclub.

  22. Geweldig artikel Paul. Wacht vol spanning het vervolg af.

  23. Goed artikel zeker te weten hiervan mogen er zelfs meer!
    paul durden? 😛

    Dat is in ieder geval de verkeerde Paul! 😮

  24. Wooow! Dan ben ik ook pwned for life ;d

  25. Origineel geplaatst door Sam
    Word ie untethered of tethered?

    Untethered, maar pod2g heeft al aangegeven dat het mogelijk is dat Apple de jailbreak met een firmwareupdate tethered maakt.

  26. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Geohot’s Blacksn0w in aangepaste versie als unlock tool zou moeten werken na jailbreak via Shatter…..maaarrrr ik geef eerlijk toe dat ik meer verstand heb van de financiele markt en verzekeringen! 😉

  27. Echt super dat er mensen zijn die hieraan werken. RESPECT!!
    Hopelijk wachten we nu niet meer lang voor een jaibreak dat untethered te jailbreaken is.

  28. Shhhh, hoor ik daar het knarsetanden in Cupertino ?
    OT: prima artikel

  29. Leuke info voor de onwetenden onder ons.
    N.O he

  30. Zou het kat en muis spel ooit ophouden? Jongens die maanden bezig zijn met een jailbreak zonder iets te verdienen. In dezelfde tijd heeft Apple weer miljoenen netto winst gemaakt en haalt nog een keer zijn schouders op. Ik blijf wel bezig met klanten die per ongeluk hun iPhone updaten. Mijn iPhone 4 uit Italie krijg ik 22 oktober. #eindelijk.

  31. Betekent dat geval met die bootrom dat we straks dus bij 4.2 alleen maar een Custom FW o.i.d hoeven te hebben, en niet weer een geheel nieuwe update van programma’s als Snowbreeze, Quickpwn en PWNGtool?

    Ik las namelijk ook iets over dat het dan gewoon mogelijk is via Cydia, via Tweet van pod2g of p0sixninja..

    Alleen als je afhankelijk bent dan van een unlock zal je dus wel iedere keer moeten wachten tot er een unlock is voor de desbetreffende baseband, right?

  32. 3Gs kan dus nog wel even wachten ven ik bang.

  33. @Ruben: nope, zal beschikbaar zijn voor ALLE iOS apparaten las ik 🙂

  34. Hopelijk snel..ik wacht al erg lang om eindelijk mn ipad te kunnen jailbreaken!

  35. Is het zo, dat als die jailbreak er echt is, dat ik dan nog ongeveer een half jaar heb om een nieuwe iPod Touch 4g te kopen voordat ze er nieuwe bootrom in stoppen? of zou ik al veel sneller moeten zijn? Wel erg mooi artikel idd en fijn dat ze al zo ver zijn.

  36. @kaas: Er bestaan geen domme vragen , alleen domme antwoorden , en dat blijkt wel weer !

  37. Dus iPhone 4 ios4.1 jb binnenkort ?

  38. @Thijs: Inderdaad! Vragen mag altijd!

  39. Ik had verwacht dat ze zouden wachten tot de nieuwe apple tv uit is. maarja die rollen al wel uit de fabriek onderhand lijkt me 🙂

  40. @shake3000: Het is hen al gelukt om het firmware van de apple tv te jailbreaken 😉

  41. Dat ziet er goed uit! Ik ben een beetje een leek dus misschien kan iemand mij helpen/uitleggen wat de Jailbreak inhoud? Ik heb vanuit de USA een iphone meegenomen er staat software versie 4.0.1 op, wat is wijsheid, zal ik wel upgraden naar 4.1? er zit een At&T simlock op, gaat die er ook vanaf met de jailbreak, zo niet, weet iemand hoe het wel kan? Alvast bedankt!

  42. Sorry maar kan
    Iemand mij mischien vertellen hoe het komt dat 4.1 mc niet is te jailbreaken??(iPod touch 2g 8gb) en van wanneer denke we dat hij komt??? Ze zijn nu zelfs al beZig over de 4.2. Hoe je die moet jailbreaken dat Ze eerst maar eens 4.1 afkrijgen …..

  43. Origineel geplaatst door Jelleehx
    Sorry maar kanIemand mij mischien vertellen hoe het komt dat 4.1 mc niet is te jailbreaken??(iPod touch 2g 8gb) en van wanneer denke we dat hij komt??? Ze zijn nu zelfs al beZig over de 4.2. Hoe je die moet jailbreaken dat Ze eerst maar eens 4.1 afkrijgen …..

    dat komt omdat dit een lifetime jailbreak is…. deze jailbreak word geschreven voor de hardware van de huidige iphones. alle toekomstige software updates zijn dus automatisch al jailbroken.

  44. @lucas: Als die op de iPhone 4 Werkt, zal die dan ook op de 3GS werken denk je!?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.